Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taşerona kadro son durum haberleri 2023: 90 bin taşeron işçiye kadro gelecek mi ve ne zaman verilecek, Meclis'ten geçti mi?
        1

        Taşerona kadro son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Genel Seçimler öncesinde çalışmalarının büyük bir çoğunluğunun tamamlandığı taşerona kadro düzenlemesinin artık Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. İşte, kamuda 90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinde son durum...

        2

        90 BİN TAŞERONA KADRO SON DURUM

        Yaklaşık 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi planlanıyor ve bu çalışmaların Meclis'e sunulması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, takviminde öncelikli olarak memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra, taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusuna odaklanmayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan'dan bir açıklama bekleniyor.

        Meclis gündeminde 2. torba yasanın ve beraberinde taşerona kadronun da yer alacağı tahmin ediliyor.

        3

        "ÇALIŞMANIN BÜYÜK KISMINI TAMAMLADIK"

        Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşerona kadro çalışmasına ilişkin olarak "Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." ifadelerini kullanmıştı.