Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Diyarbakırlı Özer kardeşler 4’ü golcü, 1’i de kaleci olarak profesyonel liglerde ter döküyor - Futbol Haberleri

        HTSPOR/Ahmet YUKUŞ

        Dünya futbolu, aynı anda yeşil sahalarda top koşturan 2-3 kardeşi gördü ancak 5 profesyonel kardeş belki de sadece Türkiye’de yaşıyor... Diyarbakırlı Özer kardeşler 4’ü golcü, 1’i de kaleci olarak profesyonel liglerde ter döküyor. Şehmus (34) Altay, Sadettin (30) Yeni Amasya, Cihan (28) Çarşamba, kaleci Zülküf (26) Erciyes ve Nezir (23) Pazarspor takımlarının formasını giyiyor. Evin en küçük kardeşi Oktay da Erganispor’da profesyonel olmak için mücadele ediyor.

        MARADONA’DAN ETKİLENDİ

        Özer kardeşlerin futbol aşkı, ağabeyleri Şehmus Özer ile başladı. Maradona’dan etkilenip futbolcu olmanın hayalini kuran ve okul yıllarında kaymakamlığın düzenlediği turnuvada keşfedilen Şehmus, Ergani’ye transfer olur. Aynı yıl 27 gol atıp kral olarak memleketinin takımını 3. lige çıkartır. Şehmus, 17 yıllık kariyerinde Malatya, Mersin ve Akhisar’ın Süper Lig’e çıkmasına büyük katkı sağladı.

        ŞEHMUS, KARDEŞİNE PENALTI ATAMADI

        Kaderin cilvesi olarak o dönem Akhisar’da oynayan Şehmus ve Adana’nın kalesini koruyan Zülküf rakip olmuş. Şehmus o maçta yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Biz şampiyonluk, Adanaspor ise ilk 6 için mücadele ediyordu. Daha maçın başlarında kaleci Tolga’yı geçerken düşürüldüm ve penaltı kazandık. Kaleci Tolga kırmızı görence, oyuna yedek kaleci olan kardeşim Zülküf girdi. Takımın penaltıcısı benim. Normal şartlarda benim kullanmam gerekiyordu. Birimiz sevinecek, birimiz ise üzülecektik. Kardeşime gol atarsam hocaları ve taraftarlar ‘Bak, topa atlamadı, ağabeyine bıraktı’ diyeceklerdi. Atamasam bu kez ‘Kardeşine gol atmadı’ diyeceklerdi. Çok zor bir duyguydu. Ben de penaltı atmaktan vazgeçtim. Başka bir arkadaşım atınca öne geçtik.”

        ‘MONDİ’Yİ GÖRÜNCE AYAKLARIM TİTREDİ’

        Dersim’den ayrılıp Y.Amasya’yla anlaşan Sadettin Özer, 17 yaşındayken Diyarbakır formasıyla Süper Lig’de oynama şansı buldu. Sadettin, G.Saray maçında 2 net fırsatı harcadığı günü unutamıyor: “Hocamız 62 dakikada kurtarıcı olarak beni sürdü. Bir hafta önce TV’den hayranlıkla izlediğim Bülent Korkmaz, Hasan Şaş gibi futbolculara karşı oynuyordum. Mondragon ile karşı karşıya kalınca, heyecandan ayaklarım titriyordu. O golleri kaçırmasam, futbol hayatım çok daha parlak olabilirdi.”

        KRALLIK GENETİK

        Futbolcu Özer kardeşlerden Şehmus, Sadettin, Cihan, Nezir forvet mevkisinde mücadele ediyor ve rakiplerinin korkulu rüyası durumunda bulunuyor. Zülküf ise kardeşlerinden farklı bir mevkiyi, kaleciliği seçmiş durumda. Golcü kardeşlerin çok farklı bir özelliği var. Oynadıkları liglerde tamamı krallık sevinci yaşayarak, bu alanda da zirveye çıkmayı başarmışlar. Şehmus Mardinspor’da, Sadettin Pazarspor’da, Cihan Bingölspor’da ve Nezir Pazarspor’da gol krallığı tacını takmışlar.

        KÜÇÜK OLUNCA KALEYE

        Süper Lig’den düşen Elazığ’dan Erciyes’e transfer olan Zülküf Özer, mecburen kaleci olmuş: “Ağabeylerim köyde maç oynarken sadece kaleye geçmem halinde oynatıyorlardı. Bu nedenle kaleci oldum. Yabancı kaleci olmasına rağmen Elazığ’da 15 maç oynadım. En büyük hedefim milli takımda oynamak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ