Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Çek kulübü Banik Ostrava, Galatasaray'ın Milan Baros'un sözleşmesini feshettiğini açıkladı. - Galatasaray Haberleri

        Galatasaraylı Çek futbolcu Milan Baros'un kulübüyle sözleşmesini feshettiği belirtildi. Çek kulübü Banik Ostrava'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Baros'un Galatasaray ile sözleşmesini feshettiği bilgisi yer alırken, kulübün futbolcu ile transfer görüşmelerine başladığı bildirildi. Bu gelişmenin ardından Galatasaray Kulubü de Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla Milan Baros ile yapılan sözleşmenin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini bildirdi.

        5 MİLYON EURO'YA GELMİŞTİ

        Galatasaray'a 2008 yılında transfer olan ve Fatih Terim'in kadroda düşünmediği Milan Baros, bu sezon forma şansı bulamadı. Baros, geldiği sezon Süper Lig'de attığı 20 golle gol kralı olmuştu.2008-2009 sezonunda Lyon'dan 5 buçuk milyon Euro karşılığında Galatasaray'a gelen Milan Baros, sezon başından bu yana kadroya giremiyordu.

        FENERBAHÇE'YE GOL ATAMADI

        Galatasaray'a veda eden Baros ile ilgili ilginç bir istatistik de var. 2008 yılında Cimbom'a gelen 32 yaşındaki Baros, forvet oyuncusu olmasına rağmen oynadığı 9 Fenerbahçe derbisinde de gol atmayı başaramadı. Bir anlamda Çek futbolcu "Gerçek Galatasaraylı" olamadan sarı-kırmızılı formaya veda etti.

        TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLDU

        Galatasaray'ın sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiği Çek futbolcu Milan Baros, sarı-kırmızılı takımda forma giydiği 4 sezonda takımının gol yollarındaki en etkili isimlerinden biri oldu. Teknik direktör Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakıldığı için bu sezon oynamayan Milan Baros, 2008-2009 sezonu öncesinde Fransa'nın Olympique Lyon takımından transfer olduğu sarı-kırmızılı takımda 4 sezon görev yaptı. Çek futbolcu bu sürede sahaya çıktığı 116 resmi maçta 61 gol atma başarısı gösterdi. Milan Baros, bu gollerin 48'ini Spor Toto Süper Lig, 12 tanesini Avrupa kupaları, 1'ini de Türkiye Kupası maçlarında kaydetti.

        Galatasaray'daki ilk sezonunda sergilediği başarılı performansla adeta taraftarların sevgilisi haline gelen ve 31 maçta kaydettiği 20 golle Süper Lig'in gol kralı olan Çek oyuncu, ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde 9 maçta 5, Türkiye Kupası'nda da 3 maçta 1 kez ağları havalandırdı. 2009-2010 sezonunda lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 23 maçta 16 gol atan golcü futbolcu, 2010-2011 sezonunda da lig ve Avrupa Ligi'nde toplam 19 müsabakada 11 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Milan Baros, geçen sezon ise ligde forma giydiği 28 karşılaşmada 8 gol atarak, Galatasaray'ın şampiyonluğuna önemli katkı sağladı.

        2 KIRMIZI 29 SARI KART GÖRDÜ

        Milan Baros, forma giydiği dönemde sarı-kırmızılı takımın en çok kart gören oyuncularından biri oldu.

        Özelikle hakem kararlarına yaptığı itirazlar sonucunda gördüğü kartlar nedeniyle çok eleştirilen Çek oyuncu, Galatasaray'da görev yaptığı süre boyunca 2 kez kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, 29 kez de sarı kart ile uyarıldı.

        GALATASARAY'DAKİ PERFORMANSI

        Milan Baros'un 4 sezonluk Galatasaray performansı şöyle:

        Sezon Maç Gol K.K. S.K.

        2008-2009:

        Süper Lig 31 20 - 11

        Avrupa kupaları 9 5 - 3

        Türkiye Kupası 3 1 - 1

        2009-2010:

        Süper Lig 17 11 - 5

        Avrupa kupaları 6 5 - 1

        2010-2011:

        Süper Lig 17 9 1 6

        Avrupa kupaları 2 2 - -

        Türkiye Kupası 2 - - -

        2011-2012:

        Süper Lig 28 8 1 2

        Türkiye Kupası 1 - - -

        Toplam: 116 61 2 29

        ÖNERİLEN VİDEO

        Enkaz Altında 'Son Videom' Demişti, Hayata Tutundu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ