Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Hollanda Dirk Kuyt Hollanda (2014 Dünya Kupası) Dirk Kuyt (Hollanda Meskisa maçı) 2014 Dünya Kupası - Futbol Haberleri

        Tecrübesi ve profesyonelliği ile takdir edilen Dirk Kuyt, ilerleyen yaşına rağmen Hollanda’nın Dünya Kupası kadrosunda olmayı başarmıştı. Turnuvanın ilk zamanlarında şans bulamayan Kuyt, Portakallar’ın Meksika ile oynadığı 2. tur maçına 11’de başladı. Louis van Gaal’in sol bek olarak görevlendirdiği Kuyt, 90 dakika sonunda sağ bekteydi. Yani 33 yaşındaki Mr. Duracell her yerdeydi.

        Hollanda’nın efsane yıldızı Johan Cruyff maç sonrasında Kuyt için “Onun gibi birine sahipseniz kutsanmışsınız demektir” ifadesini kullanmıştı. F.Bahçeli yıldızın bu performansı, İngiltere’nin saygın gazetesi The Guardian’da yazar olan Alan Smith’i de fazlasıyla etkiledi.

        Kuyt için özel bir yazı kaleme alan Smith, “Kuyt, Hollanda forması altında 100. maçına sol bek olarak başladı. Sonra sağ beke geçti. Hollanda’nın gole ihtiyacı olduğu sırada forvette yer aldı. Kimse ondan bu görevleri beklemiyordu ama Van Gaal, 5 haftadır onu yeni rolüne hazırlıyordu. Meksika maçında ilk yarıda sıcaklık bir ara 38 dereceye ulaştı. Kuyt 90 dakika boyunca hep güneşin olduğu tarafta oynadı. Bu mihenk taşı, Hollanda açısından maçı daha dokunaklı yaptı.

        Zira Kuyt, babasının ölüm yıl dönümünde 100. maçına çıkmıştı. Kuyt, koşmaktan vazgeçmeyen gizli bir kahraman” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ