Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Süper Lig'de hangi takımlar küme düştü? 2023 Süper Lig'e yükselen takımlar belli oldu mu, play-offlarda kimler eşleşti ve maçlar ne zaman? - Futbol Haberleri
        1

        Süper Lig'de 33. hafta, bu akşam saat 20:00'de oynanacak Trabzonspor Karagümrük maçı ile sona erecek. Şampiyonluk yarışının yanı sıra alt sıralarda da heyecan iyice arttığı ligde, küme düşme ihtimali olan takımlar ve TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmeyi başaran takımlara ilişkin ayrıntıları bir araya getirdik!

        2

        SÜPER LİG'E HANGİ TAKIMLAR YÜKSELDİ?

        TFF 1. Lig'de normal sezonun sona ermesiyle birlikte lider Samsunspor ile 2. sıradaki Çaykur Rizespor, Süper Lig'e yükselen ilk takımlar oldular.

        3

        PLAY-OFF AŞAMASI BAŞLIYOR

        TFF 1. Lig'de normal sezonun sona ermesiyle birlikte play-off eşleşmeleri de belli oldu. 3. sıradaki Pendikspor'un, direkt olarak play-off finaline yükselmesi ile birlikte 4. sıradaki Bodrumspor ile 7. sıradaki Göztepe, 5. sıradaki Sakaryaspor ile de 6. sıradaki Eyüpspor eşleşti.

        Söz konusu play-off eşleşmelerinin tarihleri ise henüz belli olmadı.

        4

        SÜPER LİG'DEN HANGİ TAKIMLAR DÜŞTÜ?

        Süper Lig'de bu sezon, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle statünün değişmesi sonrası bu sezon ligden 2 takım düşecek.

        Bitime 3 hafta kala henüz resmi olarak düşmesi kesinleşen bir takım olmadı.

        5

        33. hafta sonu itibariyle Ümraniyespor ile Giresunspor'un küme düşme hattında yer aldığı Süper Lig'de; İstanbulspor, Sivasspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Alanyaspor'un matematiksel olarak küme düşme ihtimali bulunuyor.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ