Oliveira'ya Milan formülü!
G.Saray, kiralamak istediği Brezilyalı forvet oyuncusuyla anlaşmaya vardı.
Galatasaray, tam 2 aydır peşinde olduğu Brezilyalı forvet oyuncusu Ricardo Oliveira’nın transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Vatan gazetesinin haberine göre, sarı-kırmızılılar geçen yıl bonservisi Milan’da olan ve Zaragoza’da kiralık oynayan 28 yaşındaki futbolcuyu İspanyol ekibinden kiralık olarak almak üzere. G.Saray yönetiminin, mayıstan beri uğraştığı transferde son durum şöyle:
BONSERVİSİ ALDILAR
Oliviera'nın kiralık oynadığı Zaragoza geçen sezon sonu Milan’dan Brezilyalı yıldızın bonservisini 10 milyon euro karşılığında aldı. Ancak İspanyol ekibi sezon sonunda La Liga’da küme düşünce Oliveira ayrılmak istedi. Bunun üzerine Milan yeniden devreye girerek “Bonservis bedelini iade edelim, futbolcuyu geri verin. Oliveira kesinlikle 2. Lig’de oynamak istemiyor” mesajını iletti. İtalyan ekibi, Real Zaragoza’ya, geçen sezonki kiralık oynama bedelini bile geri ödemeyi önerdi. Ancak İspanyol yöneticiler bunu kabul etmedi.
MILAN DA DEVREDE
Bu gelişmelerin ortasında, G.Saray yönetimi, Brezilyalı futbolcuyla yaptığı bir dizi görüşmenin ardından, yıllık 2.8 milyon euro karşılığında anlaştı. Şimdi transferde son adım, Zaragoza’nın ikna edilmesine kaldı. G.Saraylı yöneticilerin Milan yetkilileri ile de görüştüğü ve transferin yapılabilmesi için Oliveira’nın menajerlerinin Zaragoza’ya baskıda bulunması konusunda yardım istediği öğrenildi. Ancak Milan son 2 gündür tamamen Ronaldinho’nun transferine konsantre olduğu için bu konuda bir gelişme sağlanamadı. Galatasaray, İspanyol kulübüne “Oliveira’yı satın alma opsiyonlu olarak kiralamak istiyoruz” mesajı gönderdi. Milan yetkililerinin de araya girmesiyle, transferin 2 gün içinde netleşmesi bekleniyor. Bu arada G.Saray yöneticisi Haldun Üstünel de 2 günlük bekleme süresi arasında, Oliveira için görüşmeler yaptığı İspanya’dan İngiltere’ye geçti. Üstünel burada Avustralyalı Lucas Neill’in menajerleri ile masaya oturarak bu transferi tamamlamaya çalışacak.