Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Trump'tan AB'ye 11 milyar dolarlık Airbus yaptırımı - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Ticaret Örgütü'nün Avrupa Birliği'nin (AB) Airbus'a sağladığı desteklemelerin ABD'yi negatif şekilde etkilediğini tespit ettiğini belirterek, ABD'nin 11 milyar dolar tutarında AB ürününe gümrük vergisi getireceğini duyurdu. Trump,Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "AB yıllardır ticarette ABD'den nemalandı. Bu yakında son bulacak." dedi. Tarifeler ABD’nin AB’den ithal ettiği 11 milyar dolarlık ürünü kapsıyor.

        AB DE MİSİLLEMEYE HAZIRLANIYOR

        AB'nin de Boeing sübvansiyonları nedeniyle olası misillemeye hazırlandığı belirtildi. AB Komisyonu Sözcüsü "Komisyon, AB'nin Boeing'e devlet destekleri konusundaki davada misilleme hakkı çerçevesinde hızla harekete geçmesi için hazırlıklarına başladı" dedi. Sözcü, AB'nin ABD ile müzakerelere açık olduğunu, ancak bu müzakerelerin ön şartsız ve adil bir sonuç hedefiyle yapılması gerektiğini söyledi.

        LİSTE HAZIRLANDI

        ABD Ticaret Temsilciliği (USTR) dün AB'nin Airbus sübvansiyonlarını gerekçe göstererek, büyük ticari uçak ve parçalardan şarap ve süt ürünlerine kadar gümrük vergisi getirilecek AB ürünleri listesi önerdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ