Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Teoman'dan askerlik anısı: İlk gece komutan çağırdı ve... - Magazin haberleri
        1

        Rock müziğin başarılı ismi Teoman, Instagram hesabından yayınladığı karelerle takipçilerine adeta zamanda yolculuk yaptırdı. Askerlik fotoğraflarını yayınlayan ünlü şarkıcı, o dönem yaşadığı bir anısını da sevenleriyle paylaştı.

        2

        "JEST YAPMAYA ÇALIŞMIŞTIM"

        28 günlük bedelli askerliğini İzmir Gaziemir'de tamamlayan 54 yaşındaki sanatçı, gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

        Tam askere gidecekken, bedelli askerlik çıkıyor. Ağustos ayında 28 gün askerlik yapmak için İzmir Gaziemir'e gideceğim. Psikiyatrıma koşuyorum. Yeni ilaçlara ihtiyacım olduğunu söylüyorum. Bu zorlu askerliğe dayanabilmek için... Askere gitmeden önceki gece Hayal Kahvesi'nde çalıyorum. Benimle orada röportaj yapan paparazzilere, bedelli oluşumu kastederek, "Benim askerlik fasulyeden olacak." diyorum.

        İlk gece komutan bütün erleri çağırıp; "Arkadaşlar..." diyor, "Bir arkadaşınız televizyonda, 'Benim askerliğim fasulyeden olacak' dedi. Hayır arkadaşlar, sizin askerliğiniz fasulyeden olmayacak!" "Off!", diyorum, yine yaptım yapacağımı.... Aklımca uzun dönem yapanlara jest yapmaya çalışmıştım.

        3

        "BİTİRDİĞİM GÜNÜ HATIRLAYIP MUTLU OLUYORUM"

        Teoman, paylaşımının devamında, "Askerliğimi bitirdiğim günü hatırlayıp, mutlu oluyorum. Yıllardır askerlikten o kadar çok korkmuşuz ki terhis olduğumdan beri kendimi mutsuz hissettiğimde 'Ama bak askerlik bile bitti!' diyorum." notunu yazdı.

        4

        Televizyon ve müzik dünyasının ünlü isimlerinin nerede askerlik yaptığını biliyor musunuz? Bedelli, kısa dönem ve uzun dönem olarak vatani görevlerini yerine getiren ünlülerin askerlik fotoğraflarını sizler için derledik...

        5

        FAZIL SAY

        Ünlü piyanist Fazıl Say da askerlik fotoğrafını takipçileriyle paylaşmıştı. Say, yayınladığı kareye, "Gelsin askerlik anısı, Burdur 2002" notunu düşmüştü. Sanatçı, vatani görevini Burdur 3. Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Yardımcılığı'nda yaptı.

        6

        CAN YAMAN

        Can Yaman, geçtiğimiz yıl bedelli askerlikten faydalanmıştı. Oyuncu, vatani görevini İzmir'de yapmıştı.

        7

        Askerlik öncesi saçlarını ve sakallarını kestiren Yaman'ın görüntüsünü kuaförü paylaşmıştı.

        8

        ARDA TÜRKMEN

        Ünlü şef Arda Türkmen ise askerliğini Denizli'de yapmıştı. Türkmen, bu fotoğrafını, "Karşınızda Denizli 11'inci piyade tugay komutanlığı 291'inci kısa dönem S1 personel şube yazıcısı piyade çavuş Arda Türkmen... Denizli, Aydın, Söke'ye bağlı birlikleriyle 24 saat kesintisiz mesaili şube... Acısıyla tatlısıyla, derdiyle tasasıyla, kederiyle neşesiyle yaptık vatani görevimizi... Bedelini gece nöbetinde, devriyesinde, mesaisinde ödediğimiz vatani görevimizi..." mesajıyla paylaşmıştı.

        9

        ÇAĞATAY ULUSOY

        Çağatay Ulusoy da bedelli askerlikten faydalanan isimlerden. Ulusoy 21 günlük vatani görevini Ankara'da tamamlamıştı.

        10

        ALİŞAN

        Alişan sosyal medya hesabından askerlik yıllarına ait bir fotoğrafını paylaşmıştı. Vatani görevini Ankara Kara Kuvvetleri Armoni Mızıka Bölüğü'nde yapan ünlü şarkıcı Tolga Çevik'le askerlik arkadaşı olduğunu söylemişti. Alişan paylaştığı bu fotoğrafın altına şu notu düşmüştü;

        Hayırlı güzel haberler alacağımız bir hafta olsun İnşallah... Armoni Mızıkası benim daha 13 ayım var, o tezkereci asker hatırası.

        11

        İDO TATLISES

        Bedelli askerlik yasasından faydalanan İbrahim Tatlıses’in oğlu şarkıcı İdo Tatlıses, geçtiğimiz yıl ekim ayında Tekirdağ'daki birliğine teslim olmuştu. Tatlıses yemin töreninde böyle görüntülenmişti.

        12

        HAKAN SABANCI

        Ömer-Arzu Sabancı çiftinin oğlu Hakan Sabancı, bedelli askerlik hakkını kullanarak vatani görevini Kütahya'da tamamlamıştı.

        13

        KEREM BÜRSİN

        Oyuncu Kerem Bursin ise vatani görevini Burdur 58. Piyade Alayı'nda yapmıştı.

        14

        KENAN İMİRZALIOĞLU

        Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu Edirne'nin Süloğlu ilçesinde bulunan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapmıştı. İmirzalıoğlu kısa dönem olarak askerliğini 5 ay 5 gün olarak tamamlamıştı.

        15

        ZEKİ MÜREN

        1996 yılında vefat eden usta sanatçı Zeki Müren’in askerlik yıllarına ait fotoğrafları ortaya çıkmıştı. 1956’da Çankırı Piyade Okulu’nda Teğmen rütbesiyle askerliğini tamamlayan Zeki Müren’in o yıllara ait fotoğraflarını, Yıllarboyu Tarih dergisi yayınlamıştı.

        16

        CEM YILMAZ

        Ünlü komedyen Cem Yılmaz askerliğini Ankara Mamak Muhabere Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda tamamlamıştı. Yılmaz tam 18 ay askerlik yapmıştı.

        17

        FATİH ÜREK

        1989 yılında Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nda askerlik yapan Fatih Ürek, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren''e servis bile yapmış.

        18

        SERDAR ORTAÇ

        Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç 2000'de Sivas'ta 28 gün bedelli askerlik yapmıştı.

        19

        MANUŞ BABA

        Manuş Baba’nın (Mustafa Özkan) askerlik fotoğrafı sosyal medyada uzun süre konuşulmuştu. Şarkıcı, vatani görevini Tekirdağ'da yapmıştı.

        20

        TARKAN

        Megastar Tarkan bedelli askerlikten yararlanarak, 2. Ordu Komutanlığı Ulaştırma Er eğitim Alay Komutanlıgı'nda vatani görevini yerine getirmişti.

        21

        ALTAN GÖRDÜM

        Ünlü oyuncu Altan Gördüm askerlik fotoğrafını "Asker olmuştum piyade" notu ile sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

        22

        KUŞUM AYDIN

        Şarkıcı Kuşum Aydın askerliğini Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ