Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Gaziantep FK Trabzonspor Gaziantep maçında tartışma yaratan pozisyon: Kırmızı kart ve penaltı kararı... - Trabzonspor Haberleri
        1

        Trabzonspor ile Gaziantep FK'yı karşı karşıya getiren maçta tartışmalara neden olan iki pozisyon yaşandı.

        2

        3. dakikada Gaziantep'te Dicko, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Victor Hugo'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve kırmızı kart bekledi. Hakem Suat Arslanboğa, Video Hakem ile görüştükten sonra devam kararı verdi.

        3

        Pozisyonun ardından Gaziantep FK, sosyal medya hesabından, "Dicko kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakip oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi bir süre VAR ile konuştuktan sonra devam kararı verdi!" ifadeleriyle bir paylaşım yaptı.

        4

        ESKİ HAKEMLER NE DEDİ?

        Hugo'nun Dicko'ya müdahalesini yorumlayan eski hakemler, bu pozisyonda faul ve Hugo'ya kırmızı kart olduğu görüşüne vardılar. İşte yorumlar:

        5

        Lale Orta: Bir faul olması gerekiyor ve bariz bir gol şansı var. Bariz gol şansı kriterlerini karşılıyor ve kesinlikle kırmızı kart olmalıydı.

        6

        Bülent Yıldırım: Amasız, fakatsız, lakinsiz, her türlü bariz gol şansı var. Çok net, tartışmasız kırmızı kart. Bir oyuncu sizi geçtiyse dikkatli davranmak zorundasınız.

        7

        Deniz Çoban: Net bir faul ve kırmızı kart. Birileri evinde otururken bu kadar hata yapan hakemlerin görev alması çok ilginç.

        8

        Öte yandan eski hakem Erman Toroğlu da pozisyonla ilgili, "Hugo'nun Dicko'ya yaptığı hareket net kırmızı kart ve faul. Suat Arslanboğa'nın adı, "Antepboğan" oldu. Ben onu görüyorum, çok boğuyor takımları." şeklinde görüşlerini aktardı.

        9

        PENALTI POZİSYONU

        45. dakikadaki yine Hugo ile Dicko arasındaki pozisyonu da değerlendiren eksi hakem üçlüsü, pozisyonda Gaziantep FK lehine penaltı verilmesi gerektiği kanaatine vardı.

        10

        Bülent Yıldırım ise "Hayretler içerisindeyim. VAR buna nasıl müdahale etmez?" şeklinde yorum yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ