Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yarın bankalar açık mı, kapalı mı? 26-27 Haziran 2023 arife (arefe) günü bankalar açık mı, tatil mi, hizmet verecek mi ve saat kaça kadar çalışacak?
        1

        Kurban Bayramı, resmi tatil günlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu sene bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilmesiyle kamu kurum ve kuruluşları 9 günlük idari izne çıktılar. Bu bağlamda bankaların çalışma durumu araştırılmaya başladı. Peki, arefe günü bankalar açık mı, kapalı mı? 26-27 Haziran 2023 arife günü bankalar açık mı, tatil mi? İşte, detaylar...

        2

        AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

        İdari izin sadece kamu çalışanlarını kapsamaktadır. Bankaların, Borsa İstanbul'un çalışma prensibine göre açık olmasından kaynaklı olarak 9 günlük idari izinden yararlanamıyorlar.

        3

        Borsa İstanbul, geçtiğimiz idari izin ve tatil dönemlerinde çalışmalarına devam etmiş, sadece resmi tatil döneminde açık olmuştu.

        4

        AREFE GÜNÜ BANKALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

        Buna göre; kamu bankalarının 9 günlük idari izin kapsamında yer alması sebebiyle 23 Haziran Cuma günü itibarıyla çalışmalarını durduracak. Özel sektör bankalarının ise 26 Haziran'da tam gün; 27 Haziran’da ise öğlen 12.00 ya da 13.00'a kadar açık olması ve 28 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında kapalı olması bekleniyor. Sonuç olarak; tüm bankalar 3 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla yeniden işlem yapmaya başlayacak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ