Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe genç fenerbahçeliler'den açıklama, genç fenerbahçeliler aziz yıldırım'a cevap, - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şampiyonluk kutlamalarında, Alex de Souza tezahüratları nedeniyle sert tepki gösterdiği Genç Fenerbahçeliler grubu sessizliğini bozdu.

        Genç Fenerbahçeliler grubundan ilk açıklama grubun önemli isimlerinden Yücel Aslan'dan geldi.

        "ALEX DİYE BAĞIRAN BAŞKA GRUPLAR DA VAR, NEDEN BİZ?"

        Aslan, "Dün geceki olayları tasvip etmiyoruz. İstenmiyen olaylardı. 'I Love You Alex', Alex gittiğinden beri sürekli ara ara söylenen bir tezahürat. Biliyorum, GFB tribünlerde önde olan bir grup ama Şükrü Saracoğlu Stadı'nda başka gruplar da var. Alex heykelinin yapımında başka tribün grupları önayak oldu. Alex tribünü diye halen daha statta bir tribün var. Başka tribün grupları da zaman zaman Alex'e özlem sebebiyle Alex'in lehine bağırıyor." dedi.

        Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nın kendi gruplarına olan tepkisinde Alex tezahüratlarının bir bahane olabileceğini söyleyen Aslan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Alex tezahüratlarını ezelden beri başlatan grup biz değiliz. Şampiyonluk maçında da statta kısa bir süre Alex diye bağırıldı. Her maçta oluyor. Dün rahmetli olan futbolcuların isimleri okundu biz de ardından Alex hatırlansın diye bağırdık. Tamamen spontaneydi. Herhangi bir tahrik amacı yoktu. Başkan ağır hakaretlerde bulunuyor. O F.Bahçe Spor Kulübü başkanı, biz de Fenerbahçe taraftarlarıyız. Kimse kismeyi hiçe sayamaz. Herkes zincirin bir halkası. Biz dün Yıldırım aleyhine bir tezahürat yapmadık ki? Onu eleştiren bir şeyler söylemedik ki? Konuyla ilgili yakın zaman içinde detaylı bir açıklama da yapacağız."

        "EĞER YAPTIRIM OLURSA!.."

        Yücel Aslan, Aziz Yıldırım'ın "Herkesin önünde söz veriyorum, sizi bir daha bu stada sokmayacağım" şeklinde gösterdiği tepkiye ise "Bir yaptırım ile karşı karşıya kalırsak, biz de o zaman gerekli olanı yaparız. O an kızgınlıkla söylenmiş bir laf olarak kabul ediyoruz. Bizim de tribünlerde kendi doğal haklarımız var. Grup olarak kombine alamazsak demokratik ve hukuki çerçevede kombinelerimizi bireysel yenileriz. Eğer böyle bir yaptırım olursa Aziz Yıldırım ile ilgili açıklama yaparız. Haklarımızı savunuruz. Detaylı açıklamada bulunuruz" yorumunu yaptı.

        Genç Fenerbahçeliler grubunun Aziz Yıldırım ile kişisel bir sorunu olmadığını söyleyen Aslan, "Biz başkanın verdiği sözleri tutmaması üzerine muhalif tavrımızı sunuyoruz. Şampiyonluk sözleri, Avrupa'da başarı sözleri ve daha fazlası. Sürtüşme bunlarla başladı. Biz de kendi haklarımızı savunuyoruz." dedi.

        "O YÜRÜYÜŞLERDE F.BAHÇE DİYE BAĞIRILMIYOR"

        3 Temmuz sürecinde Fenerbahçeli taraftar organizasyonları içinde çok fazla gözükmemeleriyle ilgili olaraksa, "Çok uzak kalmadık. Biz Fenerium'a 1 günde 1 trilyon kampanyasını yaptık ve kulübe para kazandırdık. Bu yürüyüşlerde olmama sebebimiz siyasi ortamın genişlemesi. Orada Fenerbahçe tezahüratları değil, siyasi tezahüratlar söyleniyor. Biz bunların içinde olmak istemiyoruz. Elbette bizim grubumuzun da ağır olduğu bir görüş var, herkesin gönlünde vardır ama bunu sporla bağdaştırmak istemiyoruz. Bu doğru değil." dedi.

        Yücel Aslan, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kendilerine bir yaptırım olması durumunda buna karşı tepkilerini bazı çerçeveler içinde koyacaklarını da tekrarladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ