Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Her zaman ve her yerde denim

        Esra ÇORUH / GAZETE HABERTÜRK

        1850’lerde San Francisco’da altın arayıcılarının giydiği ilk denim yani jean pantolondan bugüne çok şeyler değişti. Rahatlığın simgesi, gardırobumuzun vazgeçilmezi oldu. Bir kaç sezondur denim kumaşının şık parçalara dönüşmesi, bu klasiğe bakış açımızı da değiştirdi. Yeni sezon koleksiyonlarında jean’lerin spor, şık havası dikkat çekerken, lüks ve modern dokunuşlarla aksesuvarlara da rengini veriyor. Yeni sezonda ister klasik bir parça tercih edin ister lüks; her yerde denim giymeye hazır olun. İşte yeni sezonun denim kuralları:

        Denim on denim

        Yeni sezonda denim için yeni tanımlar da eklendi. İşte bunlardan birisi de ‘denim on denim’ ya da ‘double denim’... Yani denim kumaşının birbiriyle kombinlenmesi, baştan aşağıya jean giymek anlamına geliyor. Eski moda kurallarına göre baştan ayağa jean giymek, moda hatalarından birisi olsa da belki Rihanna ve Beyonce sayesinde bu trend giderek popüler oldu. En sık rastlanan double denim, jean pantolon ve gömlek ikilisi. Bu trendi uygularken bire bir aynı tonları tutturmak yerine birkaç ton açık ya da koyuya gitmek en doğrusu. Denim on denim giydiğinizde ten rengi bir fular ya da bir mont ile kıyafetinizi tamamlayın. Açık bir renk ile tamamlamak kıyafetinizdeki dengeyi sağlayacaktır. Aynı şekilde ağartmalı açık renk bir jean’i koyu renk denim gömlek ya da mont ile tamamlamak da sizi sertlikten kurtaracaktır. Yeni sezonda denim ayakkabı ve çantalar da çok moda. İsterseniz bu trendi aksesuvarlarda da kullanabilirsiniz.

        Jean mont

        2016 ilkbahar-yaz defilelerinde Saint Laurent, ipek elbiselerini jean montlarla tamamladı. Aynı şekilde Fendi, deri biyeli jean montlarıyla resort defilesinde dikkat çekti. Kadınerkek herkesin gardırop demirbaşı olan jean montları giymenin tam zamanı. Üstelik ister gündüz ister gece... Eğer biraz farklılık istiyorsanız beyaz denim montları deneyebilirsiniz. İpek elbiseler, jean pantolonlar ya da eteklerle tamamlayabileceğiniz gibi denim on denim trendinde de jean montları unutmayın!

        Denimin şık hali

        Jean artık sadece beş cepli jean pantolon, gömlek ya da mont değil. Hatta birkaç sezondur denim bizi şaşırtmaya devam ediyor. Blazer ceket, gömlek, etek ve elbiseler yeni sezonda denim kumaşıyla modern aynı zamanda spor şık bir görünüme bürünüyor. Beş cepli jean pantolonlar, karşımıza şık kesimlerle de çıkıyor.

        Kısa ‘boyfriend’

        Yeni sezonda boyfriend jean yine çok moda. Ama bu kez boyu daha da kısa... Boyfriend jean’iniz gündüz çizgili bir sweatshirt, geceyse smokin ceketinizle sizi hiç yarı yolda bırakmayacak en rahat kurtarıcılardan. Bu rahat ve basit kurtarıcıyı değiştirmek sizin elinizde. Sneaker’la öğrenci havası yaşarken stiletto ile cool ve şık bir hava yakalayacaksınız. Ceketin içine bir tişört giyin yeter! Minyon hatlara sahipseniz jean’inizin paçalarını bileğinizde kıvırmayın. Bu sizi daha kısa gösterecektir. Kıvrımlı bir vücuda sahipseniz belinizi vurgu yapacak şekilde giyinin.

        Denim tulumlar

        Çocukluğumuzda giydiğimiz denim tulumlar yine çok moda. Rahat olan denim tulumları giymek biraz cesaret istese de denemekte fayda var! Casual bir hava yaratmak için sneaker ya da espadrillerle tamamlayın. Vücudunuza güveniyorsanız içine kısa tişörtler giyebilirsiniz. Yoksa çizgili tişörtler, klasik gömleklerle tamamlayabilir, tulumun rahatlığını bir kez daha keşfedebilirsiniz. Bahçıvan görüntüsünde olmamak için siz siz olun tam bedeninizi giyin!

        Denim aksesuvarlar

        Yeni sezonun yeniliklerinden birisi denim kumaşından ayakkabı ve çantalar. Denimin spor havasını yakalayan sırt çantaları, espadriller ve sneaker’lar bir tarafta. Bir diğer tarafta da yüksek ökçeli pump’lar, stilettolar, zincirli çantalar, gece portföyleri var. Karar sizin...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ