Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye'nin EURO 2020 serüveni - Futbol Haberleri
        1

        İLK DURAK ARNAVUTLUK

        EURO 2020 Elemeleri'ndeki ilk durağımız Arnavutluk'tu... 15 yıl sonra yeniden Milli Takım'ın başında sahaya çıkacak olan Şenol Güneş, ilk günkü gibi heyecanlı olduğu dile getirirken; "Futbolun dili bir, niyeti bir. Yeter ki o niyette ve samimiyette birleşelim" diyordu.

        2

        Çocuklar inanın inanın çocuklar... Güzel günler göreceğiz güneşli günler... Loro Boriçi Stadı'ndaki ilk sınavımızda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu geçtik. 2019 yılındaki ilk maçını da kazanan Türkiye için yeni bir dönem başlamıştı.

        3

        3 gün sonra Eskişehir'de muhteşem bir tribün desteği altında oynanan maçta Miller, Moldova'yı 4-0 yendi. Tosun Paşa 2 gol atarken, Hasan Ali sol gösterip sağ vurdu. Kaan Ayhan ise siftah yapmıştı.

        4

        HAYAL ETMEK, HİKAYE YAZMAK...

        Gruba 6 puanla başlarken, Güneş'in ağzından şu sözler dökülüyordu: Hayal etmek, hikaye yazmak, mutlu olmak, birlikte mutlu olmak hepimizin amacı. Bunu birlikte yapmak hepimizin hayali... 80 milyon ise aynı görüşteydi: Bu takımı çok sevdik!

        5

        Güneş yönetiminde ikisi resmi, ikisi özel 4 maçı da kazanan ay-yıldızlıların sıradaki rakibi ise son dünya şampiyonu Fransa'ydı. Güneş'in de dediği gibi kaybedecek bir şeyimiz yok, kazanacak çok şeyimiz vardı.

        6

        TARİH YAZMAYI SEVERİZ

        Konya'da 42 bin kişilik müthiş koroyu arkasına alan Türkiye, son dünya şampiyonu Fransa'yı darmadağın etti. Güneş'in öğrencileri Kaan Ayhan ile ilk darbeyi vurduğu Horozlar'ı Cengiz Ünder'le şoka şoktu. Farkı kaçıran milliler, tarihinde ilk kez Fransa'yı yenerken grupta da lider oldu.

        7

        Milli Takım tarihinde 5'te 5 ile başlayan ilk teknik direktör olan Şenol Güneş, tarihi zafer sonrası öğrencilerine şöyle sesleniyordu: Denemekten korkmayın, kaybetmekten nefret edin...

        8

        Milli Takım'ın son dünya şampiyonu karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet Avrupa basınında da büyük ses getirdi. Fransız basını adeta şoke olurken, İngiliz Daily Mail gazetesi "Türkiye, Fransa'yı parçalarına ayırdı" başlığını attı. Artık Gözler İzlanda maçına çevrilmişti...

        9

        TERBİYESİZLER!

        Konya'dan özel uçakla yola çıkan kafile, Keflavik Havalimanı'nda İzlandalı yetkililerce yaklaşık 3 saat boyunca pasaport kontrolünde bekletildi. Sonradan Belçikalı olduğu ortaya çıkan ve 'muhabirlik' oynadığını öne süren bir kişi ise Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzattı.

        10

        Yaşanan skandal muameleyi Burak Yılmaz duyururken, kaptan Emre, "Bizim ülkemize kurban olsunlar" dedi. Güneş ise yaşananları şöyle değerlendirdi: "43 yıl önce de İzlanda'ya geldim. Şehir büyümüş ama kafalar küçülmüş."

        11

        BU SON OLSUN!

        Ay-yıldızlılar, İzlanda'da üzücü bir yenilgi alıp liderliği kaybetti. Defans oyuncusu Sigurdsson'un 11 dakikada attığı iki golle buz kesen Türkiye, Dorukhan'ın golüyle umutlandı ama ikinci yarı fırsatları harcadı.

        12

        "TARİHİ REZİLLİK OLURDU"

        7 Eylül'de ise rakip Andorra'ydı... 4 yıl 10 ay sonra İstanbul'da sahne alan ay-yıldızlı ekibimiz, grubun en zayıf halkası karşısında ecel terleri döktü. Gol için 89'a kadar bekleyen Milliler, 89'da Ozan Tufan'la ipten döndü. Şenol Güneş'in "Eğer galibiyet gelmeseydi tarihi rezillik olurdu" sözleri ertesi günün gazetelerin manşetlerine taşındı.

        13

        3 puanın mimarı olan Ozan Tufan ertesi günü Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Milletimize daha iyi hizmet etmeliyiz, herkesten özür diliyorum" ifadelerini kullandı. 39. doğum gününde 100. milli maçına çıkan Emre Belözoğlu ise Moldova maçını işaret etti. 12 puana yükselen Milliler, bir virajı daha geride bırakıyordu.

        14

        2 gün sonra Zimbru Stadı'nda farklı bir galibiyete imza attık. Andorra karşısında son dakikaya kadar gol sıkıntısı yaşayan ay-yıldızlılar, bu kez işi erken bitirdi.

        15

        Cenk Tosun iki gol, bir asistle yıldızlaştı. Deniz Türüç ve Yusuf Yazıcı milli takımda ilk golleriyle farklı getiren isimler oldu: 4-0! Arnavutluk'un İzlanda'yı mağlup etmesiyle gelen liderlik keyifleri ikiye katladı.

        16

        SON DAKİKA GOLÜ

        11 Ekim 2019... 1796 gün sonra A Milli Takımımız, Kadıköy'de sahneye çıktı. A Milli Takım, Arnavutluk'u 90'da yıktı, kahraman Mehmetçiklerimize selam çakıp, EURO 2020 kapısını ardına kadar araladı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, Arnavutluk'un inadını Cenk Tosun'un son dakika golüyle kırarak H Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü.

        17

        Aklımız Barış Pınarı Harekatı'nda gözümüz ise sahadaydı. Kırmızı-beyaza boyanan tribünlerde “Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez” tezahüratları inledi. 40 bin taraftar, Mehmetçiklere moral mesajları verdi, sesimiz Kuzey Suriye’de yankılandı.

        18

        Savunmanın bel kemiği Merih Demiral maçın ardından şehitlerimiz için başsağlığı diledi. 21 yaşındaki oyuncu, “Türk bayrağının temsil edildiği bir yer burası, kimseden çekinmeyiz. Çıkar ölene dek oynarız. Korku benim barındırdığım bir duygu değil. Özellikle de Türk armasıyla” ifadelerini kullanıyordu.

        19

        ABİİİİ!

        Gol esnasında Cenk'in yaptığı kafa vuruşunda top kaleye doğru giderken, Burak Yılmaz da topun kaleye girdiği ana kadar topu takip edip bu tarihi gole eşlik etti. Burak'ın dokunması halinde hakemin ofsayt bayrağı kaldırma ihtimali üzerine Cenk'in topa vurduğu andan topun kaleye girdiği ana kadar geçen 2 saniye herkese neredeyse dakika gibi geldi.

        20

        Bu golün başrol oyuncuları Cenk Tosun ve Burak Yılmaz'a o anları Habertürk Spor'a anlattı. Cenk Tosun vurduktan sonra topun kaleye gittiği anla ilgili, "Çok yavaş gitti. Biraz korktum. Seke seke, tıngıl tıngıl kaleye yuvarlandı ama çok uzun bir süre gibi geldi" dedi.

        21

        Cenk, Burak'ın topa adeta eşlik etmesiyle ilgili de "Burak Abinin topa değmeyeceğine emindim ama top kaleye varır mı diye biraz korktum. Top kaleye girince de üstümden çok ama çok büyük bir yük kalktı" ifadelerini kullandı.

        22

        Bize zaferi getiren ve gruptaki avantajımızı elimizde tutmamızı sağlayan golün bir diğer kahramanı Burak Yılmaz da sorumuza ilk olarak o anki şaşkınlığını çok güzel anlatan bir şekilde "Abiiii" diyerek karşılık verirken şunları söyledi: "Top kaleye yavaş yavaş gittiği için kimse gelip müdahale etmesin diye çizgiye kadar topu bırakmadım. Ödüm patladı biri geliyor diye!"

        23

        BEKLE BİZİ EURO 2020!

        Sıradaki durak Stade De France... Türkiye ve Avrupa'nın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız stadı kırmızı-beyaza boyadı. Paris'te, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sesleri yankılandı. Konya'da yendiğimiz son dünya şampiyonu Fransa'ya kendi evinde de boyun eğmedik.

        24

        İlk yarıda kalesinde devleşen Mert'in kurtarışlarıyla oyunda kalan ay-yıldızlılar, 72'de oyuna giren Olivier Giroud'nun 76'da attığı golle adeta yıkıldı. Ancak 81'de sahneye Kaan Ayhan çıktı ve umutlarımızı yeşertti: 1-1. Paris'ten lider dönen Milliler, finallerin kapısını açarken Fransa'ya karşı ikili averajı da ele geçirdi.

        25

        FRANSIZ SANSÜRÜ

        A Milli Takım, Kaan Ayhan'ın golü sonrası Arnavutluk maçında olduğu gibi asker selamı yaptı. Ancak bu sevinç Fransız rejisi tarafından sansür uygulanarak ekrana getirilmedi.

        26

        UEFA SKANDALI

        A Milli Takımımızın Arnavutluk ve Fransa maçlarında asker selamıyla yapılan gol sevinçlerine soruşturma başlattı. Antoine Griezmann'ın 2018 Dünya Kupası şampiyonluğu sonrasında Emmanuel Macron'a asker selamı verdiği an görmezden gelindi...

        27

        Artık İzlanda ve Andorra maçları kalmıştı. İzlanda'dan alınacak 1 puan EURO 2020 için yeterli hale gelmişti. Gözler 5 yıl sonra TT Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmaya çevrildi.