Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Umut Akyürek kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte Umut Akyürek şarkıları ve biyografisi
        1

        Türk Sanat Müziği’nin sevilen isimlerinden Umut Akyürek şarkılarının yanı sıra güzelliği ve sosyal medya paylaşımlarıyla da gündemden düşmüyor. Özellikle son dönemde eski halini paylaşmasının ardından binlerce beğeni ve yorum alan sanatçı güzelliğiyle kendine hayran bırakırken bugünde 2. Sayfa magazin programının konuğu oldu. Özel hayatından bahsettiği programda Akyürek, sunucu Müge ve Gülşen'in sorularını yanıtladı. Bir dönem yaptırdığı estetik operasyonlar ile konuşulan ünlü isim son zamanlar gençlik fotoğrafları ile konuşulurken hayatı da yeniden gündem oldu. Peki, Umut Akyürek kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte, şarkıcı Umut Akyürek biyografisi

        2

        UMUT AKYÜREK KİMDİR?

        Umut Akyürek, 12 Temmuz 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 49 yaşında olan Akyürek, ilk ve ortaöğrenimini Sakarya'da tamamladı.

        3

        İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu olan sanatçı ilk musiki çalışmalarına 1989 yılında Erol Sayan yönetimindeki İzmit Musiki Derneğinde başladı. 1990 yılında TRT'nin Amatör Ses Yarışması'nda 3. oldu. Akyürek, TRT sanatçısıdır.

        4

        Umut Akyürek, kendisi gibi sanatçı olan sevgilisi Oktay Ertuğrul ile 2004 yılında nikah masasına oturdu, çift 2005 yılında kızları Melek Bal'ı kucaklarına aldı.

        5

        UMUT AKYÜREK ŞARKILARI

        - Başka Söz Söylemem

        - O Dudaklar Bülbülleşiyor

        - Âlâ' Turka

        - T- ıbbiyeli Bestekarlar

        - Sinha

        - Aşk Senfonisi

        6

        OKTAY ERTUĞRUL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

        1972 yılında dünyaya gelen Oktay Ertuğrul Türk Halk Müziği sanatçısıdır. Aslen Elazığ Aydınlar Hedi Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Çocukluk yılları doğup büyüdüğü köyünde geçmiştir. Oktay Ertuğrul İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmuştur. Daha sonra TRT sınavlarına girmiş TRT sanatçısı olmuştur. 2007 yılında Lirik ve 2013 yılında Sır isimli albümleri müzik piyasasındaki yerini almıştır.