Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji 2016 Aralık ayı burç yorumları! İşte Hande Kazanova'dan Aralık ayı burç yorumları
        1

        Koç Burcu:

        01 aralıkta yabancılarla girişilecek önemli işlerinizde, iş seyahatlerinizde, tatil ortamlarında çok kolay etki altında kalabilir, aldatılma, kandırılmalara açık olabilirsiniz. Özellikle tanımadığınız ortamlarda gerçekçi görünmeyen her tür durumdan uzak durmalı ve girişimlerinizi bugüne denk getirmemelisiniz.

        2

        02 aralık tarihiyle beraber kariyerinizde daha kapsamlı, disiplinli bir iletişime geçeceksiniz. Önemli konuşmalar ve görüşmeler devreye girebilir.Yine iş hayatınızda sıkıntılar yaşıyorsanız bu sorunlara çözüm üretmek, geleneksel yollarla halledilebilir. Eski usullerle, bilindik yöntemlerle hareket edecek ve iletişiminizi işinizle sınırlayacaksınız. Yine eşinizin ailesiyle iletişiminiz artabilir. Yine bu tarihte sevdiğiniz insanla sosyal ortamlarda keyfinize diyecek olmayabilir. Sosyal ortamlarla, özel hayatınızı idare edecek ve hareketli ortamlardan keyif alacaksınız.

        03 aralıkta grupsal işlerinizi, gelecek sorumluluklarınızın bilinciyle planlı bir şekilde organize edebileceksiniz.

        3

        07 aralıktan sonra sosyalliğiniz artmaya başlıyor. Grup aktiviteleri, organizasyonlar, davetler, arkadaşlarınızın düzenlediği partiler, etkinlikler içinde yer almak sizi mutlu edecek. Onlarla olan ilişkilerinizi yoluna koyacak daha çok vaktinizi sosyal ortamlarda geçirmek isteyeceksiniz. Hayatınızda bir insan yoksa arkadaşlarınızın devreye girmesiyle beraber bir insanla tanıştırılabilirsiniz. Yine bu dönemde önemli insanlarla bir araya gelebilir, arkadaşlarınızın arasında arabuluculuk görevini üstlenebilirsiniz. Yine toplumsal olaylara, hayır işlerine, başkalarına yardım etmeye hayır diyemeyebilirsiniz.

        4

        09 aralık tarihinde özel hayatınızda hayat size göz kırpacak. Uzak ortamlarda, seyahatlerde sevdiğiniz insanla harika birgün geçirebilir, ondan bir teklif alabilirsiniz. Ortaklaşa işlerinizde de şans sizden yana.

        10 aralıkta Seyahat, yabancılarla yapılacak işler, eğitim, akademik konular, medya, hukuk, ticaret alanlarında önemli sorumluluklar üstlenmeye açıksınız. Bu konulardaki oluşumlar sizi yorsa bile, üstleneceğiniz sorumlulukları etkin bir şekilde yerine getirirseniz çok büyük başarılar elde edebilirsiniz. Yine iş hayatınızda başka insanlara yardım etmek, onların işleri için fedakarlıklarda bulunmak önem kazanabilir.

        5

        12 aralıkta hayat sizi birçok açıdan destekliyor olacak. Hayat enerjiniz hem yüksek akacak, hem de olaylara çok geniş ve esnek bir açıdan yaklaşıyor olacaksınız. Önemli işlerinizde farklı ve sıradışı yaklaşımlarınız, yabancı şirketlerin, insanların ilgisini çekebilir. Eğitimsel konularda da şans ve fırsatlı birgün. Önemli ticari anlaşmalar içine girebilirsiniz.

        6

        14 Aralıkta yakın çevre evinizde gerçekleşen dolunay iletişimsel konularda bazı hassaslıkları ve kararları karşınıza getirebilir. Akraba, kardeşlerinizle olan bağlantılarınıza bu dolunay dikkat edin. Yine onların hayatındaki hassas oluşumlara şahit olabilirsiniz. Enerjinizi dış ortamlara harcadığınız bu dönemde yakın çevrenizle ve burada olan olaylarla uğraşmak sizi zihinsel olarak yorabilir. Denge sağlamak dolunay zamanlarında önemlidir, bu yüzden her iki taraf arasındaki dengeyi iyi oturtmaya çalışın.

        7

        19 aralıkta merkür bu yılın 4. Gerilemesine başlıyor. Kariyer evinize denk gelen bu gerilemede iş hayatınızda dikkatli adımlar atmalı, yanlış ifadelerden ve söylemlerden kaçınmalısınız. Bu 3 haftalık dönemde işiniz ve kariyerinize dönük planların, konuşmaların üzerinden geçeceğiniz bir süreç olacak. Bu dönemde kariyerinizde daha önceden konuşulmuş, bitirilmemiş veya tamamlanmamış işlerinizin üzerine gidebilirsiniz. Tüm bunları yapın ama yeni başlangıçlardan, adımlardan ve yeni oluşumlardan kesinlikle uzak durun. Yanlış anlaşılmalara açık bir dönem olacağından, önemli görüşmelerinizi merkür düzelene kadar ertelemelisiniz.

        8

        Yine merkürün gerilemesine başladığı gün hayat enerjinizi temsil eden ve sizin yöneticiniz olan Mars kadersel alanınıza giriyor. Bu süreçte enerjinizde düşüşler görülebilir. Kendinizi yorgun, halsiz ve isteksiz hissedebilirsiniz. Mars yaşam enerjimiz ve bağışıklık sistemimizle alakalı olduğundan, bu dönemde immünin sisteminizi güçlendirmeli ve hastalıklara davetiye çıkaracak oluşumlardan uzak durmalısınız. Yine gerginliklerinizi ve streslerinizi istediğiniz gibi dışarıya yansıtamamaktan kaynaklı olarak çabuk hastalanma riskiniz olabilir. Sizinle uğraşan insanların varlığında artış görülebilir ve bir takım düşmanlıklara maruz kalabilirsiniz. Önemli girişimlerden uzak durun.

        9

        21 aralıktan sonra iş, kariyer, toplumsal tanınma ve statü konuları öne çıkmaya başlıyor. İşinizde ve emek harcadığınız alanlarda başarı elde etme isteğiyle dolu olacak, kendinizi ön plana çıkarmak isteyeceksiniz. Yine geçtiğimiz aylardaki koşturmalarınızın karşılığını bu dönem almak isteyebilirsiniz. Geleceğe yönelik umutlarınız, adımlarınız artacak. Marsın zor bir alanınızda olması zaman zaman zorlanmaları da beraberinde getirebilir. Yapmanız gereken çok aşırı hırsla yolunuza devam etmemek olmalı. Merak etmeyin işlerinizin karşılığını kolay alıyor olacaksınız.

        10

        25 aralık tarihinde arkadaşlarınızla ve gruplarla yapacağınız işlerinizde şans sizden yana. İstediğiniz bir işte kalıcı anlaşmalar yapabilir ve ortaklı adımlarınızda istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Yine arkadaş ortamlarınızda tanıştığınız, rahat ve sizi destekleyen bir ilişki bu dönemde bir adım ileriye gidebilir.

        26 aralıkta farklılık rüzgarları, hayatınızdaki değişimler abartılı bir çoşkuyla karşınıza gelebilir. Evli olan Koçlarda, özgürlük temalarının daha fazla artacağını söyleyebiliriz. Bir yandan da özel hayatınızdaki olumlu gelişmeler hayatınız için yapmanız gereken değişimlerde sizi kolaylıkla harekete geçirebilir.

        11

        27 aralıkta karşılaşacağınız bir olay sonucunda iş hayatınızda hırslı yanlarınızı ortaya çıkaracaksınız. Bu olay ilk başta sizin aleyhinize gibi görünse de, sonuçları tam da istediğiniz gibi işinize yarayacak. Daha önceden konuşulmuş, yapılmamış, tamamlanmamış işlerde önemli adımlar oluşabilir. Yaratıcılığınızla çok konuşulacaksınız.

        12

        29 Aralıkta uranüs ün düzelmesiyle beraber sosyal ortamlarınızdan, arkadaşlarınızdan daha fayda sağlayacağınız bir döneme giriş yapacaksınız. Hayatınızdaki değişim ve dönüşümler hızlanacak ve siz bu farklılıklardan büyük heyecan duymaya başlayacaksınız. Yine 29 aralıkta oluşan yeniay kariyer ve iş hayatınızdaki önemli oluşumları karşınıza getirebilir. Bu dönem ve sonrası 15 gün boyunca büyük ve nihai önemli kararlardan kaçınmalı, daha önceden kararlaştırılmış önemli işlerinizi tamamlamak için harekete geçmelisiniz.

        13

        31 aralıkta kreatif ve yaratıcı alanlarınız etkili çalışacak. Kariyerinizle ilgili konularda başkalarına yardım etme isteğiniz insanlardan tam not alabilir. İşinizdeki başarıyı ve elde ettiğiniz statüyü, ihtiyacı olan insanlar için birşeyler yaparak ortaya koyabilirsiniz. Yılı böyle güzel etkilerle kapatıyorsunuz.

        14

        Boğa Burcu:

        Aralık ayı, diğer aylara göre en şanslı aylardan bir tanesi. Çok fazla güzel gezegen hareketleriyle, bu ayda yapmak istediğiniz bütün işleriniz için gereken ortamı, şansı ve fırsatı bulacaksınız sevgili Boğalar. Bir tek hemen Aralık başında oluşan Güneş-Neptün karesi ile yine sosyal çevreniz, arkadaşlarınızla yapılacak ortaklaşa iş konularında parasal anlamda kandırılmalara, sıkıntılara, dağılmalara açık olacaksınız. Bu süreçte yine borç alıp vermemeye özen gösterin ve bir arkadaşınız size bir iş teklifinde bulunursa da şartların netliğinden emin olmaya çalışın.

        15

        02 Aralık itibarıyla artık seyahat alanlarınız öne çıkmaya başlıyor. Seyahati konuşmaktan, seyahate çıkmaktan yine sadece seyahat konularında değil, eğitimsel konularda da kendinizi göstermekten hoşlanıyor olacaksınız. Bir anlamda konuşmak, hayatı paylaşmak, işleriniz için koşturmak, görüşme ve konuşmalarınızın hızlanması gibi durumlar da söz konusu. Özellikle medyada, yabancı bir şirkette çalışıyorsanız ya da yabancılarla bir bağlantınız varsa yine bu tarihten sonra çok güzel şanslar altında olacaksınız.

        16

        07 Aralık’ta Venüs’ün kariyer alanlarınıza kaymasıyla beraber, kendinizi göstereceğiniz, bir anlamda toplum önünde çekiciliğinizin artacağı, yaptığınız işlerde görünür hale geleceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Zam, terfi, pirim gibi konuları patronlarınızla konuşmak için uygun bir süreç olacak.

        17

        09 Aralık’ta parasal anlamda eliniz bollaşıyor. Yapmak istediğiniz işler için, günlük hayatınızı yeniden düzenlemek için çok güzel gelişmeler ve çok güzel sorumluluklar içinde oluyor olacaksınız.

        10 Aralık’ta bir ortaklaşa parasal konularda bir sorumluluk üstleneceksiniz. Bu sorumluluk önemli bir işi karşınıza getirebilir. Bu sorumluluğun altına gönül rahatlığıyla girin çünkü hayat ve şartlar sizi her anlamda destekliyor olacak.

        18

        14 Aralık’taki Dolunay, özelikle sizin para evinizde gerçekleşiyor. Yani bu Dolunay ve sonrası 15 gün boyunca yaptığınız işlerin parasal karşılığını göreceğiniz bir dönem olacak. Yani birtakım girişimlerde bulundunuz, adımlar attınız, çok güzel fırsatlar elde ettiniz; şimdi artık bunun meyvesini toplama, ticarete ve yatırıma dönüştürme zamanı sevgili Boğalar. Bu fırsatlar size çok yarayacak ve kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız. Bu Dolunay zamanı elinize bir para geçebilir.

        19

        19 Aralık tarihinde Merkür, gerilemesine başlıyor. 3 hafta boyunca Merkür sizin seyahat, eğitim, medya ve yabancılarla yapılacak işinizde gerileyecek. Bu süreçte seyahatlerinizde gözden kaçıracağınız ufak tefek detaylar; pasaportunuzu evde unutmanız, uçak biletinizi evde bırakmanız, kaybetmeniz ya da bavulunuzun kaybolması gibi olaylar yaşanabilir, seyahat sırasında sizin iletişiminizi bozacak birtakım etkiler devreye girebilir.

        20

        Yabancılarla yapacağınız işler varsa birkaç kez kontrol ederek onlara kendinizi ifade edin. Yine bu süreçte anlaşma altına girmemeye çalışın. Yine bu tarihte enerjinizi toplumsal konulara, sosyal çevrenize ve arkadaşlık alanınıza kaydırmaya başlayacaksınız. Arkadaşlarınızla daha fazla bir araya gelmek ama bir yandan da onlarla mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Aslında grubunuzun bir anlamda lideri olacaksınız ama bir anlamda da bazı noktalarda onlarla sürtüşmeler ve çatışmalar içine girmeniz mümkün.

        21

        21 Aralık’tan sonra seyahatleriniz hızlanmaya başlıyor. Seyahatsel konularda önemli gelişmeler, daha fazla tatil yapma isteğiniz, daha fazla dış ortamlarda dolaşarak iş yapma isteğiniz önem kazanacak ve eğitim konularına daha fazla önem vermeye başlıyor olacaksınız.

        25 Aralık, en güzel tarihlerden bir tanesi. Bu tarihte keyfinize diyecek olmayacak. İnsanlardan alacağınız beklenmedik desteklerle, iş hayatınızda sürpriz gelişmeler, güzel anlaşmalar, güzel teklifler, bir terfinin onaylanması ve bunun sonucunda kendinizi çok iyi hissetme gibi durumlar söz konusu.

        22

        27 Aralık, yine çok güzel bir tarih. Bu tarihten sonra tam anlamıyla, arkadaşlarınızla grupsal işler, aktiviteler, seyahatler planlayacaksınız ve yine yabancılarla yapılacak işlerinizde önemli anlaşmalar içinde olacaksınız.

        23

        29 Aralık’tan sonra kariyer evinizin yöneticisinin düzelmesiyle beraber kariyerinizle ilgili konularda artık daha rahat hareket etmeye başlayacaksınız. Bu tarihte oluşan Yeniay, seyahatte, eğitimde, medyada, hukuksal konularda, yabancılarla yapılacak olan işlerde önemli oluşumları karşınıza getirecek. Merkür’ün bu alanlarda gerilediğini düşünürsek daha önceden görüşülen, konuşulam konuların üzerine gitmelisiniz.

        24

        31 Aralık’ta hayat sizi birçok konuda destekliyor olacak. Sosyal çevrenizle beraber yardımların ön plana geçeceği, arkadaşlarınıza yardım edeceğiniz bir süreç içindesiniz.

        25

        İkizler Burcu:

        Aralık ayı, ortaklaşa parasal konular, sevdiğiniz insanla beraber yapılacak seyahat planları ya da özel hayatınızı ilgilendirecek konu ve olaylarla başlıyor sevgili İkizler. Bir yandan da özellikle Aralık’ın başında yanılmalara ve aldanmalara açık olacaksınız. Özellikle özel hayatınızda ailenizin ya da partnerinizin ailesinin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermemeniz gerekebilir.

        26

        02 Aralık itibarıyla ortaklaşa parasal konular devreye girmeye başlayacak ya da bu konularda daha fazla düşünecek, daha fazla konuşacak, görüşmeler yapacaksınız. Banka işlemlerinizi düzenleyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Bir yandan da vergi ile ilgili uğraşılarınız varsa vergi konularını gözden geçirmek, bu alanda konuşma ve görüşmeler yapmak, vergi, sigorta, pirim konularıyla daha fazla ilgilenmek hayatınızda önem kazanabilir. Yine varsa borçlarınıza çözüm üretebileceğiniz bir süreç olacak.

        27

        03 Aralık tarihi, sizi olumlu destekleyen tarihlerden bir tanesi. Yapacağınız işlerde kendinizi göstermeyi bileceksiniz ve etrafınızdaki insanlardan istediğiniz, beklediğiniz desteği almasını başaracaksınız.

        07 Aralık itibarıyla daha fazla seyahat etmek, gezmek, dolaşmak, kendinizi geliştirmek isteyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Yabancı insanlarla, daha az samimi olduğunuz insanlarla olan paylaşımlarınız artabilir, değişik yerlerde bulunmak, değişik kültürler içinde olmak isteyebiliriniz. Bir yandan da kurs, seminer, eğitim gibi konulara sevginiz ve ilginiz daha fazla artabilir.

        28

        09 Aralık, hayatınızın teklifiyle karşılaşacağınız bir süreç. Sevdiğiniz insandan beklediğiniz, o istediğiniz teklifi almamak için hiçbir sebep yok. Beraber atacağınız adımlar hiçbir şekilde yanıltıcı olmayacak, kararlı olacak, planlı olacak. 09-10-12 Aralık, özel hayatınızda önemli sorumlulukların devreye girdiği ve bu sorumlulukların da size keyif verdiği bir zaman dilimi olacak. Aynı zamanda belki de ailenize katılacak bir çocuk ve bu çocuğun sorumluluğu sizin, evliliğinizde veyahut da ikili ilişkilerinizde daha sorumlu ve daha disiplinli hareket etmenize sebebiyet verebilir.

        29

        14 Aralık’taki Dolunayda kendi kararlarınız önem kazanıyor. Özel hayatınıza bu kadar odaklandığınız bir ay içinde kendi isteklerinizi dile getirmek, uygulamak arzusunda olabilirsiniz. Bu da zaman zaman partnerinizle aranızda birtakım sürtüşmelere ve sıkıntılara sebebiyet verebilir. Özel hayatınızda bu hassalığı iyi koruyarak ilerlemeye özen gösterin. Zira birkaç gün sonra Merkür gerileyecek ve sevdiğiniz insanla iletişiminizde birtakım sıkıntılar yaşamaya da başlıyor olacaksınız.

        30

        19 Aralık’ta Merkür geriliyor. Merkür sizin ortaklaşa parasal konularınızda geriliyor olacak. Para işlerinize önem göstereceğiniz bir süreç. Bu süreçte borç alıp vermemeye, parasal konularda dikkatli adımlar atmaya özen gösterin.

        21 Aralık’tan sonra artık tam anlamıyla kendinizi kariyer ve iş hayatınızda göstermek isteyeceksiniz. Eğer çalışmıyorsanız ailevi konu ve olayların, eşinizin ya da partnerinizin ailesiyle ilgili konuların daha fazla ön plana çıkacağı bir süreç olabilir.

        31

        25 Aralık, en keyifli tarihlerden bir tanesi. 25 ve 27 Aralık tarihlerini bir kenara not edin çünkü hem gezme, dolaşma hem özel hayat hem de iş hayatınızla ilgili çok keyifli gelişmeler altında olacaksınız. Önemli şanslar ve fırsatlar, yine karşınıza gelebilir.

        32

        29 Aralık’taki Yeniay ise sizin ortaklaşa para alanlarınızda gerçekleşecek. İşte bu tarihten sonra, ortaklaşa parasal konularda önemli kararlarınızı devreye sokabilir ve daha önceden konuşulmuş konu ve olayları tamamlamak üzere harekete geçebilirsiniz. Yılı keyifli etkilerle tamamlayacaksınız. Bir yandan yapabileceklerinizi görmüş olacaksınız, bir yandan da ilişkinizin daha stabil bir duruma geçmesi ya da daha önceden bozulan ilişkinizden sonra yeniden yakaladığınız güzel bir ilişki, sizi daha da mutlu edecek ve bu ilişkiyle beraber de hayatınızda istediğiniz birçok şeyi de yoluna koyabildiğinizi göreceksiniz.

        33

        Yengeç Burcu:

        Aralık ayı hem özel hayatınızın hem de iş konularındaki sorumluluklarınızın giderek arttığı bir süreç olacak. İşiniz ve sağlığınızla ilgili konulara odaklı bir ay geçireceksiniz ve özellikle de bu alandaki sorumluluklara ve görevlere daha fazla eğilmek gerekebilecek. Başkalarının istek ve arzularına göre çalışacaksınız ve bir anlamda da sağlığınızla ilgili konuları da gözden geçirmek için önemli fırsatlar karşınıza gelebilir.

        34

        02 Aralık itibarıyla iletişim becerileriniz, ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanına kayıyor. Önemli anlaşmalar gündeminize gelebilir. Bu anlaşmalar, konuşmalar ve sözleşmeler işle ilgili olabileceği gibi evlilikle, alım-satımla ilgili de olabilir. Özel hayatınızda ya da ikili ilişkilerinizde taktik ve strateji geliştirmek, bilinçli davranmak bu süreçte size kazandıracak. Ortak işlere girmek, sevdiğiniz insanla birlikte kısa seyahatlere çıkmak açısından da uygun bir süreç olacak. Diğer kişilerin fikirlerine ihtiyaç duyduğunuz bir süreç içindesiniz. Bu yüzden de başkalarının görüşlerini almak ve buna göre hareket etmek de önem kazanacak.

        35

        07 Aralık’tan sonra ortaklaşa parasal konular ve diğer kişilerle ortalaşa girişimlerinizden elde edilen gelirler konusunda güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Partnerinizin finansal durumunda gelişmeler olabilir ya da şimdiye kadar tahsil edemediğiniz alacaklarınızı artık tahsil edebilirsiniz. Başkalarından yardım görmek, maddi-manevi destek almak hoşunuza gidebilir. Aynı zamanda siz de başkalarına bu desteği verebilirsiniz. Paylaşımcı olmak size çok şey kazandıracak çünkü maddi anlamda tek başınıza hareket etmek bu günlerde çok da mümkün olmayabilir. İşbirliği yapmak ve diğer insanların fikir ve görüşlerine önem verin.

        36

        09 Aralık’ta aile hayatınız için yapabilecekleriniz çok güzel. Aynı zamanda ailenizde hasta olan bir insan varsa onun hayatındaki güzel gelişmeler sizin hayatınızı da mutlu kılabilir. Ailevi konularda ve yapılması gereken işleriniz konusunda çok şanslı ve fırsatlı bir süreç içindesiniz.

        37

        10 Aralık, iş potansiyelinizin ve iş sorumluluklarınızın arttığı dönemlerden bir tanesi. Daha fazla iş yükünü üzerinizde taşımak, başkalarının sorumluluklarını üstlenmek durumunda kalabilirsiniz. Ne yaşarsanız yaşayın, bu süreçte sağlığınızı lütfen ama lütfen ihmal etmeyin. “Onu da yaparım, onun da üstesinden gelirim” gibi bir düşünce, en fazla sağlığınıza zarar verebilir.

        38

        12 Aralık itibarıyla iş hayatınızda kendinizi gösterebilecek ve önemli işlerde yeni tekniklerle, yeni uygulamalarla diğer insanlardan farklı bir şekilde hareket edeceksiniz ya da böyle farklı hareket eden insanlarla bir araya gelerek önemli işler içinde bulunacaksınız.

        14 Aralık’ta oluşan Dolunay, özelikle kadersel alanınızda gerçekleşecek. Bu süreçte bazı şeyler elinizde olmayacak. Bir olayın iç yüzü ortaya çıkabilir. İş hayatınızda başlattığınız işlerin karşılığını almak düşündüğünüz gibi olmayabilir, zaman zaman düşüncelerinizde sizi yorabilir.

        39

        19 Aralık’ta Merkür, gerilmesine başlıyor. Merkür özel hayat, ikili ilişkiler alanınızda gerilemesine başlayacak. Sevdiğiniz insanla bu süreçte zaman zaman anlaşmazlıklar, birbirinizi yanlış anlama gibi etkileriniz söz konusu olabilir. Yapacağınız sözleşmelere çok dikkat edin ve altına imza atmamaya özen gösterin. Eski ilişkilerin, daha önceden ilişki içinde konuşulmuş ama çözülmemiş eski konu ve olayların Merkür gerilerken karşınıza geldiğini görebilirsiniz.

        40

        21 Aralık itibarıyla artık kimliğinizi ve kişiliğinizi daha fazla ikili ilişkiler alanında ortaya koymaya başlayacaksınız. Şartlar sizin elinizde olmayabilir. Sevdiğiniz insanın hayatına göre hayatınızı düzenlemek durumda kalabilirsiniz. Bu dönemde yalnız kalmak ve kendinizle ilgilenmek pek mümkün olmayacak. Diğer kişilerle etkileşmek, onlardan tavsiye almak, onlara yardım etmek ve yardım almak konusunda güzel bir dönem olacak. Eşinize ya da ortağınıza her zamankinden daha fazla destek olmanız, hayatınızı onlara göre yönlendirmeniz gerekebilir. Birlikte hareket etmek ve güç birliği içinde olmak size önemli sonuçlar getirecek. Önemli iş bağlantıları gerçekleştirebilirsiniz ve size yardımcı olabilecek kişileri bu süreçte çok rahatlıkla bulabilirsiniz.

        41

        25 Aralık’ta hem iş hayatınızda hem kariyer alanlarınızda istediğiniz ve beklediğiniz destekleri görebileceğiniz gibi aile hayatınızda da şans, fırsat ve mutluluklar sizinle olacak. Özellikle ortaklaşa parasal konularda güzel getiriler, aile hayatınızda elinizin bollaşmasına sebebiyet verebilir.

        42

        26 Aralık önemli tarihlerden bir tanesi. Hayatınızda çoğu şeyin güzel ve iyi noktalara doğru gidiyor olması, işinizde çok kolay tepkiler vermenize, kolay başkaldırılara, isyankarlıklara sebebiyet verebilir. Özellikle toplum önünde size hiçbir şey olmazmış gibi bir hissiyata kapılıp bu süreçte yarattığınız o güzel oluşumları elinizin tersiyle bir kenara itmemeye ve anlık çıkışlar göstermemeye, çok fazla özgürlüğünüzün peşinden gitmemeye de özen gösterin lütfen.

        43

        27 ve 28 Aralık tarihleri hayatınızda çok keyifli etkileşimler altında olacağınız tarihler. Sevdiğiniz insanla konuşmalarınızı arttıracaksınız, ortaklı işlerde kendinizi göstereceksiniz. Seyahat ve yurtdışı bağlantılı işleriniz yine devrede olacak.

        Ortaklaşa parasal konularda sıkıntı yaşadığınız konu ve olaylar, 29 Aralık itibarıyla geride kalmaya başlıyor. Özellikle de özel hayatınızla ilgili yeni kararlarınızı ve başlangıçlarınızı bu tarihteki Yeniay ile beraber devreye sokabilirsiniz.

        44

        Yılın son ayı ve son günlerinde taşınma, evlilik, ikili ilişkilerde alınacak yeni kararlar, yeni adımlar gibi etkiler söz konusu olacak ve 31 Aralık’a gelindiğinde de kendinizi her anlamda mutlu ve iyi hissediyor olacaksınız. Özellikle sevdiğiniz insanla beraber yapacağınız, uzun zamandır beklediğiniz bir tatil, size kendinizi çok ama çok iyi hissettirebilir.

        45

        Aslan Burcu:

        Yılın bu son ayında aşk hayatınız ve çocuğunuzla ilgili konu ve olaylar, bunların sorumlulukları daha fazla gündeminizdeyken bir yandan da iş hayatınızda kendinizi ortaya koymak ve güçlü ilişkiler içinde bulunmak, bunun sonucunda güzel, iletişimsel işler içinde olmak önemli olacak sevgili Aslan ve yükseleni Aslan olanlar. Hemen Aralık başında yanılgılara açık olacaksınız. Bu yüzden önemli parasal işleriniz varsa 01 Aralık’a denk getirmemeye özen gösterin.

        46

        02 Aralık tarihi itibarıyla daha fazla işinizi konuşmaya ve işinizde özellikle sorunlarınız varsa bu sorunlara çözüm bulmaya yönelik adımlarınız hızlanacak. İş hayatınızda, beraber çalıştığınız insanlarla daha fazla iletişim haline gireceksiniz. Yanınızda çalıştırdığınız kişiler ya da sizin yanında çalıştığınız insanlarla olan irtibatlarınız, konuşma ve görüşmeleriniz artmaya başlıyor. Önemli toplantılar, önemli projeler, yeni işler gündeme gelebilir. Sağlığınızla ilgili konuları konuşacağınız ve kontrollerinizi de yaptıracağınız bir döneme giriyorsunuz.

        03 Aralık, özel hayatınızdaki girişimleriniz açısından heyecan verici bir gün olabilir. Harekete geçmek istediğiniz konularda iyi organize olacaksınız ve sorumluluklarınızı bilerek ilerleyeceksiniz.

        47

        07 Aralık itibarıyla artık özel hayatınızda sevginizi karşı tarafa aktaracağınız, sevdiğiniz insanla bir arada olmaktan mutluluk duyacağınız ve ortağınız varsa da ortağınızla da uyumlu beraberlikler içinde olacağınız bir sürece giriyorsunuz. Bir yandan sosyalliğiniz artacak, bir yandan karşı tarafın beklentileri, düşünceleri veya karşı tarafın hayatına göre hareket etmek sizin için de kolay olacak. Olabildiğince uyumlu olmaya özen göstereceksiniz. İlişkilerinizdeki özgürlük teması ön plana çıkabilir. Hem siz sevdiğinizi hem de sevdiğiniz sizi çok fazla sıkmayacak ve beraber sosyalleşmekten keyif alacaksınız.

        48

        09 Aralık itibarıyla yakın çevrenizden güzel tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Daha fazla eğlence, daha fazla keyif, daha fazla sanatsal işler, daha fazla aşk ve bu konularla ilgili güzel şanslar ve fırsatlar karşınıza gelebilir. Bu şans ve fırsatları aslında bir anlamda sorumluluğa çevireceksiniz ve bu sorumluluklar size bu sefer ağır gelmeyecek sevgili Aslanlar.

        Özellikle 10 Aralık’ta önemli sorumluluklar devrede olacak. Bu sorumlulukların hayatınızı daha güzel bir noktaya taşıdığını belirtebilirim.

        49

        12 Aralık itibarıyla bir seyahat, iş fırsatı, eğitim fırsatı yüzünüzü güldürebilir. Sevdiğiniz insanla yapacağınız bir seyahat veyahut da tatil olasılığı hayatı esnek ve farklı algılamanıza sebep olacak. Sanatsal işlerinizde değişik, farklı projeler karşınıza gelebilir.

        50

        14 Aralık’taki Dolunay, sosyal çevrenizde hassas birkaç günü işaret etmekte. Arkadaşlarınızın hayatındaki oluşumlara şahit olabilirsiniz ve siz de olaylar içinde kendinizi bulabilirsiniz. Yine arkadaşlarınızla birebir ilişkilerinizde birtakım duygusal sıkışmalar ortaya çıkabilir. Her halükarda bu Dolunay’da sosyal çevreniz ve özel hayatınızı iyi organize etmelisiniz.

        51

        19 Aralık itibarıyla Merkür sizin iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda gerilemesine başlayacak. İşinizle ilgili konularda bu tarih sonrası önemli kararlardan kaçının. Yeni başlangıçlarda, yeni projelerde yol almak, fikirleri öne sürmek, anlaşmalar yapmak açısından doğru bir zaman dilimi olmayacak ama daha önceden konuşulmuş, yarım kalmış, bir türlü tamlanmamış işlerinizi bitirmek anlamındaysa doğru bir süreç içindesiniz. Bir yandan beraber çalıştığınız insanlarla olan iletişiminizde yanlış anlaşılmalara karşı da uyanık olmalısınız. Bu süreçte önemli işlere başlamayın, var olan işlerinizi tamamlayın.

        52

        Yine 19 Aralık itibarıyla parasal konularda ortaya koyabilirsiniz. Başkalarıyla paylaşılan kaynaklarda kendi imkanlarınız dışında gelişen hareketlenmeler söz konusu olabilir. Vasiyetname, miras gibi konular daha fazla gündeminizde yer tutacak. Başka insanlarla olan paylaşımlarınızda çok verici olmak istemeyeceksiniz. Toleranssız davranmaya daha meyilli olacaksınız. Bu da bir anlamda insanlarla olan parasal bağlantılarınızda birtakım sıkıntılar yaşatabilir. Başkalarıyla olan paranızda özellikle alacaklarınızı tahsil etmek bu süreçte sizin mücadelenizi arttırabilir. Bu süreçte vergiler, harcamalar, ödemeler konusunda da dikkatli olmalısınız ve çok yardımsever, yumuşak etkilerle hareket etmemelisiniz. Önemli ameliyatlardan, tehlikeli yerlerden ve durumlardan uzak durmanızda fayda var. Önemli bir ameliyatınız varsa çok acil değilse belli bir süre ertelemek yine faydanıza olacak.

        53

        21 Aralık itibarıyla işinizi, gücünüzü daha fazla önemseyeceksiniz ve kimliğinizi bu alanda ortaya koymaya başlayacaksınız. İşle ilgili konular daha fazla önemli olacak, kafanızı bu konulara daha fazla takacaksınız. Günlük hayatın akışı, rutinler önem kazanacak. İşlerinizi bir sıraya sokmanız, hayatınızda önceliklerinizi belirlemeniz ve sağlığınıza özen göstermeniz de önemli olacak.

        25 Aralık’ta özel hayatınızda çok keyifli etkiler altındasınız. Sevdiğiniz insanla her tür plan ve programınızı bu tarihte devreye sokabilirsiniz. Zira hayat sizi tekliflerle, yeni olasılıklarla, açık fikirlerle destekliyor.

        54

        26 Aralık tarihinde biraz özgürlüğünüze düşkün yapınızı özellikle dış ortamlarda fazlasıyla ön plana çıkartabilirsiniz. İnsanların söylediklerini yapmak sizin için kolay olmayacak. Çok kolaylıkla tepki verebilirsiniz.

        27 Aralık’ta parasal konularda konuşma ve görüşmeler de artıyor. İşinizde bir problem varsa ya da daha önceden gündeme gelmiş olan sıkıntı ve sorunlara çözüm bulmaktan kaçınmayacaksınız.

        55

        29 Aralık itibarıyla da iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda oluşacak Yeniay ile beraber yeni bir işe başlamak, bir iş başvurusunda bulunmak, yeni bir projeye dahil olmak istiyorsanız, bu Yeniay sizi harekete geçirebilir. Belki de mücadele edip işin peşini bırakmadığınız parasal konularda bu zamanda bir rahatlama sağlayacaksınız.

        31 Aralık itibarıyla da hem başkalarına yardım etmekten mutluluk duyacaksınız hem de bu yardımlarınızın karşılığını iş hayatınızda fazlasıyla alarak 2016 yılını kapatacaksınız sevgili Aslan ve yükseleni Aslan olanlar.

        56

        Başak Burcu:

        Aralık ayı, ailevi sorumluluklarınızı daha fazla üstleneceğiniz, bu alandaki yeni uygulamaları ya da yeni kararlarınızı devreye sokacağınız bir ay olacak.

        01 Aralık’ta özel hayatınızda yanıltıcı durumlara hazırlıklı olun. Enerjiniz düşük çalışacak. Bu yüzden de ilişkilerinizde fedakarlıklar, hassasiyetler oluşabilir.

        57

        02 Aralık itibarıyla çocuklar, eğlence hayatınız, hobisel ve sportif faaliyetler ve aşk hayatınızda kendinizi ifade etmeye başlıyorsunuz. Öğrenmeye fırsat bulamadığınız konular varsa bu alanlarda bilginizi genişletmenin ve öğrenmeye başlamanın tam zamanı. Yeni şeyler deneyimlemekten korkmayacaksınız. Sanatsal, kreatif işlerinizde yaratıcı projeleri ortaya koymak için de uygun bir zaman dilimi olacak. Sevdiğiniz insana aşkınızı, geleneksel yollarla ifade etme imkanına sahip olacaksınız.

        58

        03 Aralık tarihinde ev hayatınızda yapmanız gerekenler devreye giriyor. Planlı ve disiplinli olduğunuz müddetçe birçok işinizi de bu hafta sonu kolaylıklahalledebilirsiniz.

        07 Aralık itibarıyla sağlığınız için olumlu bir transit altına giriyorsunuz. Bir yandan çalışma ortamlarınız, astlarınız, hizmetlileriniz, evcil hayvanlarınızla ilgili konularda sevginizi göstereceksiniz ve bu konularda herhangi bir sıkıntı yaşıyorsanız daha rahat bir şekilde çözüme kavuşturabileceksiniz. Özellikle bu süreçte sağlığınızla ilgili konularda yemeye-içmeye olan meyliniz artabilir. Düzensiz atıştırmalıklar, abur cuburlar sağlığınızı bozabilir. Bu dönemde biraz tembelleşmeniz de söz konusu olacak.

        59

        09 Aralık ev, aile, yuva alanlarınızda başarı ve şansınız yüksek. Bir yandan sorumluluklarınızı da bileceksiniz ve bu fırsatların çoğu parasal konuları da bağlayabilir. Parayla ilgili bir işinizi halledebilirsiniz, istediğiniz bir gayrimenkul işini devreye sokabilirsiniz.

        12 Aralık’ta ortaklaşa parasal konularda hayata daha geniş ve esnek bakmanızdan kaynaklı olarak birçok beklenmedik fırsatı hayatınıza katacaksınız.

        60

        14 Aralık’taki Dolunay, kariyer alanlarınızı etkileyecek. Ev ve aile hayatınıza çok yoğunlaştığınız Aralık ayında belki de kariyerinizdeki iniş-çıkışlar ya da birtakım stresli durumlar, aile hayatınıza bu durumların yansımasına sebebiyet verebilir. Bu süreçte kariyeriniz ve aileniz arasındaki dengeyi iyi korumalısınız. Aynı zamanda eşinizin ailesi ve kendi aileniz arasındaki çekişmeler, stresler veya birtakım gergin durumlar bu Dolunay devreye girmeye başlıyor.

        61

        Özellikle aşk hayatınızda ve kreatif, sanatsal işlerinizde önemi kararlarınızı 19 Aralık’a kadar tamamlamalısınız. Zira 19 Aralık tarihinde Merkür aşk hayatınızda gerileyecek. Flört ettiğiniz, hoşlandığınız insanla olan iletişiminizde birtakım sıkıntı ve aksilikler yaşamaya meyilli olabileceksiniz. Yine sanatsal işlerde özellikle düşüncelerinizi içinize döndüreceksiniz ve daha yaratıcı, daha içinizdeki o potansiyeli ortaya çıkaracak etkiler ortaya çıkabilir. Çocuğunuzla olan iletişiminiz yine bu süreçte zorlanabilir.

        62

        Aynı zamanda eski aşk konularının yeniden açıldığına, yeniden konuşulduğuna da bir anlamda şahit olabilirsiniz. Yine bu tarih itibarıyla evlilik veya ortaklık gibi konularda enerjinizi ortaya koymaya başlayacaksınız. İlişkinizde şimdiye kadar açıkça konuşmamış olduğunuz şeyleri tüm açıklıklarıyla konuşmaya ve muhatabınızla yüzleşmeye başlayabilirsiniz. Bir anlamda ilişkiler enerji dolu, heyecanlı ve biraz da yorucu bir seyir izleyebilir veya tam tersi bir şekilde özel hayatınızdaki insana karşı olan girişimlerinizde ve cesaretinizde daha yumuşak, daha fedakar, daha anlayışlı tutumlar içinde olabilirsiniz.

        63

        25 Aralık çok güzel teklifler karşınıza gelecek. Özellikle aile hayatınızda yapmak istediğiniz her tür iş için ilişkilerinizi devreye sokacaksınız, insanları iyi organize edeceksiniz. Bir yandan çok güzel fırsatlar ve şanslar karşınıza gelecek, bir yandan da hem bunu aile hayatınızda yapılması gereken parasal işlerinize aktaracaksınız hem de bir şekilde ailevi sorumluluklarınızı da biliyor olacaksınız. Bu çok güzel bir şey.

        64

        26 Aralık’ta parasal konularda, özellikle ortaklaşa hareket etmeniz gereken borç alanlarınızda beklenmedik durum ve olayların karşınıza geldiğini görebilirsiniz. Bu biraz da abartılı bir özgürlük isteği, abartılı bir tavırlarla devreye girebilir. Bu süreçte hareketlerinize dikkat etmelisiniz.

        27 Aralık tarihi, aşk hayatınızda keyfinizi yükselten tarihlerden bir tanesi. Sevdiğiniz insanla aşkınız için çok rahat hareket edeceksiniz, ortak hedeflere beraber ulaşmak için harekete geçeceksiniz.

        65

        29 Aralık’ta oluşan Yeniay, aşk hayatınızda gerçekleşecek ve bu Yeniay ile beraber hayatınızda vermek istediğiniz özel ilişki kararlarınızı devreye sokabileceksiniz. Bir yandan da iş, hizmet ve sağlık alanınızdaki yöneticinizin düzelmesiyle artık işlerinizde de yaşadığınız birtakım zorlanmalar ve sıkıntıların geride kaldığını görmeye başlıyorsunuz. Parasal konularda hayat daha hızlı ve verimli, istediğiniz şekilde akmaya başlayacak. Bir anlamda da yine aşk hayatınızda bu tarih, keyifli zamanlar.

        66

        31 Aralık’ta özel hayatınızda sevdiğiniz insanla mutluluk içinde olacak ve bir arada olmaktan, birbirinizin sevgisine karşı minnet duymaktan hiçbir şekilde çekinmeyeceksiniz ve yılı da bu güzel etkilerle tamamlayacaksınız.

        67

        Terazi Burcu:

        Aralık ayında iş hayatınız, özellikle de yakın çevrenizde olup bitenler, iletişimsel konular, fikir alışverişleri çok yüksek sevgili Teraziler. Özellikle 01 Aralık’ta fikir alışverişlerinizde ve iş anlaşmalarınızda iş yaptığınız insanların sizi kandırmasına ve yanlış yönlendirmesine açıksınız.

        68

        02 Aralık itibarıyla iletişiminizi aile hayatınıza kaydırıyorsunuz. Geçmiş konu ve olayları konuşmak, ailenizle daha fazla iletişim haline girmek, sorunlarınız varsa bu sorunlara çözüm üretmek önem kazanıyor. Güzel kazanımlar ve güzel fırsatlardan kaynaklı olarak emlak alım, satım, kiralama gibi konuları konuşmak ve ailenizle beraber verilecek kararlar da önem kazanacak. 03 Aralık’ta da şanslısınız.

        69

        07 Aralık itibarıyla sevmek ve sevilmek ön plana geçecek. Sevdiğiniz insanla beraber gezmek, dolaşmak, eğlenceli ortamlarda bulunmak, partilere gitmek, biraz aile ortamlarından uzaklaşmak isteyeceksiniz. Sevdiğiniz insanla romantik ama bir o kadar da esnek bir ilişki içine girebilirsiniz. Çocuğunuz varsa onunla olan paylaşımlarınız da bu süreçte artacak. Etrafınızdaki çocukları da çok sevecek, onlar için önemli işler yapmak isteyeceksiniz.

        70

        09 Aralık en şanslı tarihlerden bir tanesi. Mutluluğu, şansı, keyfi, fırsatları yakalayacaksınız. Bu fırsatlar, bu şanslar yakın çevrenizden ve iletişim halinde olduğunuz insanlardan gelecek sevgili Teraziler. Belki de çok sevdiğiniz bir insanın sorumluluğunu üstlendiniz, ona yardım ettiniz; bu yardımlarınızın sonucunu hem ondan hem belki manevi anlamda onun dualarıyla hayatınızda göreceksiniz.

        71

        12 Aralık, özel hayatınızda sevdiğiniz insanla farklı adımlar, farklı aktiviteler içinde bulunacağınız birgün.

        14 Aralık’taki Dolunay, seyahat ve eğitim konularını hızlandıracak. İletişimsel konuda başlattığınız işlerinizin karşılığını bu Dolunay’da alacaksınız. Önemli bir iş seyahati gündeme gelebilir, eğitimsel konular ön plana geçebilir, bu hızlanan işinizin detaylarıyla daha fazla uğraşabilirsiniz.

        72

        19 Aralık’a kadar özellikle evle, yuvayla ilgili önemli konuları, anlaşmaları halletmeye çalışın zira 19 Aralık’ta Merkür ev, aile, yuva alanlarınızda gerileyecek ve bu alanlarda iletişim aksiliklerine ve sorunlarına açık olacaksınız. Geçmiş konu ve olaylar, daha önceden çözülmemiş birtakım sorunlar yeniden karşınıza gelebilir. Bu tarihten sonraki üç haftalık dönemde emlak alım, satım, kiralama gibi önemli işlere kalkışmayın ve ailevi konularda önemli kararlar almamaya çalışın.

        73

        25 Aralık şanslı tarihlerden. Bu tarih itibarıyla eğer kalbiniz boşsa hayatınızın aşkıyla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Aşk hayatınızda çok güzel bir teklif alacaksınız. Çocukla ilgili konu ve olaylar önem kazanacak. Belki de sevdiğiniz insana sürpriz yapacaksınız, “hamileyim” diyeceksiniz, bunun haberini alacaksınız. Bunun sonucunda sevinçten havalara uçabilirsiniz. Özel hayatınızda esnek, farklı, keyifli ve sorumluluğunuzu bilen zamanlar içindesiniz.

        74

        29 Aralık’tan sonra aşk hayatınızda daha güzel gelişmeler altına giriyorsunuz ve konuştuklarınızı uygulamak sizin için kolay olacak. Yine bu tarihteki Yeniay, aile hayatınızla ilgili önemli konuları karşınıza getirebilir ama hala Merkür’ün geri gittiğini unutmadan hareket etmeye özen gösterin.

        31 Aralık itibarıyla artık sevdikleriniz için bir şeyler yapmak daha fazla önem kazanıyor olacak ve seneyi, bu güzel etkilerle tamamlayacaksınız sevgili Teraziler.

        75

        Akrep Burcu:

        Aralık başında, parasal girişimlerinizde geçen ayın sonunda oluşan bir Yeniay ile “merhaba” diyeceksiniz ve bu ay, tüm maddi girişimleriniz için sizi destekliyor olacak sevgili Akrepler. Aralık’ın başında devreye giren yanıltıcı etkilerin dışında bu ay hiçbir şekilde olumsuz ve ters bir açı almıyor olacaksınız. Bu da hem aşk hayatınızda, hem yakın çevrenizde, hem iş bağlantılarınızda size güzel getiriler sunacak.

        76

        01 Aralık, önemli işlerinizde dikkatli olmanız gereken tarihlerden bir tanesi. Özellikle riskli işlerde bulunmayın, para harcamalarınıza dikkat edin. Çocuk, aşk ve eğlence hayatınız için yapacağınız harcamalar sizi yanıltabilir ve bunun sonucunda da ileride sıkıntılar çekebilirsiniz.

        02 Aralık itibarıyla artık yakın çevrenizle iletişiminizi hızlandırıyorsunuz. Yakın çevrenizdeki insanlarla daha fazla iletişim kuracak, onlarla daha fazla vakit geçireceksiniz.. Satış, reklam, pazarlama, iletişim alanlarından birinde bir işiniz varsa bu konularda güzel görüşmeler ve toplantılar devreye girebilir.

        77

        07 Aralık’tan sonra evinizde ve yuvanızda daha fazla vaktinizi harcayacaksınız. Aile bireylerinizle olan bağlantılarınızı kuvvetlendirebilir, insanları evinizde daha fazla ağırlamak isteyebilirsiniz. Bu yüzden bahçe düzenlemesi, evinize yeni bir eşya alma, eşyaların yerini değiştirme, dekorasyon, tadilat, tamirat, boya, badana gibi işlemleriniz varsa bu tarihten sonra yapmak faydalı olacak.

        78

        09 Aralık, yine maddi konuda sizi destekleyen, karşınıza şanslar getirecek tarihlerden bir tanesi. Belki de eviniz için yapacağınız birtakım harcamalardan; boya, badana, tadilat, dekorasyon gibi etkilerden kaynaklı olarak 10 Aralık ve civarındaki birkaç gün boyunca parasal konularda önemli sorumluluklar devreye girmeye başlıyor. Hem işinizde hem kendi aileniz için alacağınız bu sorumluluklar sizi mutlu edecek ve bir anlamda insanlara yardım etmekten mutluluk duyuyor olacaksınız.

        79

        14 Aralık’taki Dolunay, ortaklaşa para alanlarınızı etkileyecek. Özellikle bu Dolunay’da gözden kaçırdığınız bir ödeme, bir borç ortaya çıkabilir veya bir aydır odaklı olduğunuz parasal konularda elde ettiğiniz birtakım maddi getirileri, çeşitli yatırım araçlarına dönüştürmek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda gözden kaçırdığınız bir sigorta pirimi ortaya çıkabilir, vergi konularına dikkat etmelisiniz.

        80

        19 Aralık’ta Merkür, sizin yakın çevre, akraba ve kardeşler evinizde gerilemesine başlayacak. Bu tarihten sonra üç haftalık dönem içinde yakın çevrenizle olan iletişiminize çok dikkat etmelisiniz. Yanlış anlaşılmalara müsait olacaksınız. Geçmişte yaşadığınız bazı sorunların yeniden karşınıza geldiğini görebilirsiniz. İletişim, satış, reklam, pazarlama ve bilgisayar sektöründen birinde çalışıyorsanız kesinlikle yeni bir anlaşmanın altına imza atmayın. Daha önceden konuşulmuş, yarım kalmış, tamamlanmamış işlerinizi tamamlamak ve devreye sokmak açısından uygun zamanlar olacak. Bu tarih itibarıyla artık aşk hayatınızda enerjinizi kullanacaksınız.

        81

        21 Aralık’tan sonra kendinizi akraba ve kardeşlerinizin yanında daha fazla iyi hissedebilirsiniz. Onlara yardım etmek, onlar için bir şeyler yapmak, iletişim, yayıncılık ve eğitim konularında kendinizi ortaya koymak öne çıkabilir.

        25 Aralık çok keyifli tarihlerden bir tanesi. Bu tarihte kendinizi çok mutlu hissedeceksiniz. Ev ve aile hayatınızda hem paraca sorumluluklarınızı bildiğiniz bir dönem olacak hem de bu sorumlulukların üstesinden gelerek çok güzel fırsatlar, şanslar ve mutluluklarla karşılaşacaksınız.

        82

        26 Aralık’ta iş hayatınızda beklenmedik durum ve koşulların size yaradığını görebilirsiniz ama siz de her şeyi kafanıza göre yapmamaya, kafanıza göre davranmamaya özen gösterin.

        27 Aralık tarihinde özellikle ve özellikle iletişimsel konularda şans sizden yana olacak. Aşk hayatınızda sevdiğiniz insanla olan konuşmalarınız size ilham verebilir. Yaratıcılıkla ve sanatla uğraşıyorsanız bu süreçte kendinizi istediğiniz gibi ortaya koyabilirsiniz.

        83

        29 Aralık’tan sonra ev, aile, yuva alanınızın yöneticisi Uranüs, düzelmeye başlayacak. İş hayatınızda ve sağlıkla ilgili konularda yaşadığınız sıkıntıların bu tarihten sonra geride kaldığını görüyor olacaksınız. Yine bu tarihteki Yeniay, iletişimsel konularda yeni başlangıçlarınızı devreye sokmanızı sağlayacak. Yakın çevrenizdeki konu ve olaylar da bu zamanda daha fazla karşınızda olabilir. Önemli girişimleriniz ve başlangıçlarınız için bu Yeniay’ı kullanabilirsiniz. Merkür’ün bu alanlarınızda gerilediğini düşünürsek yeni başlangıçlardan ziyade daha önceden konuşulmuş, yarım kalmış, tamamlanmamış işlerin üzerine düşmek size daha büyük fayda sağlayacak.

        84

        31 Aralık, aşk hayatınızda sevdiğiniz insanla fedakarlıkların, anlayışın yüksek olacağı günlerden bir tanesi. Bir yandan sezgileriniz artacak, bir yandan da yakın çevrenize, çocuğunuza aşk hayatınıza daha fazla vakit ayıracaksınız. Bir anlamda seneyi böyle olumlu duygularla kapatıyor olacaksınız sevgili Akrepler.

        85

        Yay Burcu:

        Aralık ayının başında aile hayatınızda ve kişisel girişimleriniz konusunda dikkatli olmanız gerekecek çünkü bazı hayal kırıklıkları ve ilişki soruları, gerçekleri görememe, olaylara hayalci yaklaşma gibi etkileriniz devrede. Size verebileceğim güzel haberlerden bir tanesi; bir tek 01 Aralık’ta bu olumsuz etkinin olması. Ondan sonra tüm ay boyunca çok keyifli açılar altında olacaksınız.

        86

        02 Aralık itibarıyla parasal konularda daha etkili hareket etmeye başlıyorsunuz. Planlarınız, fikir ve görüşleriniz artıyor. Aynı zamanda alacak-verecek hesabı ön plana çıkmaya başlıyor. Bir yandan maddi konularda kafanızın çözüme yönelik çalıştığını göreceksiniz. Ticaretle uğraşıyorsanız aynı anda birden fazla girişim, konuşma ve görüşme karşınıza gelebilir. 03 Aralık tarihinde yakın çevrenizle beraber yapacağınız önemli girişimlerinizde destekleniyorsunuz.

        87

        07 Aralık, akraba ve kardeşlerinizle güzel anlaşmalar içine girebilirsiniz. Bir yandan akrabalarınızla olan bağlantılarınız kuvvetlenecek, onların dertlerine, sorunlarına çözümler üretecek, yine onlar arasında eğer sıkıntı yaşıyorsanız problemlere çözüm bulmak için harekete geçeceksiniz. İletişim, satış, reklam, pazarlama ve bilgisayar alanında çalışıyorsanız doğru ilişkiler kurarak işlerinizi ilerletebilirsiniz. Öğrenmekten keyif alacaksınız, yakın çevrenizde olup biten her şeyi merak edeceksiniz ve iletişiminizde ilişkilerinizi devreye sokuyor olacaksınız.

        88

        09 Aralık tarihini bir kenara not edin çünkü sosyal çevrenizdeki insanlardan seyahat, eğitim ve geleceğiniz adına atacağınız bütün adımlarda çok güzel teklifleriniz olacak ve bu teklifleri etkili bir şekilde sorumluluğa çevirmesini 10 Aralık tarihinde başaracaksınız. Bir yandan birtakım parasal konuşma ve görüşmeleriniz, aile hayatınıza olumlu bir şekilde akabilir. Gayrimenkul kazancından bir para elde edebilirsiniz. Ailenize parasal yardımlar, 10 Aralık’ta devrede.

        89

        12 Aralık, aşk hayatınızda beş yıldızlı zamanlardan. Aktiviteler, sportif faaliyetler, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek, birtakım ilginç gösterilere gitmek sevdiğiniz insanla aranızdaki bağı kuvvetlendirebilir, sizin de hayata bakış açınızı daha da geliştirebilir.

        14 Aralık’taki Dolunay, özel hayatınızı ilgilendiriyor olacak. Bu Dolunay ile beraber özel hayatınızda önemli kararlarınızı devreye sokacaksınız. Hassas birkaç gün geçirebilirsiniz çünkü kendi hayatınıza bu kadar odaklı olduğunuz, bir sürü iş fırsatının ve güzel ilişkilerin devreye geldiği bu dönemde, özel hayatınıza biraz daha fazla özen göstermeniz gerekecek.

        90

        19 Aralık’ta Merkür, para evinizde gerilemeye başlıyor. Bu yüzden parasal konularda, ticari konularda önemli anlaşmalara üç hafta boyunca kalkışmamaya özen gösterin. Daha önceden konuştuğunuz, görüştüğünüz insanlarla ticaret yapmaya devam edebilirsiniz ama yepyeni, sıfırdan bir işe kalkışmayın ve imza atmayın. Aynı zamanda çok büyük parasal borcun altına girmemeye özen gösterin. Bu tarih itibarıyla artık enerjinizi daha fazla aile ve yuva alanlarına kaydırmaya başlıyorsunuz.

        91

        21 Aralık itibarıyla kimliğinizi ve kişiliğinizi parasal konularda orta koymaya başlayacaksınız. Para kazançlarınız önemli olacak. “Ne kazandım? Maddi konularda güvende miyim? Kazançlarımı nasıl değerlendiririm?” gibi sorulara cevap arayacaksınız.

        25 Aralık’ta hem parasal konularda hem yakın çevrenizle ilgili bütün konu ve olaylarda şans sizden yana. İletişimsel konularda çevreniz size çok büyük fırsatlar sunabilir. Yakın çevrenizden bir insanla aranızda bir elektriklenme, bir kıpırdanma olabilir ya da hala kalbiniz boşsa ve karşınıza bir insan çıkmadıysa sosyal çevrenizdeki insanların devreye girmesiyle bir ilişki devreye girebilir.

        92

        29 Aralık’taki Yeniay, maddi konularda güzel başlangıçları karşınıza getirecek. Hala Merkür bu alanlarınızda geriliyor. Bu yüzden de daha önceden iş yaptığınız, ticaret yaptığınız insanlarla anlaşmaları ve kararları devreye sokun, yeni insanlarla sıfırdan bir anlaşma yapmamaya özen gösterin.

        31 Aralık tarihi, özellikle aile hayatınızda mutluluğu ve keyfi parasal yönden yaşayacağınız tarihlerden. Bana kalırsa bu 31 Aralık’ta istediğiniz Milli Piyango biletini alın çünkü sizi, diğer burçlardan daha fazla olumlu etkiliyor olacak sevgili Yay ve yükseleni Yay olanlar.

        93

        Oğlak Burcu:

        Aralık ayı harekete geçmemeniz gereken aylardan bir tanesi sevgili Oğlaklar. Özellikle Aralık başında girişimlerinizde çok dikkatli olun. Kolay yanılmaya, kandırılmaya ve aldanmaya açık olacaksınız.

        02 Aralık’tan sonra artık plan ve projelerinizi dillendireceğiniz bir döneme geçiyorsunuz. Kendi hayatınızdan, planlarınızdan, projelerinizden daha fazla bahsedebilirsiniz. Bu süreçte bunları dillendiriyor olmanız, daha fazla iş görüşmesinin ya da konuşmaların karşınıza gelmesini sağlayabilir. 02 ve 03 Aralık’ta parayla ilgili konularda güzel gelişmeler yaşayacaksınız.

        94

        07 Aralık’ta maddi konularda ilişkilerinizi kuvvetlendireceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Ticari anlaşmalarınız varsa yeni tanışacağınız insanlar ya da bir araya geleceğiniz insanlarla kuracağınız güzel ilişkiler, size yeni kapılar aralayabilir.

        09 Aralık çok şanslı günlerden bir tanesi. Şanslar ve fırsatlar görünür bir halde karşınıza gelecek, bu şans ve fırsatları en güzel şekilde üstleneceksiniz.

        95

        10 Aralık, başkalarının sorumluluklarını, zorunluluklarını üstleneceksiniz. Yakın çevrenize faydalı olmak adına iletişiminizi de hızlandıracaksınız.

        12 Aralık’ta aile hayatınızda yapmanız gerekenler konusunda iş bitirici, rahat, esnek tavırlar ön planda olacak. Bazı konuşmalarınızda onların tarafında olmak, aile büyüklerinizden destek almak, onları desteklemek önem kazanabilir.

        96

        14 Aralık’taki Dolunay iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda önemli konu ve olayları karşınıza getirebilir. Bu alanlarda ufak tefek hassaslıklarla karşılaşabilirsiniz. İşinize daha fazla önem vermeniz gereken bir süreç ortaya çıkabilir, sağlığınızla ilgili konular daha fazla önem kazanabilir. Bu Dolunay dengeyi iyi sağlamaya çalışın ve işle ilgili önemli bir karar verecekseniz elinizi çabuk tutun zira 19 Aralık’ta Merkür, kişisel alanınızda gerilemesine başlayacak Bu yüzden önemli anlaşmalar ve görüşmeleri 19 Aralık’tan sonra yapmamaya özen gösterin.

        97

        19 Aralık itibarıyla artık enerjinizi yakın çevre konularına kaydıracaksınız. Yakın çevrenizdeki insanlara karşı daha anlayışlı, daha fedakâr, daha yardımsever bir tavır içinde olabilirsiniz ama fedakârlıklar zaman zaman kullanılmanıza neden olabilir.

        21 Aralık itibarıyla kendinize güveniniz yerine geliyor. Kimliğinizi ortaya çıkartacaksınız, plan ve projelerinizi uygulayabileceksiniz, güç kazanacaksınız, sağlığınızda gözle görülür bir değişme olacak, kendinizi daha güçlü ve daha iyi, daha lider hissedeceksiniz.

        98

        25 Aralık itibarıyla maddi konularda çok güzel gelişmeler var. Ev, aile, yuva alanlarınıza aktaracağınız fonlar, onlarla beraber yapacağınız çalışmalar, bir yandan da güzel tekliflerin karşınıza gelmesi; kendinizi bolluklu, bereketli, mutlu, huzurlu hissetmenizi sağlayacak.

        27 Aralık’ta kişisel girişimleriniz adına yakın çevrenizle beraber yapacağınız planları devreye sokabilirsiniz. İletişim, reklam, pazarlama, satış, bilgisayar alanlarında çok keyifli etkileriniz var. Önemli konuşma ve görüşmeler devrede olacak.

        99

        29 Aralık’taki Yeniay, kişisel girişimleriniz için çok önemli bir Yeniay sevgili Oğlak ve yükselen Oğlaklar. İşte bu Yeniay’dan sonra hayatınızdaki planları devreye sokmak için çok hızlı bir şekilde hareket edebilirsiniz. 27 ve 28 Aralık’ta karşınıza gelen iş fırsatlarını, 29 Aralık’tan sonra devreye sokmaya çalışın. Önemli anlaşmalar, yakın çevrenizden geliyor olacak ve iletişim halinde olacağınız insanlarla çok güzel bir işbirliği içine gireceksiniz.

        31 Aralık, sevdiklerinizle mutluluğu, huzuru, keyfi tadacağınız tarihlerden. Yani, yılı güzel etkilerle kapatıyorsunuz.

        100

        Kova Burcu:

        Yılın son ayı, daha fazla sosyal çevre ortamlarındaki sorumluluklarınızın devreye girdiği, geleceğinizle ilgili önemli organizasyonların, davetlerin, grupsal faaliyetlerin aktif olduğu bir ay olacak.

        01 Aralık’ın hemen başında parasal konularda önemli işlere kalkışmamak ön plana geçmeli. Arkadaşlarınız sizden bu dönemde parasal bir yardım veya borç isteyebilirler. Kolay kandırılmalara açık olacaksınız.

        101

        02 Aralık itibarıyla artık biraz geri planda durmak, iletişimsel konuları kısmak ve ifadede kendinizi geri çekmek önem kazanabilir. Olayları biraz geri plandan değerlendirmek isteyeceksiniz. Bunu bir plan yapma dönemi olarak görmelisiniz. Fikirlerinizi, düşüncelerinizi oluşturmak, ileriki dönemde neler yapabileceğinizi görmek açısından da önemli bir zaman dilimi olacak.

        102

        07 Aralık itibarıyla artık kendinizi göstermek isteyeceksiniz. O geri planda durduğunuz sosyallikten elinizi ayağınızı çektiğiniz dönem, geride kalmaya başlıyor. Adeta yenilenmiş bir şekilde insanların arasına karışmak isteyeceksiniz. Alışveriş yapma, gezme, dolaşma, görüntünüzü yenileme isteğiniz yüksek olacak, cazibeniz atacak. Bir yandan da aşkı hayatınızda isteyeceksiniz, daha fazla kendinize yönelik adımlar atmak isteyeceksiniz. Estetikle ilgili uygulamalar yaptırmak için de olumlu dönemlerden birine giriş yapıyorsunuz.

        103

        09 Aralık’ta karşınıza çok önemli bir iş fırsatı çıkacak. Seyahat, eğitim, yabancılarla yapılacak işler, hukuksal temalar, geleceğe yönelik adımlar hızlanıyor. Adeta ayaklarınız yerden uçacak ve bu anlaşmanın sonucu, 10 Aralık tarihinde yine etkili bir sorumlulukla karşınıza gelebilir. Arkadaşlarınızdan, çok sevdiğiniz ve size yol gösteren bir insanın hayatında ufak tefek zorlanmalar, sıkıntılar, sağlık problemleri de oluşabilir.

        12 Aralık tarihi yine hayata keyifle, esneklikle baktığınız ve iletişimsel işlerinizde güzel anlaşmalara vardığınız tarihlerden bir tanesi.

        104

        14 Aralık’taki Dolunay, aşk hayatınızı tetikliyor. Birkaç zamandır aşkla ilgili konularda birtakım sıkıntılar, geriye çekilmeler yaşadınız, daha fazla işinize kanalize oldunuz; işte bu Dolunay ile beraber aşk hayatınız hareketlenmeye başlayacak, özel hayatınıza sevdiklerinize daha fazla önem göstereceksiniz.

        105

        19 Aralık’ta Merkür, gerilemesine başlayacak, eski konu ve olaylar yeniden gündeminize gelecek. Kafanızda büyüttüğünüz, daha önceden devreye girmiş birtakım çözülmemiş konu ve olaylar karşınıza, çözülmek adına gelebilir. Bu süreçte hiçbir şekilde anlaşmalara imza atmamalı, önemli girişimlerden kaçınmalısınız. Yine bu tarih itibarıyla artık tam anlamıyla enerjinizi parasal konulara yönlendireceksiniz. Para kazanma becerinizi artırmak, parasal konularda daha fazla mücadele vermek öne çıkacak. Bir yandan da güzel olan her şeye kolay para harcayabilirsiniz.

        106

        21 Aralık’tan sonra artık kenara çekilmeli, olaylara geri plandan bakmalısınız çünkü enerjiniz düzgün çalışmayacak. Bu tarihten sonra yataktan yorgun kalkabilirsiniz, sağlığınız biraz zorlanabilir, isteksiz olabilirsiniz. Bu süreçte sağlığınıza önem vermek durumundasınız. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirin, kemiklerinize iyi bakın, romatizmal hastalıklara karşı da her koşulda önleminizi alın. Aynı zamanda önemli işlerde ve girişimlerde bulunmamaya özen gösterin.

        107

        25 Aralık’ta sosyal çevrelerde güzel bağlantılı işler yine karşınıza gelebilir. Daha önceden konuşulmuş, arkadaşlarınızla düşünülmüş, gün verilmiş işler olabilir. Bu işlerden sonra belki de alacağınız bir seyahat kararı sizi çok mutlu kılacak. Seyahatlerden, eğitimsel konulardan yana şansınız bu tarih civarında yüksek çalışıyor.

        27 Aralık, geri plandan her tür işten para kazanacağınız tarihlerden bir tanesi. Daha önceden konuşulmuş, görüşülmüş birtakım iş fırsatları karşınıza gelebilir. Yaratıcı işlerde kendinizi ortaya koyacak ve insanlardan bir adım önde olacaksınız, bu da güzel etkilerden bir tanesi.

        108

        29 Aralık’taki Yeniay, hiçbir şekilde harekete geçmemeniz gerektiğinin altını çiziyor. Bu Yeniay ile birlikte olumsuz, size zarar veren alışkanlıklarınızdan kurtulmanız için harekete geçebilirsiniz ama onu dışında önemli girişimleriniz için biraz daha beklemekte fayda var.

        31 Aralık’ta parasal konularda güzel adımlarla yılı kapatıyorsunuz ve kendinizi şanslı, mutlu ve iyi hissediyorsunuz.

        109

        Balık Burcu:

        Aralık ayı sizin için en keyifli aylardan bir tanesi. Kariyerinizde çok önemli sorumluluklar devrede ve siz bu sorumluluklarınızın farkındasınız. Bir yandan sosyal çevrenizde önemli ve güçlü insanlarla uğraşıyorsunuz, bir yandan da zaman zaman hastalıklar sizi zorluyor sevgili Balıklar. Bu yüzden hala bağışıklık sisteminize gereken özeni göstermeyi unutmayın ve çok önemli girişimlerden bu süreçte de uzak durun lütfen. Hemen Aralık’ın başında yanıltıcı etkilere sahip olduğunuzu belirtmeliyim. Bu yüzden 01 Aralık’a denk gelen önemli iş görüşmeleriniz ve anlaşmalarınız varsa aldanma ve aldatılma etkisine karşı hazırlıklı olmalısınız.

        110

        02 Aralık itibarıyla artık daha fazla sosyal çevrenizde kendinizi göstermek isteyeceksiniz. Konuşma ve görüşmeleriniz artacak. Gelecekle ilgili planlarınızı arkadaşlarınızla konuşmanın, geleceği formülize etmenin yollarını onlarla aramanın önem kazanacağı bir dönem olacak. Bir yandan da beklenmedik yerlerden göreceğiniz yardımlar, psikolojinizi de yukarılara taşıyabilir.

        03 Aralık’ta kariyerinizde önemli bir adım ya da önemli bir sorumluluk sizi destekliyor olacak. Her ne kadar enerjinizi istediğiniz gibi ortaya koyamasanız bile geri planda durduğunuz ve enerjinizi geri planda yürüttüğünüz işleriniz için şanslı etkiler altındasınız.

        111

        07 Aralık’tan sonra ilişkilerinizde ve sosyalliğinizde biraz geri çekilmeler oluşabilir. Bu süreçte hayatın ve ilişkilerinizin anlamını sorgulayacaksınız, biraz kendinizi geri çekeceksiniz, yalnız kalmaktan hoşlanacaksınız. Yazmaya olan eğiliminiz daha fazla olabilir. Aynı zamanda biraz ilişkileriniz için kendinizi feda edeceğiniz günler içine giriyorsunuz. Fedakârlıklar, platonik aşklar, gizemli aşklar karşınıza çıkabilir. Gizli saklı işlerden daha fazla hoşlanıyor olacaksınız.

        112

        09 Aralık kariyerinizde şanslı tarihlerden. Karşınıza gelecek bir iş fırsatı, iş teklifi kendinizi şanslı, bolluklu, bereketli hissetmenize sebep olacak. Hemen arkasından bir gün sonra yine bu sorumluluklarınızı bilerek yolunuza devam edecek ve bir anlamda karşınıza gelen bu fırsatları en güzel şekilde değerlendireceksiniz. Arkadaşlarınızdan gelecek olan yardımlar bu sene sizi çok mutlu edecek, aynı şekilde siz de onlara fazlasıyla yardımcı olacaksınız.

        113

        14 Aralık’ta oluşan Dolunay ev, aile ve yuva alanlarınızı ilgilendiriyor. Bu Dolunay’da ilginizi daha fazla ailenize ve yuvanıza kaydıracaksınız. Uzun zamandır belki de onları ihmal ettiniz, iş ve kariyer sorumluluklarınız daha fazla ağır bastı ama bu Dolunay ile beraber daha fazla aile hayatınızda kendinizi göstermek önem kazanacak. Duygusal konular, duygusal temalar yine bu süreç ile beraber karşınıza gelebilir.

        114

        19 Aralık’ta Merkür, yeniden sahneye çıkıp sizin arkadaşlık ve sosyal çevre alanlarınızda gerilemesine başlayacak. Bu tarihten sonra önemli iş konuşmaları ve görüşmelerini birkaç hafta ertelemekte fayda var. Başlangıçlardan kaçının ama daha önceden konuştuğunuz, görüştüğünüz arkadaşlarınızla eski projelerin üzerinden geçebilirsiniz. Bu tarihten sonra artık enerjinizi iyi hissetmeye başlayacaksınız. Daha fazla görünür olmak, enerjinizi etkili bir şekilde kullanmak, toplum önü ilişkilerinizde öne çıkmak önem kazanacak. Bu süreçte ufak tefek kazalara, sakarlıklara karşı dikkatli olmalısınız.

        115

        21 Aralık tarihi itibarıyla sosyal çevrelerde kendinizi göstermeye başlıyorsunuz. Organizasyonlar, aktiviteler, davetler önem kazanıyor ve siz, arkadaşlarınızla bir arada olduğunuz yerlerde hem iş konuşabilirsiniz hem onlarla paylaşımlarınızı artırabilirsiniz.

        25 Aralık tarihi çok keyifli. Özellikle geri planda durduğunuz işlerden kazançlarınız yüksek olabilir. Ortaklaşa parasal konularda da güzel gelirler elde edebilirsiniz.

        27 Aralık’ta her tür işinizde bağlantılarınızı kuvvetli tutacaksınız, hırslarınızı iyi dengeleyeceksiniz. Sosyal çevrenizde kendinizi gösterebilecek, birtakım konuşma ve görüşmelerinizde harekete geçebileceksiniz.

        116

        29 Aralık’taki Yeniay, sosyal çevre ve arkadaşlık alanınızda oluşacak. Bu Yeniay ile beraber geleceğinize etki edecek işlerinizi, kararlarınızı devreye sokabilirsiniz. Özellikle de bazı konuşmalarınız için çok kolay harekete geçebileceğiniz tarihlerden bir tanesi olacak.

        31 Aralık’ta sosyal ortamlarda sevdiğiniz arkadaşlarınızla bir arada olacak, onların hayatına dâhil olacak ya da onların size sunacağı hem iş hem özel hayat fırsatlarıyla yolunuza devam ediyor olacaksınız. Şanslı bir, yıl kapanışı olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ