Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Vajinitin nedenleri!
        1

        Vajinal ıslaklık, dokuyu sağlıklı tutarak, olası enfeksiyonlara ve bulaşıcı hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Ancak bazı durumlarda bu ıslaklık azalabilir ve kuruluk meydana gelebilir. Peki, olumsuz durumun başlıca nedenleri nelerdir?

        2

        Kuruluk, genellikle menopoz sonrasında östrojen hormonunun azlığı ile ortaya çıkar. Ancak bunun dışında daha genç yaşlarda da bu probleme neden olan etkenler olabiliyor. İşte vajinal kuruluğa yol açan o sebepler:

        3

        Stres: Birçok sağlık sorununa neden olan stres, maalesef kuruluğa da yol açıyor. Baskı altında hissetmek ya da endişeli olmak libidoda düşüşe ve kuruluğa neden oluyor.

        4

        Kullanılan ilaçlar: Özellikle alerji tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, tıpkı burundaki mukozayı etkilediği gibi kuruluğa yol açıyor. Fakat ilaçların bu etkisi her kadında aynı olmayabilir.

        5

        Doğum kontrol hapları: Bu ilaçların yan etkisi olarak ıslaklık azalabilir ve bu durum birkaç ay devam edebilir. Bu tarz bir sorunla karşılaşırsanız doktorunuz gözetiminde ilaçlarınızda değişiklik yapabilirsiniz.

        6

        Yeni doğum yapmış olmak: Doğum yapmak ve emzirmek vücutta birçok değişikliğe yol açar. Bu değişimlerden biri de östrojen hormonunda düşütür. Östrojenin azalması da kuruluk nedenidir...