Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig TFF 1. Lig sonuçları! TFF 1. Lig puan durumu ve günün maçları - Spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Sakaryaspor, Pendikspor'u 3-2 mağlup etti. Sakaryaspor'un gollerini 20. dakikada Burak Süleyman, 23. dakikada Mesut Özdemir (k.k.) 45. dakikada ise Hakan Yavuz kaydetti.

        2

        Pendikspor 73 ve 84'de Oltan Karakullukçu ile iki gol bularak farkı 1'e indirse de kalan dakikalarda gol olmayınca kazanan Sakaryaspor oldu.

        3

        Bu sonucun ardından Sakaryaspor kritik mücadelede galibiyete uzanarak puanını 62'ye yükseltti ve Pendikspor'un bir basamak üzerine çıktı. 61 puanda kalan Pendikspor ise 4. sırada kaldı.

        4

        EGE'DE KAZANAN YOK

        İki Ege ekibinin karşı karşıya gelirken kazanan çıkmadı. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede Manisa FK, Göztepeli Michee Ngalina'nın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti.

        5

        Mücadelede son dakikalar oynanırken Göztepe Bayere Junior Loue skora dengeyi getirdi. Maç 1-1 sonuçlanırken Göztepe haftayı 59, Manisa FK ise 53 puanla noktaladı.

        6

        BANDIRMASPOR 2 ATTI 3 ALDI

        Bandırmaspor, Boluspor'u konuk ederken 3 puana ilk yarıda attığı gollerle uzandı. 9'da Soukou perdeyi açarken Mulumba 23'te farkı 2'ye yükseltti.

        7

        Boluspor 73'te Furkan Demir ile farkı 1'e indirse de kalan dakikalarda skor değişmedi. Bu sonucun ardından Bandırmaspor puanını 54'e yükseltirken Boluspor 49 puanda kaldı.

        8

        RİZESPOR ADIM ADIM SÜPER LİG'E

        Çaykur Rizespor, Tuzlaspor'u evinde 4-2 mağlup ederek Süper Lig'e bir adım daha yaklaştı. 15. dakikada Bolasie perdeyi açarken 27'de yine Bolasie farkı 2'ye çıkardı.

        9

        İlk yarının son anlarında Benhur Keser farkı 3'e yükseltti. 65'te Tuzlaspor'da Segun Adeniyi penaltı vuruşundan yararlanamadı. 76'da Iseka farkı 2'ye indirirken Rizespor'da Benhur, 81'de bir gol daha buldu ve skor 4-1'e geldi.

        10

        Iseka 88'de farkı yeniden 2'ye indirse de kalan dakikalarda gol olmadı. Rizespor bu galibiyet ile puanını 66'ya yükseltirken Tuzlaspor ise 38 puanda kaldı.

        11

        BODRUMSPOR'DAN TEK KURŞUN

        Ligde oynanan bir diğer maçta ise Bodrumspor evinde Altınordu'yu 1-0 yendi. Galibiyeti getiren golü 79. dakikada Kenan Özer penaltıdan kaydetti.

        12

        Bu sonucun ardından 58 puana yükselen Bodrumspor, play-off barajında bulunuyor. 34 puanda kalan Altınordu'nun ise matematiksel olarak ligden düşme ihtimali bulunuyor.

        13

        GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN KRİTİK ZAFER

        Lige veda edecek ikinci ekibin son 3 haftada belirleneceği ligde düşme hattının önemli maçında Erzurumspor FK ile Gençlerbirliği Bursa'da karşı karşıya geldi. Başkent ekibi 45. dakikada Buğra Çağıran'ın penaltıdan attığı golle maçı 1-0 kazandı.

        14

        Erzurumspor'da Estrela, 61. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 34 puana yükselen Gençlerbirliği çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. BB Erzurumspor ise 33 puanla 16. sırada kaldı.

        15

        ALTAY 3 ATTI!

        Lige veda eden Denizlispor ise İzmir'de Altay'a 3-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri; 7. dakikada Ceyhun Gülselam, 59 ve 90+3'te Marco Paixao kaydetti.

        16

        Bu galibiyetin ardından 37 puana (1 maçı fazla) yükselirken ligde kalma yolunda kritik bir galibiyete imza attı. 17 puanlı Denizlispor'un ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşmişti.

        17

        Altay, bitime 2 hafta kala kümede kalmayı garantiledi. Ligde 37 puana ulaşan Altay, önümüzdeki haftayı bay geçip son hafta Tuzlaspor'u konuk edecek. Siyah-beyazlılar son maçını kaybetse bile önümüzdeki hafta 34 puanlı Altınordu'nun 33 puanlı Erzurumspor'la evinde oynayacağı karşılaşmada hangi sonuç çıkarsa çıksın, iki takımdan birini sezon sonunda ikili averajda geride bırakacak. Ligde küme düşen son takım Gençlerbirliği (34), Altınordu (34) ya da Erzurumspor (33) olacak.

        18

        HAFTANIN PROGRAMI

        Altınordu - Erzurumspor FK

        Boluspor - Eyüpspor

        Gençlerbirliği - Sakaryaspor

        Göztepe - Çaykur Rizespor

        Pendikspor - Bandırmaspor

        Samsunspor - Bodrumspor

        Tuzlaspor - Manisa FK

        Altay - Tuzlaspor

        Bandırmaspor - Gençlerbirliği

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ