Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        18.06.2016

        ■ 44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında yıldız viyolonselci Gautier Capuçon, günümüzün önde gelen dinamik genç orkestralarından Beethoven Akademi Orkestrası ile 19. yüzyıl Avrupa’sının büyük bestecilerinin sevilen eserlerini seslendirecek. Konser saat 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi sahnesinde.

        ■ Ensemble Olivinn, Sakıp Sabancı Müzesi bahçesinin eşsiz atmosferinde gerçekleşecek konserde Ramazanda Caz’a özel bir repertuvarla sahne alacak. Anadolu türkülerinden yola çıkarak klasik Batı müziği eserleri ile caz elementlerinin bir araya geleceği konser saat 21.30’da başlayacak.

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Şebnem Ferah, Vodafone Red Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında saat 21.00 itibarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde bir konser verecek.

        ■ Rock grubu Pilli Bebek, saat 22.00’de Dorock XL’da dinleyici karşısında olacak.

        ■ Osmanlı cengi ve bugünün arpı ile ilahiler, şarkılar, saz eserlerinin bir araya geleceği Çengnağme konseri ile arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, saat 21.00’den sonra Mall of İstanbul MOİ Sahne’de olacak.

        ■ Burcu Kısakürek, ilk albümü ‘Cesaret’ten şarkılarla saat 22.00’de konserler serisine “Mask Live” sahnesinde devam ediyor.

        İZMİR

        ■ Boğaziçi Caz Korosu ve Boğaziçi Gençlik Korosu, şef Masis Aram Gözbek yönetiminde sezonun son konseriyle saat 21.00 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde olacak.

        ■ Popüler müziğin ünlü ismi Ozan Doğulu, 22.00’den sonra Mambo Beach Club sahnesinde olacak.

        MERSİN

        ■ Ceylan Ertem, ‘Sezen Aksu Tribute’ konserlerine devam ediyor. Sanatçı saat 22.00’de Hayal Kahvesi Mersin sahnesinde olacak.

        19.06.2016

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, saat 21.00’de MFÖ konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ İstanbul Müzik Festivali’nin klasik müziği ay ışığı altında açık havaya taşıdığı yeni serisi, tam da dolunayın aydınlattığı bir gecede başlıyor. Tekfen Filarmoni Orkestrası’nı bu konserde Özbekistan’ın dünya klasik müzik sahnelerine armağanı Aziz Shokhakimov yönetecek. Konser saat 20.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde.

        20.06.2016

        ■ İstanbul Müzik Festivali kapsamında Fransa’nın opera dünyasındaki en parlak yıldızlarından Patricia Petibon, Venedik Barok Orkestrası ile saat 20.00’de Aya İrini Müzesi sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ 30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Sinemanın Büyülü Melodileri isimli etkinlik saat 21.30’da Efes Celcus sahnesinde olacak. Müzik dünyasına trompeti bir solo enstrüman olarak kabul ettiren Mauro Maur, festivale sinemanın büyüsünü taşıyacak. Maur’a birlikte çok başarılı konserlere imza attığı Kanadalı piyanist Francesca De Clossey eşlik edecek.

        21.06.2016

        ■ Fas asıllı Fransız şarkıcı Hindi Zahra, çeşitli müzik türlerini harmanladığı sevilen şarkıları ve büyülü sesiyle Ramazanda Caz kapsamında, saat 21.30’da Zorlu PSM Ana Tiyatro sahnesi’nde bir konser verecek.

        ■ Alternatif müziğin son dönemde yükselen ismi Kalben, 21.00’de Akasya Kültür Sanat sahnesinde olacak.

        22.06.2016

        ■ 44. İstanbul Müzik Festivali Shakespeare’in ünlü dizesi “Eğer müzik aşkın gıdasıysa, durmadan çalınız” etrafında kurgulanan programında, 20. yüzyılın en güzel aşk şarkılarını yorumlayan Fransa’nın ikonik sesi, Edith Piaf’ı da unutmuyor. Richard Galliano ve Sylvain Luc ikilisi, ‘Kaldırım Serçesi’nin 2015’teki 100. doğum yılı onuruna gerçekleştirdikleri projede sanatçının saf duygu yoğunluğunu yansıtan unutulmaz şansonlarını tüm tazeliğiyle ikili olarak tekrar yorumluyorlar. Konser saat 21.00’de Fransız Sarayı bahçesinde...

        ■ Seda Mete, saat 22.00’de Mask Live Music Club sahnesinde bir konser verecek.

        İZMİR

        ■ Piyanist Konrad Skolarski, 30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında saat 21.30’da Celsus Kütüphanesi’nde Skolarski, Bach, Chopin, Berio, Debussy, Rachmaninov, Scriabin ve Liszt’in eserlerinden oluşan bir repertuvarla sahnede olacak.

        23.06.2016

        ■ Bugüne kadar yayınladığı 11 stüdyo albümüyle 70’li yıllardan itibaren müzik tarihini şekillendiren, punk müziğin vaftiz annesi olarak tanımlanan şair, yazar, müzisyen, besteci ve müzik dünyasının özel isimlerinden Patti Smith, grubu ile saat 21.00’de Zorlu PSM sahnesinde olacak.

        ■ Çalışmalarına İspanya’da devam eden ünlü gitar sanatçısı Murat Usanmaz, ‘Bir Gitaristin Hatıra Defteri’ isimli performansı ile 23-24 Haziran’da Akbank Sanat sahnesinde müzik tutkunlarıyla buluşuyor.

        ■ Fransız Kültür Merkezi ve bomontiada işbirliği ile, ilk kez 1981 yılında Paris’te müziğin her sokağın köşe başını ele geçirdiği ve insanların katılımıyla coşkulu bir kutlamaya dönüşen Fete de la Musique - Müzik Şenlikleri, bu sene 23 - 24 ve 25 Haziran 2016 tarihlerinde, bomontiada avluda gerçekleşiyor. 23 Haziran Perşembe akşamı, saat 21.30’da Eric Javelle, Julien Lardé ve Gabriel Vigne’den oluşan Baden Baden sahnede olacak.

        ■ Nilüfer Açıkalın, ‘Başka Şarkılar’ ile saat 22.00’de Mask Live Music Club sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        ■ Ünlü Alman besteci ve trompetçi Markus Stockhausen ve uluslararası birçok ödül sahibi ünlü Alman piyanist Florian Weber, Ramazanda Caz konserleri kapsamında saat 21.30’da Sakıp Sabancı Müzesi’nde olacak.

        24.06.2016

        ■ 44. İstanbul Müzik Festivali, zengin müzikal geleneğiyle Viyana’nın kültür elçisi, Avrupa’nın en saygın topluluklarından biri kabul edilen Viyana Senfoni Orkestrası ve Pablo H konseriyle kapanıyor. Konser saat 20.00’de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da...

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Teoman, Vodafone Red Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında 21.00 itibarıyla sahnede olacak.

        ■ Sovyet dönemi klişelerini Balkan müziği ve Doğu ülkeleri müziği ile eğlenceli bir tarzda seslendiren Soviet Suprem, Fransız Kültür Merkezi ve bomontiada işbirliğiyle düzenlenen Müzik Şenliği’nde sahne alıyor. Sylvester Staline ve John Lénine’den oluşan grup, saat 22.00’de izleyicileri kendi zaman tünellerinde baş döndürücü besteleri ile coşturacak.

        ■ Sait Halim Paşa Yalısı’nda İftar ve Fasıl etkinliğinde saat 20.30 itibarıyla Altın Kızlar, fasıllı bir akşama ev sahipliği yapacak.

        ■ Sevilen şarkılarıyla Cem Adrian, saat 22.30’dan sonra Hayal Kahvesi Atakent sahnesinde olacak.

        ■ Ünlü rock grubu Gripin, saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        SERGİ

        ■ Foto muhabiri, belgesel fotoğrafçısı ve yazar Bikem Ekberzade’nin, ‘Mülteci Projesi’nin son ayağı Geçişler, 18 Haziran Cumartesi günü Mine Özerden ve Teoman Kumbaracıbaşı’nın sesleri eşliğinde Kadıköy KargART’ta sanatseverler ile buluşacak. Belgesel fotoğraf projesi Mülteci, ülkelerindeki savaştan kaçarak başka bir ülkede yeni bir hayata başlamak için her türlü tehlikeyi göze alan ve deniz geçişlerinde hayatını kaybeden zorunlu göç mağdurlarını konu alıyor.

        ■ Galeri İlayda, yaz sezonunda 23 Haziran – 18 Eylül tarihleri arasında Summer Collective II isimli grup sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide, Ardan Özmenoğlu, Atilla Galip Pınar, Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Caner Şengünalp, Damla Özdemir, Derya Özparlak, Didem Yağcı, Gazi Sansoy, Kerim Yetkin, Mehmet Turgut, Nurdan Likos ve Özcan Uzkur’un işleri görülebilecek.

        ■ İstanbul Modern, yapıtlarıyla kadın ve kadın olma halleri üzerine kendine özgü bir ifade alanı aralayan İnci Eviner’in, İçinde Kim Var? başlıklı retrospektifine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının 1980’li yıllardan günümüze, desenden resme, fotoğraftan videoya, yerleştirmeden heykele uzanan 30 yıllık sanatsal birikimi, 22 Haziran – 23 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Modern Süreli Sergiler Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

        SAHNE / PERFORMANS

        ■ Cahide Sonku’nun çalkantılı, sarsıcı öyküsünü anlatan Cahide Sonku Müzikali, Tiyatro Keyfi tarafından müzikal melodram tarzıyla, 24 Haziran akşamı saat 21.00’de Akasya Kültür Sanat’ta sahnelenecek. Gökhan Erarslan’ın yazdığı eseri Kemal Başar yönetiyor. Cahide Sonku’yu Nilüfer Açıkalın canlandırıyor.

        ■ Büyük küçük demeden, izleyenleri şaşkına çevirecek illüzyon gösterisiyle Peter Marvey, 24 Haziran saat 19.00’da Expo 2016 Antalya’da izleyici karşısında olacak. Çocukluğundan beri sihre hayranlık duyan Peter Marvey, sihir yeteneğini keşfedip tüm zamanını ve enerjisini bu sanata adadı. Uluslararası jüriler, şov dünyasından öne çıkan kişiler ve Monako Kraliyet Ailesi’nden ödüller almıştır.

        ■ “Krallığın altın yüzü ve tavuk poposuna dair bir hikâyedir bu, oyunumuz herhangi bir ülkenin herhangi bir krallığında geçmektedir. Elbette bir tane kralımız var, ve tabii ki bir tane de uşağımız, krala krallığını hatırlatacak. Peki ya ötekiler? İşte bu oyun onlar hakkında, onlara rağmen...” Levent Özdilek’in yönettiği Uşak, Kral ve Ötekiler, Bo Sahne’de izleyicisiyle buluşuyor. Oyun, 21 Haziran akşamı saat 22.00’de izlenebilir.

        TATİL

        Antalya’nın gözde bölgesi Belek’te konumlanan Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otelleri mavinin yeşille buluştuğu, çam ağaçlarının çevrelediği doğal atmosfer içinde ailece keyifli bir tatil imkânı sunuyor. Ailece yapılacak bir tatilde ihtiyacınız olan tüm detayların düşünüldüğü otellerde, özellikle de çocukların eğlenceli ve keyifli vakit geçirmesi için bol bol aktivite, kulüp çalışması ve ailece kaliteli zaman geçirmeye olanak sunacak etkinlikler sağlanıyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Yaz tatilinde ihtiyacınız olan her şeyi bir arada bulabileceğiniz Souq Sayfiye, 18-19 Haziran’da bomontiada’da kurulacak. Yine özenle seçilen katılımcılardan oluşan Souq Sayfiye’de bikiniler, tişörtler, erkekler için mayolar, plaj kıyafetleri, peştamallar, gözlükler, dergiler, plaklar, güzel müzik ve ayrıca 19 Haziran Babalar Günü için çok sayıda hediye seçeneği de olacak.

        ■ Çocukluğunuza çocuklarınızla beraber gitmeye ne dersiniz? Babalar Günü’ne özel olarak tasarlanan Dedio Yaratıcı Eller atölye çalışmasıyla çocuklar, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin vitrinlerinde hayranlıkla izledikleri Kızılderili köylerini yeniden yapmaya davet ediliyor. Atölye 19 Haziran Pazar günü saat 11.00’de.

        ■ Beyin, Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) ve Buğday Derneği işbirliğiyle çocukların zekâsını ispatlamak için hazırlanan Türkiye Çocuk Beyin Kampı; “Çocuklarınızın beyni bize emanet” sloganıyla 19-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Kampta 7-14 yaş aralığındaki çocuklar farklı eğitim metotlarını deneyimleyebilecek ve her şeyi öğrenebilme kapasitesi olduğunu görerek, özgüveni olan, ne istediğini bilen, kararlı bireyler olarak büyüyüp gelişebilecek.

        VİZYON

        ‘Bin Başlı Canavar’a karşı bir kadın

        Kanser olan kocasının tedavi masraflarını karşılamayı reddeden sigorta şirketi karşısında çaresiz kalan Sonia, eline bir silah alarak yetkilileri tek tek ziyaret etmeye başlar. Tek amacı ölümle boğuşan eşine ilaçları yetiştirmek olan kadının ikna etmesi gereken yetkililerin her biri, bin başlı canavarın görünen parçalarıdır.

        ‘Senden Önce Ben’ bir başkasıydım!

        Ailesinin geçimine katkıda bulunmak için bir işten diğerine çalışan Lou, şehir içindeki şatoda işe girer. 2 yıl önce trafik kazası geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkûm olan ve bunun ardından dünyası tamamen kararan Will Traynor’un bakıcısı olur ve hayatın değerli olduğunu göstermeye karar verir.

        Adadaki kahraman ‘Robinson Crusoe’

        Gemisi batınca tek başına bir adaya düşen Robinson Crusoe aslında pek de ‘yalnız’ değildir. Daha önce hiç insanla karşılaşmamış olan adadaki hayvanlar için bu ilginç tür karada yürüyen bir deniz canavarıdır. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sevimli sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır.

        Gerçek değil: ‘Lanetli Çocuk’

        Film, genç bir kadının ıssız bir köyde kendini bir kâbusun içinde bulmasını konu alıyor. Greta, 8 yaşında bir çocuğun bakıcılık görevini kabul ettiğinde, yaşlı bir çiftin, gerçek çocukmuş gibi muamele ettiği bir oyuncak bebek olan Brahms’e bakması için kendisini işe aldığını öğrenince şoke olur!

        YEME - İÇME

        ■ The Marmara Taksim, ramazanı misafirlerine sunduğu birbirinden farklı lezzetler ile yaşatıyor. Tuti Restaurant’ta kurulan Sultan Sofrası’nda zengin geleneksel tatlar öne çıkıyor. Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan mönüde, serpme iftariyeliklerden oluşan başlangıç tabağı, zeytinyağlı çeşitleri, soğuk başlangıç yemekleri, Osmanlı şerbetleri ve pek çok tatlı seçeneği bulunuyor.

        ■ Borsa Restaurant, ramazan ayı boyunca kurduğu iftar sofralarında Türk ve Osmanlı mutfağından özel olarak seçilmiş lezzetleri misafirlerine sunuyor. Klasik Türk ve Osmanlı mutfağı ile Anadolu’nun yöresel tatlarından sentezlenen en seçkin yemekleri, uzun yıllardır değişmeyen kaliteli çizgisiyle sunan Borsa Restaurant, zengin iftar mönüleriyle Boğaziçi, Kandilli ve Ankara’da yer alan restoranlarında konuklarını iftar sofralarına davet ediyor.

        ■ Gerçek İtalyan mutfağından lezzetler sunmasının yanı sıra rahat ve keyifli ortamıyla da misafirlerine her zaman en kalitesini sunan Gina, mevsimsel ürünleri göz önüne alarak misafirlerine özel mönüler sunmaya devam ediyor. Haziran ayında sınırlı süre sunulacak mönüde kuşkonmaz ile hazırlanan lezzetler yer alıyor.

        HEDİYE

        ■ Günümüz erkeğinin saç ve sakalını aksesuvar gibi kullanması trendi her geçen gün artıyor. Her gün dünyada milyonlarca erkek tarafından kullanılan Braun Sakal Kesme ve Şekillendirme Serisi, artık erkeklerin ihtiyaçlarına göre daha yüksek hassasiyet ve konfor sunuyor. Yeni ürün serisi ile Braun ambalaj, gelişmiş ve fonksiyonel ürün tasarımı, daha hassas tıraş özelliklerine odaklanıyor. Tarzına düşkün babalar için birebir!

        ■ Türkiye’nin en yenilikçi erkek gömlek ve aksesuvar markalarından Tudors, Babalar Günü’nü ‘Baba-Oğul Concept’ ile şenliğe dönüştürüyor. Baba ve oğulların birbirlerini kombinleyebilecekleri çok sayıda farklı seçeneği uygun fiyatlarla sunan markada her bütçeye uygun seçenekler bulunabilir.

        ■ Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda Türkiye’de herkesi akıllı telefon sahibi yapmayı hedefleyen Vodafone, Babalar Günü için ‘tek faturada iki akıllı telefon’ kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında, Vodafone aboneleri hem kendilerine hem de babalarına Vodafone 4.5G uyumlu Vodafone Smart Style 7 akıllı telefon alırken, bu iki telefonu aynı faturada taksitlendirebiliyor.

        İFTAR HARİTASI

        ■ Ramazan ayı devam ederken toplam 63 ilde 11 binin üzerinde restoranda hizmet veren Yemeksepeti, geçtiğimiz yıllarda ramazan ayında verilen milyonlarca siparişi inceleyerek Türkiye İftar Lezzetleri Haritası’nı oluşturdu. Çalışmayı yorumlayan Yemeksepeti Satış Direktörü Korhan Erçin, “Türkiye genelinde siparişini en çok artıran lezzetler, geleneksel olarak her yıl ev yemekleri ve güllaç olur. Fakat iftar sofralarının yükselen yıldızları, illere göre farklılık gösteriyor. Kimi iller kendi yerel mutfaklarına ya da yakın coğrafyalarındaki lezzetlere öncelik verirken, kimisi farklı kültürlerin tariflerini ilk sıraya taşıyor” diyor. İşte, 250 bini geçen yemek seçenekleri arasında, farklı verilerle oluşturulan haritadan detaylar:

        ■ Türkiye’nin en doğusu ve en batısı iftarını hafif lezzetlerle açıyor. Edirne mercimek çorbasını tercih ederken, Van’da çoban salata siparişleri tavan yapıyor.

        ■ İstanbul ve Ankara ise daha doygun lezzetlere yöneliyor. İstanbul kuru fasulye pilav, Ankara ise Kayseri mantısı tercih ediyor.

        ■ Ramazan ayında Doğu Karadeniz’in yükselen yıldızı pizza çeşitleri.

        ■ İzmir zeytinyağlı yaprak sarma ile, Ege’nin zeytinyağlı kültürüne selam veriyor.

        ■ İç Anadolu da iftar tercihleri ile Ege kültürüne dokunuyor. Sivas’ta sipariş oranı en çok artan lezzet Ayvalık tostu.

        ■ Adana komşusu Mersin’le, ünlü lezzeti Tantuni ile ramazanda daha da yakınlaşıyor.

        ■ Muğla’da en çok pide satışları artıyor.

        ■ Isparta, en çok sipariş artışının tatlı kategorisinde yaşandığı nadir illerden; burada güllaç yerine sütlaç daha çok tercih ediliyor.

        ■ Tatlısever bir diğer il ise Kastamonu. Kastamonu’da ramazan boyunca siparişini en çok artıran lezzet sufle oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ