Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Osmanlıspor: 0 - Beşiktaş: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... OSMANLISPOR - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Osmanlıspor evinde Beşiktaş'ı ağırladı. 14. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun ile Osmanlıspor ağlarını havalandırdı ancak hakem Ali Palabıyık golden önce Marcelo’nun ofsayt pozisyonunda olduğuna hükmetti.

        20'de ise Oğuzhan'ın ara pasına hareketlenen Talisca harika bir vuruşla Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Sakatlığının ardından Süper Lig'de 80 gün sonra forma giyen Talisca, oynadığı 7. maçta 5. golünü attı.

        İlk yarı tek golle biterken, ikinci 45 dakikanın hemen başında Osmanlıspor, Umar ile çok net bir fırsattan yararlanamadı.

        61'de Cenk ve 62'de Quaresma'ya izin vermeyen Karcemarskas, 80. dakikada 3 şutu da art arda kurtararak Beşiktaş'ın 2. golü bulmasına engel oldu.

        88'de başrolde bu kez Fabri vardı. İspanyol eldiven, Regattin'in harika şutunu aynı güzellikte kurtardı.

        90+3'te Cenk maçın skorunu ilan etti ve Beşiktaş zorlu deplasmandan 2-0'lık galibiyetle ayrılmasını sağladı.

        Bu sonuçla Beşiktaş puanını 38'e yükseltirken, Osmanlıspor ise 26 puanda kaldı.

        OSMANLISPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 2

        STAT: Osmanlı Stadı

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Koray Altınay (Lawal dk. 64), Mehmet Güven, Webo, Regattin, Vaclav Prochazka, Umar, Muhammet Bayır (Aykut Demir dk. 53), Numan Çürüksu, Adam Maher (Delarge dk. 75)

        BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Tosic, Quaresma (Tolgay Ali Arslan dk. 70), Atiba, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Marcelo, Babel (Kerim Frei dk. 79), Gökhan Gönül (Andreas Beck dk. 63), Talisca

        GOLLER: Talisca (dk. 20), Cenk Tosun (dk. 90) (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Koray Altınay, Numan Çürüksu (Osmanlıspor), Quaresma, Marcelo (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        16. dakikada Osmanlıspor'un kazandığı serbest vuruşu Mehmet Güven kullandı. Bu futbolcunun sert şutunda, top kaleci Fabricio'nun ellerinde kaldı.

        20. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Talisca, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlarla buluşturdu: 0-1.

        34. dakikada Quaresma'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Babel'in sert şutunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada sol kanattan serbest vuruş kazanan Osmanlıspor'da topun başına Regattin geçti. Regattin'in sert şutunda top kaleci Fabricio'nun kucağında kaldı.

        49. dakikada Webo'nun ceza sahası içine gönderdiği top Umar'ın ayağında kaldı. Umar'ın kalenin paralelinden çektiği şutta top taca çıktı.

        50. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda Quaresma'nın çektiği sert şut kaleci Karcemarskas'ın kucağında kaldı.

        61. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan penaltı noktası üzerine gönderdiği topa yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunu kaleci kurtardı.

        80. dakikada Osmanlıspor kalesini baskı altına alan ve kaleye 3 şut gönderen Beşiktaşlı oyunculara kaleci Karcemarskas 3 pozisyonu kurtararak cevap verdi. Karcemarskas, Talisca, Tolgay Arslan ve Kerim Frei'nin üst üste çektiği şutları kurtararak kalesinde adeta devleşti.

        88. dakikada Regattin'in sağ kanattan Beşiktaş kalesine gönderdiği şutu kaleci Fabricio son anda kalenin üstünden kornere çeldi.

        90. dakikada Atiba'nın ceza sahası içinden Cenk Tosun'a verdiği pasta, Cenk topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

        REKLAM
        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU CANLI SKORLAR HTSPOR İDDAA'DA!

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, yeni transfer Ryan Babel'i ilk 11'de sahaya sürdü.

        Beşiktaş'ın ara transfer döneminde İspanya'nın Deportivo takımından kadrosuna kattığı Babel'in lisans işlemleri, Osmanlıspor maçına yetiştirildi. Lisans problemi bugün çözülen Hollandalı kanat oyuncusu, siyah-beyazlı takımla ilk resmi maçına çıktı. Türkiye'de daha önce Kasımpaşa'da oynayan Babel, 1,5 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig'de forma giydi.

        MITROVIC YEDEK

        Hırvatistan'ın Rijeka ekibinden 4 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen stoper Matej Mitrovic, teknik direktör Güneş tarafından ilk 11'de tercih edilmedi. Başkent deplasmanında yedek soyunan Hırvat futbolcu, Güneş'ten görev bekledi.

        ABOUBAKAR, AFRİKA ULUSLAR KUPASI'NDA

        Kamerun Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda bulunan Aboubakar, Osmanlıspor maçının kadrosunda yer almadı. Beşiktaş'ta tedavisine devam edilen Ömer Şişmanoğlu ile Rhodolfo, Veli Kavlak ve Aras Özbiliz, Ankara'ya getirilmedi. Atınç Nukan ise kafilede yer almasına rağmen kadroda düşünülmedi.

        GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

        Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, devre arası öncesi oynadıkları Gaziantepspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Kart cezalısı olduğu için Gaziantepspor maçını tribünden izleyen Brezilyalı sol bek Adriano ilk 11'e dönerken, Tosic esas bölgesi olan stoper pozisyonuna geçti.

        Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı Gaziantepspor maçında stoperde Marcelo'nun yanında oynanan Rhodolfo, Osmanlıspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Gaziantepspor'a karşı kanatta görev yapan Cenk Tosun, Kamerunlu golcü Aboubakar'ın yokluğunda başkentte en ileri uçta sahaya çıktı. Beşiktaş'ın yeni transferi Babel de Cenk Tosun'dan boşalan kanat pozisyonunda görev yaptı.

        TALISCA'NIN SÜPER LİG HASRETİ BİTTİ

        Tecrübeli teknik adam, orta sahada da Tolgay Arslan'ın yerine ilk 11'de Talisca'yı oynattı. Başkent deplasmanında ilk 11'de şans bulan Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Talisca, Süper Lig'de 80 gün sonra forma giydi.

        Gençlerbirliği ile 28 Ekim 2016'da Ankara'da yapılan 9. hafta maçında ayak tarak kemiği kırılan Talisca, böylece sakatlığının ardından Süper Lig'de formasına başkent deplasmanındaki bir başka karşılaşmada kavuşmuş oldu.

        Brezilyalı futbolcu, sakatlığı sonrası ilk resmi maçına Beşiktaş'ın, 27 Aralık 2016'da Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor'u 2-0 yendiği karşılaşmada çıkmıştı. Talisca, Süper Lig'de görev aldığı 6 maçta 4 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

        OĞUZHAN VE TALISCA BİRLİKTE OYNADI

        Beşiktaş'ın, Osmanlıspor karşısında kalesini Fabri korurken, savunma hattını Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic ve Adriano oluşturdu.

        Siyah-beyazlı takımın orta sahasında Atiba, Oğuzhan Özyakup ve Talisca, hücum kanatlarında ise Quaresma ile Babel görev yaptı. Forvet pozisyonunda ise Cenk Tosun forma giydi. Cenk, Süper Lig'de 10 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte Tolga Zengin, Mitrovic, Tolgay Arslan, Beck, Kerim Frei, Gökhan İnler ve Necip Uysal da yedek kulübesinde yer aldı.

        ŞENOL GÜNEŞ ZEMİNİ İNCELEDİ

        Beşiktaş'ı, Osmanlı Stadı'nda kötü bir zemin karşıladı. İki takım futbolcuları, kötü saha şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldı. Ankara’da dün yağan kar nedeniyle stadın zemininde ince bir kar tabakası oluştu. Kar tabakası bugün görevliler tarafından temizlendi ancak çalışmalar sırasında zemin zarar gördü. Karşılaşmanın başlamasına yaklaşık yarım saat kala başlayan yağmur, zemini daha da ağırlaştırdı. Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş ve siyah-beyazlı futbolcular, karşılaşma öncesi belli bölümlerinde çamurların oluştuğu zeminde incelemelerde bulundu.

        OSMANLISPOR'DA ÖNEMLİ EKSİKLİKLER

        Ev sahibi Osmanlıspor, Beşiktaş karşısına en skorer futbolcusu Ndiaye'den yoksun çıktı. Ligin ilk bölümünde 15 maçta görev yapan ve 5 kez rakip ağları sarsan Senegalli orta saha oyuncusu, Afrika Uluslar Kupası'nda yer aldığı için takımını yalnız bıraktı. Ndiaye'nin yanı sıra 4 golü bulunan Musa Çağıran da kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı. Bu iki futbolcunun dışında adale ağrısı bulunan Tiago Pinto ile uzun süredir sakat olan Engin Bekdemir ile Tugay Kacar da bu maçta görev yapamadı.

        AKÇAY'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

        Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, son oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde zorunlu 3 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Ndiaye, Musa Çağıran ve Pinto'nun yerine Maher, Koray Altınay ve Muhammed Bayır'ı ilk 11'de tercih etti. Başkent ekibinin ilk 11'i Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Muhammed Bayır, Koray Altınay, Mehmet Güven, Regattin, Maher, Umar ve Webo'dan oluştu.

        Öte yandan, soğuk havaya rağmen kale arkasındaki tribünde yerini alan bin civarındaki Beşiktaş taraftarı, takımlarını yalnız bırakmadı.

        Ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerde ise boşluklar göze çarptı. Osmanlıspor taraftarları, Beşiktaşlı futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı. Taraftarlar, "Teröre karşı omuz omuza" tezahüratında bulundu.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ