Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Trump'tan ağır tehdit! "Şimdiye kadar görülmemiş..." Ekonomi Haberleri - Otomobil Haberleri

        Amerikalı motosiklet üreticisi Harley-Davidson, Avrupa pazarına yönelik üretimini tarifeler nedeniyle yurt dışına taşıma kararı almıştı.

        Harley-Davidson, AB'nin uygulamaya başladığı gümrük vergilerinden etkilenmemek için Avrupa pazarına yönelik üretimini ABD dışına çıkarma kararı aldığını dün itibariyle ilgili otoritelere bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, AB'nin getirdiği yeni tarifeler nedeniyle AB'ye ihraç edilen Harley-Davidson motosikletlere uygulanan gümrük vergisinin yüzde 6'dan yüzde 31'e çıktığı vurgulanarak, bu nedenle motosikletlerin birim maliyetinin 2 bin 200 dolar artacağı kaydedildi.

        REKLAM

        Trump'ın Harley Davidson'un bu kararına tepkisi ise sert oldu. Dün bir tweet atan Trump, Trump, "Tüm şirketler arasında Harley-Davidson'ın teslim bayrağını açan ilk şirket olmasına şaşırdım. Ben onlar için çok savaştım. Nihayetinde bize ticarette zarar veren AB'ye, 151 milyar dolar açığımız var, sattıklarının vergisini onlar ödemeyecekler. Vergiler, Harley için sadece bir mazeret. Sabırlı olun." ifadelerini kullandı.

        BİR TEPKİ DAHA GELDİ

        Trump bugün attığı twitte ise eleştirilerinin dozajını artırarak, "Bir Harley Davidson asla başka bir ülkede üretilmemelidir-asla! Çalışanları ve müşterileri bu karardan dolayı çok kızgınlar. Eğer bunu yaparlarsa onlar için sonun başlangıcı olur ve daha önce hiç görülmemiş bir şekilde vergilendirilirler!" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ