Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama WhatsApp'ın CEO'sundan gizlilik sözleşmesi açıklaması: Zorunda değilsiniz! - Teknoloji Haberleri
        1

        WhatsApp'ın CEO'su Will Catchart, WhatsApp'ın 15 Mayıs'a ertelediği gizlilik politikası kararı konusunda önemli açıklamalar yaptı. 9to5Mac'in haberine göre, Will Cathcart, bir podcast yayınında, WhatsApp gizlilik politikasında yapılan değişikliklerinin kullanıcılar arasındaki değil, yalnızca işletmelerle kurulan iletişimle ilgili olduğunu paylaştı.

        2

        Catchcart, "Bu güncelleme, kişisel mesajlarınızın gizliliğiyle ilgili hiçbir şeyi değiştirmez, bunda bir değişiklik yoktur. Yalnızca insanların işletmelerle iletişim kurması için oluşturduğumuz bazı yeni işletme özelliklerini açıklıyoruz. İnsanlar bunu yapmak zorunda değil, kontrol onların ellerinde.” dedi.

        3

        Ayrıca, WhatsApp'ın bağlı olduğu Facebook ile Apple arasında, yeni iOS 14 sürümü ile gelecek gizlilik değişikliği yüzünden soğuk rüzgarlar esiyor. WhatsApp CEO'su yayında bu yönde de bir açıklama yaptı.

        4

        Cathcart, Apple'ın gizlilik etiketlerine değinerek, WhatsApp'ın üçüncü taraf uygulamaları ile Apple'ın kendi uygulamaları arasında bir çifte standart olduğuna inandığını söyledi. Cathcart, iMessage'ı örnek göstererek, "iMessage için bir gizlilik uyarısı görmüyorsunuz. Çünkü onu indirmiyorsunuz. Telefonunuz zaten onunla geliyor. Biz bunu eleştirdik." ifadelerini kullandı.

        5

        Mark Zuckerberg, geçtiğimiz dönemde Apple'ın “Facebook'un en büyük rakiplerinden biri” olduğunu söylemişti. Bu yorumdan yola çıkarak, WhatsApp CEO'suna Apple ile Facebook arasındaki çekişmeye yönelik soru soruldu. Cathcart ise Apple için en iyi şeyin herkesin bir iPhone kullanması olduğunu söyledi.

        6

        WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ YENİLEMEYENLERE NE OLACAK?

        WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'ta hala kabul etmemiş olan hesaplar birkaç günlük bir süre boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak. Yani uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak.

        7

        Ayrıca sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca 'pasif' olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etmeniz mümkün olacak. Fakat eğer 120 gün sonunda hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Bu da tüm gruplarınızın, konuşmalarınızın ve medyanın, eğer o tarihe kadar yedeklemediyseniz silinmesi anlamına gelecek. Bu sebeple önerimiz, eğer sözleşmeyi kabul etmek istemeyen gruptaysanız, tüm WhatsApp geçmişinizi yedeklemeniz olacaktır.

        WhatsApp şimdiye kadar tüm dünyada oldukça fazla sayıda müşteri kaybetti. Ülkemizde de yeni sözleşme onaya sunulduğunda Signal, Telegram ve Bip gibi alternatiflere adeta göç yaşanmıştı. Sonrasında WhatsApp'tan gelen tüm 'bizi yanlış anladınız' açıklamaları da çok etkili olamamış gibi görünüyor. Sonuç olarak bu durumun nasıl biteceğini görmek için 15 Mayıs ve sonrasındaki 120 günü beklememiz gerekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ