Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sultanbeyli Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024: İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı kim oldu, hangi parti kazandı?
        1

        31 Mart Pazar günü tamamlanan yerel seçimlerin ardından, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanları belli olmaya başladı. Bu kapsamda İstanbul ilinde ikamet edenler, "İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı kim oldu, hangi parti kazandı?" sorularının yanıtını aramaya başladı. İşte yerel seçim sonuçlarına göre, İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı...

        GENEL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

        2

        SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ TOMBAŞ OLDU!

        Resmi olmayan verilere göre; İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş oldu. AK Parti'nin adayı Ali Tombaş, yüzde 42,25 oy aldı.

        SULTANBEYLİ SEÇİM SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        EN ÇOK ADAY ÇIKARAN ŞEHİR İSTANBUL OLDU

        49 adayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, en çok adayın yarıştığı belediye oldu. Bu adaylardan 22'si siyasi parti, 27'si ise bağımsız olarak seçime katıldı.

        İstanbul'u 29 adayla Gaziantep ardından 28 adayla Malatya takip etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından 3'ü bağımsızken; Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından ise 5'i bağımsız olarak seçime girdi.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız olmak üzere 24 aday yarıştı.

        4

        YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2024 HABERTURK.COM’DA

        31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti, diğer illerde de oy verme saat 08.00'de başladı, 17:00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi.

        Seçim sonuçlarını, adaylarını, hangi partinin hangi ilde ne kadar oy aldığını Haberturk.com seçim sayfasında görüntüleyebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ