Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1 (MAÇ ÖZETİ) - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yendi.

        Mücadelede ilkisabetli şutunu 86. dakikada bulan Fenerbahçe, 90+1. dakikada Josef de Souza'nın kafasıyla bulduğu golle 3 puanı aldı. Galatasaray'da 90+4. dakikada Semih Kaya'nın şutu üst direkten döndü.

        Öte yandan mücadelenin 24. dakikasında Şener Özbayraklı'nın yaptığı pas hatasında topla buluşan Yasin Öztekin'in şutu Volkan Demirel'den döndü. Dönen top Sneijder'in önünde kalırken, Hollandalı'nın şutu yine Volkan Demirel'de kaldı.

        Karşılaşmada sarı-kart görenRobin van Persie ve Volkan Demirel cezalı duruma düştü. İki isim 29. haftadaki Çaykur Rize deplasmanında forma giyemeyecek.

        Bu sonucun ardından Şampiyonlar Ligi'nde katılma mücadelesi veren Fenerbahçe 53 puana yükselirken, Galatasaray 49 puanda kaldı. Sarı-Lacivertliler, ikinci sırada yer alan Medipol Başakşehir ile puan farkını 4'e indirdi.

        Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 4 derbiyi de kaybetmedi. Türk Telekom Arena'da 1-0 mağlup ettiği Galatasaray'ı sezonun ilk yarısında da 2-0 yenen Fenerbahçe, Beşiktaş'la ise ligde 0-0 berabere kalmıştı. Sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ise Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 mağlup etmişti.

        Ayrıca Fenerbahçe, TT Arena'da Galatasaray'ı 5 yıl sonra mağlup etti.

        Fenerbahçe, bu sezon oynadığı derbilerde 3 galibiyet, 1 beraberlik alırken başka bir istatistikle de ön plana çıktı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ve Beşiktaş'la oynadığı ikişer derbide de kalesinde gol görmedi.

        SÜPER KUPA FİNAL HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY-FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        GALATASARAY: 0 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Yılmaz Çalık, Semih Kaya, Carole, Tolga Ciğerci (Dk. 90 Josue), Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 80 Eren Derdiyok), Sneijder, Bruma (Dk. 68 Rodrigues), Podolski

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Lens, Alper Potuk (Dk. 90+2 Ozan Tufan), Chahechouhe (Dk. 62 Volkan Şen), Van Persie (Dk. 80 Sow)

        GOL: Dk. 90+1 De Souza (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 61 Van Persie, Dk. 85 De Souza, Dk. 88 Skrtel, Dk. 90+4 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

        Harita

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        22. dakikada Podolski'nin ceza sahası dışından sert şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti. Sağ köşeden Sneijder'in kullandığı kornerde Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği top, ceza yayı gerisindeki Selçuk İnan'ın önünde kaldı. Deneyimli futbolcunun düzgün vuruşunda, Kjaer altıpas içinde tehlikeyi uzaklaştırdı.

        24. dakikada Şener Özbayraklı'nın hatalı pasında araya giren Yasin Öztekin, ceza sahasına sağ çaprazdan girer girmez vuruşunu yaptı. Kaleci Volkan Demirel'in uzanarak çıkardığı top, sol kanada açıldı. Uygun durumda meşin yuvarlağı önünde bulan Sneijder'in çaprazdan vuruşunda, Volkan yatarak topa sahip oldu.

        34. dakikada Lens'in sol kanattan, taç çizgisine yakın bölgeden kullandığı serbest vuruşta top doğrudan kaleye yöneldi. Bu sırada kalesini terk eden Muslera, zamanında geri dönerek çizgi üzerinde meşin yuvarlağı kontrol etti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yakın direğin yanından auta çıktı.

        53. dakikada Podolski'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bruma'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        71. dakikada Sneijder'in ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Rodrigues'in ceza sahası sağ çaprazından vuruşunda, kaleci Volkan Demirel ayaklarıyla müdahale ettiği topu kornere gönderdi.

        74. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun ceza sahası dışından sağ çaprazdan vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

        86. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, sağ kanatta topla ilerleyen Lens'in ortasında Alper Potuk, altıpas gerisinde meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol etti. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Muslera üzerine gelen topun sahibi oldu.

        89. dakikada Tolga Ciğerci'nin ceza sahası dışından sert şutunda, top üstten auta çıktı.

        90+1. dakikada Fenerbahçe, müsabakada öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, Carole'den sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde uygun durumda yükselen De Souza'nın kafayla vurduğu top, kaleci Muslera'nın sağından filelerle buluştu: 0-1

        90+4. dakikada Josue'nin savunmadan uzun gönderdiği topu Eren Derdiyok kafayla indirdi. Sneijder, ceza yayı içinde buluştuğu topu bekletmeden kaleye yolladı ancak yükseklik kazanan meşin yuvarlak üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

        REKLAM
        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        6 SEZON SONRA İLK

        Fenerbahçe, Galatasaray karşısında 7 yıl sonra ilk kez bir sezondaki iki maçı da kazandı. Sarı-lacivertliler, son olarak 2009-2010 sezonunda Galatasaray'ı ligde iki maçta da mağlup etmişti. Sarı-lacivertliler, bu başarıyı 6 sezon sonra tekrarladı.

        FENERBAHÇE, LİGDE GALATASARAY'A ÜSTÜNLÜK KURDU

        Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı Süper Lig'de oynadığı son 5 maçı da kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında son yenilgisini 2014-2015 sezonunda 18 Ekim 2014'te 2-1'lik skorla yaşamıştı. Fenerbahçe, daha sonra oynanan 5 lig maçında 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Fenerbahçe, Galatasaray'a son 3 lig maçında gol şansı da tanımadı.

        DE SOUZA'DAN KRİTİK GOL

        Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren De Souza, kritik bir dakikada fileleri havalandırdı.Galatasaray'ın daha etkili oynadığı maçta 90+1. dakikada sahneye çıkan Brezilyalı orta saha oyuncusu, şık bir kafa golüyle takımına 3 puanı getirdi. De Souza, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını ise 4'e yükseltti.

        TARAFTARLAR BÜYÜK SEVİÇ YAŞADI

        Türk Telekom Arena'ya 6 yıl sonra ayak basan Fenerbahçeli taraftarlar, galibiyeti coşkuyla kutladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, son dakikada gelen galibiyetle büyük bir sevinç yaşarken, maç sonrası futbolculara da sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarların Türk Telekom Arena'da yer aldığı 2 derbiyi de sarı-lacivertli takım kazanmayı başardı.

        GALATASARAY'IN DERBİ KABUSU SÜRÜYOR

        Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Galatasaray'ın son dönemdeki derbi kabusu sürüyor.

        Türk Telekom Arena'da taraftarı önünde uzatma dakikalarında yediği golle sahadan mağlup ayrılan sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de üst üste çıktığı 8. derbide de galip gelemedi.

        Ligdeki son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunun 33. haftasında 2-0'lık skorla Beşiktaş karşısında elde eden Galatasaray, daha sonraki derbilerde mutlu sona ulaşamadı. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de güçlü rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile son iki sezonda oynadığı 8 derbide de istediği sonucu elde edemedi.

        Süper Lig'de son iki sezonda Fenerbahçe ile oynadığı derbilerin 2'sinde berabere kalıp, 2'sini kaybeden Galatasaray, Beşiktaş ile yaptığı derbilerde ise 3 mağlubiyet, bir beraberlik yaşadı.

        Galatasaray, bu sezon ligin üst sıralarında yer alan takımlara karşı oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Sarı-kırmızılı ekip, ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş, ikinci Medipol Başakşehir, üçüncü Fenerbahçe ve beşinci Trabzonspor ile oynadığı 8 maçta bir beraberlik, 7 mağlubiyet yaşadı.

        Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı ikişer maçı da kaybeden sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ile bir karşılaşmada berabere kaldı, bir müsabakada da rakibine mağlup oldu. Bu arada ligin 23. haftasında göreve başlayan Igor Tudor yönetiminde söz konusu takımlara karşı birer maç oynayan Galatasaray, bu müsabakaları gol atmadan kaybetti.

        Öte yandan Galatasaray, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiği 2010-2011 sezonundan sonra ikinci kez Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı maç kazanamadan sezonu tamamlamış olacak.

        SAHAYA YABANCI MADDE ATILDI

        Karşılaşmada ikinci yarının hemen başında sarı-kırmızılı taraftarlar, Volkan Demirel'in koruduğu kaleye yabancı maddeler attı. Volkan Demirel atılan yabancı maddeler nedeniyle kale vuruşunu kullanmazken, oyun bir süre durdu. Bu sırada başta kaptan Selçuk İnan olmak üzere Wesley Sneijder ve Sabri Sarıoğlu, yabancı madde atmamaları konusunda taraftarları uyardı. Yabancı maddelerin temizlenmesi ve uyarı anonsunun yapılmasından sonra müsabakaya devam edildi.

        VAN PERSİE VE SNEİJDER ARASINDA GERGİNLİK

        Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın Hollandalı oyuncuları Wesley Sneijder ile Robin van Persie arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Maçın hemen ilk bölümünde Mehmet Topal'ın Lukas Podolski'ye yaptığı faul sonrasında iki oyuncu tartışmaya başladı. Bu bölgeye giden Galatasaraylı Sneijder ile Fenerbahçeli Van Persie de tartışmaya dahil oldu.

        Hollandalı futbolcular birbirlerini iterken, araya giren hakem Fırat Aydınus ve diğer futbolcular, gerginliğin daha da büyümesini engelledi.

        Öte yandan maçın başlangıç seremonisinde, Sabri Sarıoğlu'nun daha önce gerginlik yaşadığı Volkan Demirel'in elini sıkmaması da dikkati çekti. Bu arada karşılaşmayı 37 bin 639 taraftarın tribünden takip ettiği açıklandı.

        SNEİJDER İLK 11'DE

        Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, son iki maçta yedek soyundurduğu Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'i, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Hollandalı futbolcu, ligde son oynadıkları Adanaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu. Tudor'un, Medipol Başakşehir maçında tercih etmediği Lukas Podolski ile son iki karşılaşmada görev vermediği Carole ve Tolga Ciğerci de derbiye ilk 11'de başladı.

        SABRİ SARIOĞLU 6 MAÇ SONRA İLK 11'DE

        Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, 6 maç aradan sonra ilk 11'de görev aldı. Igor Tudor'un Galatasaray'ın başındaki ilk maç olan 21. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasında ilk 11'de forma giyen tecrübeli futbolcu, daha sonraki 6 karşılaşmada Hırvat teknik adam tarafından tercih edilmedi.Sabri Sarıoğlu söz konusu karşılaşmaların 5'inde yedek kalırken, birinde ise kadroya alınmadı.Tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe derbisiyle 6 maç aradan sonra kendisine ilk 11'de yer bulabildi.

        REKLAM

        TUDOR SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

        Igor Tudor, Fenerbahçe ile oynadıkları derbi maçta saha içi dizilişinde değişiklik yaptı. Göreve geldiğinden beri genelde takımını 3-5-2 sistemi ile oynatan Hırvat teknik adam, Fenerbahçe derbisinde farklı bir sistemle futbolcularını sahaya sürdü.Sarı-kırmızılı takım, önceki teknik direktörü Jan Olde Riekerink yönetiminde oynadığı 4-2-3-1 sistemi ile derbiye çıktı.

        Kaleyi Fernando Muslera'nın koruduğu sarı-kırmızılı takımda savunma hattı Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Carole'den oluştu. Teknik direktör Tudor, ön libaroda Tolga Ciğerci ve Selçuk İnan'ı görevlendirirken, kanatlarda ise Yasin Öztekin ve Armindo Bruma forma giydi. Forvet arkasında Wesley Sneijder'in sahaya çıktığı Galatasaray'da ileri uçta ise Lukas Podolski oynadı.

        AHMET ÇALIK'IN İLK DERBİSİ

        Galatasaray'ın milli futbolcusu Ahmet Çalık, sarı-kırmızılı formayla ilk derbi maçına çıktı.Devre arasında Gençlerbirliği'nden transfer edilen Ahmet Çalık, ligin 22. haftasında Beşiktaş ile oynanan derbide forma giyememişti. Teknik direktör Igor Tudor da sarı-kırmızılı takımın başında ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde görev yaptı.

        #BirizBirlikteyiz KAMPANYASINA DESTEK

        Galatasaraylı futbolcular, forma sponsoru olan gayrimenkul firması Nef'in çocukların eğitimine destek sağlamak amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde derbi maça, üzerinde "#BirizBirlikteyiz" etiketinin yer aldığı formayla çıktı. Nef ve Nef Vakfı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başlatılan kampanyayla çocukların eğitimine destek olma çağrısı yapıldı.Sarı-kırmızılı futbolcular, maça göğüslerinde Nef logosu yerine "#BirizBirlikteyiz" etiketinin yer aldığı formalar ve pankartla maça çıktı. İlk defa bir futbol takımı, göğsünde ana sponsor logosu yerine bir sosyal sorumluluk kampanyasının sloganını taşıyan formalarla sahada yer aldı.Etkinlik kapsamında Galatasaray'ın maçtaki ilk 11'ini bir çocuk taraftar anons ederken, sarı-kırmızılı futbolcular, üzerinde "Çocuklar için #BirizBirlikteyiz" yazısının olduğu pankartı taşıdı.

        REKLAM

        ADVOCAAT'IN TERCİHLERİ

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'la deplasmanda oynadıkları derbide takımını son maça göre tek değişiklikle sahaya sürdü.Türk Telekom Arena'da oynanan derbide Hollandalı teknik adam, Süper Lig'de oynanan son maçta Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenen kadrosunda mecburi bir değişiklik yaptı.

        Sakatlığı nedeniyle hafta boyunca antrenmanlarda yer alamayan Gregory van der Wiel'in yerine sarı-lacivertlilerin sağ bekinde Şener Özbayraklı forma giydi.Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel görev alırken, savunma dörtlüsü Şener, Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'a şans tanıyan Advocaat, kanatlarda yine Jeremain Lens ile Aatif Chahechouhe'yu oynattı. Sarı-lacivertlilerde ileri uçta ise Robin van Persie yer aldı.

        FENERBAHÇE TARAFTARI 6 YIL SONRA TT ARENA'DA

        Fenerbahçe taraftarı, deplasman yasağının kalkmasıyla 6 yıl sonra Türk Telekom Arena'ya geldi.Öğlen saatlerinde Kadıköy'de Ülker Stadı'nın önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, kulübün ayarladığı 30'un üzerinde belediye otobüsüyle Türk Telekom Arena'ya hareket etti.Geniş güvenlik önlemi altında gerçekleşen yolculuk sırasında Fenerbahçeli taraftarlar, kendilerini taşıyan otobüslere zarar verdi. Taraftarlar, birçok otobüsün camını kırdı. Büyük bir olay çıkmadan Türk Telekom Arena'ya gelen 2 bine yakın sarı-lacivertli taraftar, maçtan 2.5 saat önce kendileri için ayrılan tribünlerde yerini aldı.Son olarak Galatasaray deplasmanına 18 Mart 2011'de giden sarı-lacivertli taraftarlar, tam 2 bin 228 gün sonra Türk Telekom Arena'da takımına destek oldu.

        REKLAM

        LENS'İN İLK GALATASARAY DERBİSİ

        Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Lens, sarı-lacivertli formayla ilk Galatasaray derbisini oynadı.Sezon başında İngiltere temsilcisi Sunderland'den kiralanan Lens, sezonun ilk yarısındaki Galatasaray derbisini sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı. Tecrübeli futbolcu, bu maçta ilk 11'de sahaya çıkarak kariyerindeki ilk Galatasaray derbisini yaşamış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ