Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul Hava durumu (30.09.2016) Havalar ne zaman ısınacak?

        Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun'un doğusu, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'de 2000 metre üzeri rakıma sahip alanlarda yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        SICAKLIKLAR ARTIYOR

        Hava sıcaklıkları bugünden itibaren iç ve batı kesimlerden başlayarak artacak, mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Ülkemizde halen mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, Cuma günü iç ve batı kesimlerden başlayarak artacağı , haftasonu ve gelecek haftanın ilk günlerinde de ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.

        Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Az bulutlu ve açık 22

        İstanbul: Az bulutlu ve açık 26

        İzmir: Az bulutlu ve açık 29

        Adana: Az bulutlu ve açık 32

        Bursa: Az bulutlu ve açık 27

        Antalya: Az bulutlu ve açık 30

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 22

        Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 20

        Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

        Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27

        İHA/HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ