Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig Bir efsanenin çöküşü! - Futbol Haberleri

        1967-1968 sezonu 3. Lige adım attığı ilk yıldan bugüne dek Hep şampiyonluğa oynayan ve Son maçlarda şampiyonluğu kaçıran Kırıkkalespor Lig tarihinde ulaşılması güç rekorlara imza atmıştı. 1967 yılından 1974 yılına kadar geçen sürede "8 sezon kendi sahasında yenilmeyen Türkiye'nin tek takımı" ünvanını halen elinde bulunduran Kırmızı Şimşekler şimdi 3. Ligden amatöre düşmeme mücadelesi veriyor.

        BİRİNCİ LİGE ÇIKAN TÜRKİYEDE İLK İLÇE TAKIMI

        1977-1978 sezonunda Türkiye Birinci ligine ilk defa bir ilçe takımı olarak çıkmayı başaran Kırıkkalespor tüm rakiplerin korkulu rüyası olmuştu. Alt yapısında yetiştirdiği futbolcular ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kırıkkalespor Birinci lige çıktığı sezondan itibaren bugüne dek, 3. Lig, ve 2. Ligde mücadele ettiği sezonlarda hep zirvenin adayı olmuştu. Ancak imkansızlıklar nedeniyle yılların efsanesi bugün 3. Ligden amatör kümeye düşmeme mücadelesi veriyor.

        BORÇ BATAĞINDA

        Birinci lige çıktığı yıl evinde bir çok ünlü futbolcuyu ağırlayan ve teknik direktörlerle çalışan Kırıkkalespor borç batağında. Yaklaşık 4 milyona yakın borcu bulunan Kırıkkalespor geçtiğimiz sezon Federasyona olan 400 bin tllik borcundan dolayı transfer yapamıyor. Transfer yapamadığından dolayı Amatörlere yönelen bir dönemin Efsanesi bugün 3. Lig 3. Grupta 21 yaş ortalaması ile 3. Ligin en genç takımı olma özelliğiyle can çekişiyor.

        KIRIKKALESPOR MARKAYDI

        Birinci lige çıktığı yıl takımın Genel Kaptanı olan Ali Koç Uzel, efsanenin çöküşe geçtiği şu günlerde Takımın Kulüp başkanlığını yürütüyor. Zor günde kimsenin sahip çıkmadığı Efsaneye tekrar sahip çıkan Koç Uzel efsane için gecesini gündüzüne katıyor. Koç Uzel "Kırıkkale'liler Kırıkkalespor'un farkında değil ancak Türkiye Kırıkkalespor'un farkında. Biz öyle bir takımdık ki Ligde fırtınalar estirdik, öyle ki. Sahamızda Türkiye'nin unutulmaz maçları oldu. Biz kısacası markaydık ve bugün bu efsaneye Kırıkkale'li iş adamlarında destek bekliyoruz" dedi.

        HASAN AKYILDIZ / KIRIKKALE / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ