Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ İstanbul kura sonuç tarihi 2023: TOKİ İstanbul kuraları açıklandı mı? TOKİ İstanbul Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
        1

        TOKİ, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre 12 ili etkisi altına alan depremler sebebiyle kura çekimlerinin ertelendiğini duyurmuştu.Konuyla ilgili merak edilen, "TOKİ İstanbul kuraları ertelendi mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik. İşte TOKİ İstanbul , Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri kura çekim tarihleri ve başvurusu kabul edilen ve reddedilenlerin isim listesi sorgulama ekranı...

        2

        TOKİ KURALARI ERTELENDİ Mİ?

        Tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında gerçekleştirilecek TOKİ kura çekilişleri ileri bir tarihe ertelendi. 7-14 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ kura çekilişlerinin deprem sebebiyle ertelendiği duyuruldu.

        3

        TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        TOKİ İstanbul kura tarihi netlik kazanmadı. Etaplar halinde ilerleyen TOKİ kuraları için Mart ayında tamamlanacak açıklaması yapılmıştı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ili etkiledi. Çok sayıda bina yıkıldı ve kayıplar verildi. Deprem felaketi nedeniyle kuralar da ertelendi. İstanbul kura tarihi ile ilgili TOKİ'den resmi bir açıklama yapılmadı.

        4

        TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

        TOKİ kura çekimi hakkında açıklamalarda bulunan Kurum, "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kurallar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek" şeklinde konuştu.

        TOKİ KURA SONUCU SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        TOKİ 3+1 VE 2+1 KONUT FİYATLARI NE KADAR?

        2 trilyon TL'den fazla ekonomik hareketliliğe yol açarak, hem konut hem de kira fiyatlarını düşürmesi beklenen projede, 3+1 konutların başlangıç fiyatı 850 bin TL şeklinde açıklandı. Proje kapsamında inşa edilecek 2+1 konutların başlangıç fiyatı ise 608 bin TL olacak.

        7

        TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ