Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İşte Twitter'ın yeni CEO'su: Linda Yaccarino! Linda Yaccarino kimdir, nereli, Musk Twitter'ı bıraktı mı?
        1

        TWİTTER'IN YENİ CEO'SU LİNDA YACCARİNO

        12 Mayıs 2023 Cuma günü Musk -Twitter'ın teknik olarak artık X Crop- yeni CEO'sunun NBCUniversal'ın eski reklam yöneticisi Linda Yaccarino olacağını dair haberleri doğruladı. NBCUniversal de, Musk Twitter haberini duyurmadan saatler önce Linda Yaccarino'nun şirketten ayrıldığını onayladı.

        2

        MUSK'IN TWEETİ

        Musk yeni tweetinde "Linda Yaccarino'ya Twitter'ın yeni CEO'su olarak hoşgeldin demekten heyecan duyuyorum. @LindaYacc ticari faaliyetlere odaklanacak, ben de ürün tasarımı ve yeni teknolojilere. Linda ile çalışmak ve bu platformu X'e, her şeyin uygulamasına dönüştürmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

        3

        TWİTTER'IN GELİRLERİ DÜŞÜYOR

        Musk dün attığı tweet ile şirketinde bir CEO bulunduracağını açıkladı. Yaccarino, geçtiğimiz aylarda Musk ile büyük bir reklamveren etkinliğinde röportaj yaptı ve burada Musk markaları tekrar platformuna çekmeye çalışmıştı. Twitter'ın en büyük reklamverenlerinin yarısı Elon Musk'ın şirketi satın almasından bu yana reklam kampanyalarını bitirdi ve geri dönmedi. Geride kalanlar ise çok daha az para harcıyor.

        4

        REKLAM ALIMLARI İÇİN GÜVENİLİR BİR İSİM

        Linda Yaccarino ise deneyimli bir reklam yöneticisi ve Musk'a şüphe ile yaklaşan bu endüstride güvenilir bir isim. Musk'tan önce Twitter'a gelirin büyük kısmı reklamlardan geliyordu ve Musk'ın ücretli üyelik sistemi pek iyiye gitmiyor. Bu nedenle reklam alımlarının yeniden kazandırılması Twitter'ın geleceği için önemli bir adım.

        5

        MUSK HALA DÜMENİN BAŞINDA

        Yaccarino'nun işe alınmasının ardından Twitter'da neler olacağı belirsiz. Musk yönetici koltuğunda ve CTO olarak kalmaya devam edecek. Şirketin sahibi hala Elon Musk, CEO'su ise Linda Yaccarino.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ