Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Trump GM fabrikasının açılmasını istedi - Otomobil Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin en büyük otomobil üreticisi General Motors'un (GM) bir süredir kapalı olan Ohio fabrikasının faaliyete geçmesini istedi.

        Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, "Ülkedeki her şeyilerleme kaydederken, GM fabrikasının kapalı kalmasından mutlu değilim" dedi.

        GM CEO'su Mary Barra ile konuyu görüştüğünü kaydeden Trump, "Ona fabrikası satmasını, bunu yapmayacaksa da hızlıca birşeyler yapmasını söyledim. O ise Otomobil İşçileri Sendikası'nı (UAW) suçladı. Umurumda değil! Tesisin yeniden açılmasını istiyorum" ifadesini kullandı.

        REKLAM

        6 MARTTAN BERİ ÜRETİM YOK

        GM'den yapılan açıklamada, fabrikanın ne olacağına UAW ile birlikte karar verileceği vurgulanırken, "Fabrikayı tekrar açmak için tüm ortaklarımızla konuşmaya açığız. Fakat şu ankiodak noktamız çalışanlarımız ve onlara diğer üretim tesislerimizde iş fırsatları sunmak” denildi.

        Lordstown fabrikasında 6 marttan bu yana Chevrolet Cruze üretimi durmuş durumda. Söz konusu fabrika, Kuzey Amerika’daki kapatılması düşünülen 5 fabrikadan ilki olarak açıklanmıştı

        3 bin kişiye iş imkanı tanıyan tesis, vardiya sayısının 2'ye düşmesi sonrasında bin 500 kişiye iş sağlar hale gelmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ