Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ taksitleri sabit mi, ne kadar? 2022 TOKİ sosyal konut projesi taksitleri zamlanacak mı, her yıl değişiyor mu ve memur zammı oranında artacak mı?
        1

        Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. TOKİ başvurularının başlamasının ardından, henüz başvuru yapmayan vatandaşlar ödeme planını ve taksitlendirme detaylarını araştırmayı sürdürdü. Peki TOKİ soyal konut projesi taksitleri zamlanacak mı, her yıl artıyor mu? İşte TOKİ ucuz konut projesinin detayları...

        2

        KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK

        Cumhurbaşkanı Erdoğan; Böylesi bir yatırım, ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarını düşürecek, vatandaşlarımızın konuta erişimini de kolaylaştıracaktır.

        Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler.

        3

        850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 780 kliradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir.

        Hak sahiplerine konutlar;

        %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.

        4

        TAKSİTLER 6 AYDA BİR ZAMLANACAK

        Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ