Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni iPhone Türkiye'ye 10 bin TL'yi geçip gelecek - Teknoloji Haberleri

        Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone modelleri dün gün yüzüne çıktı. Üç yeni modelle şu ana kadar çıkardığı akıllı telefonların sayısını 21’e yükselten şirketin yeni iPhone modellerini adı Xs, Xs Max ve XR oldu. iPhone 9 yerine iPhone XR gelirken, iPhone X’in üst modellerine ise Xs ve Xs Max adı verildi.

        EN BÜYÜK VE EN PAHALI

        Apple’ın dün tanıttığı yeni iPhone modellerinin en üst versiyonu iPhone Xs Max oldu. Cihaz en büyük ve en pahalı iPhone ünvanını ele geçirdi. ABD'de 1099 dolardan başlayan fiyatla satışa çıkacak olan iPhone Xs Max’ın Türkiye'deki başlangıç fiyatının ise 10 bin TL'yi aşmasına kesin gözüyle bakılıyor. 512 GB'lik iPhone Xs Max'te ise bu fiyat 14 bin TL'yi bulacak.6.5 inçlik OLED ekranı ile Apple’ın en büyük akıllı telefonu olan iPhone Xs Max, A12 Bionic işlemci barındırıyor. iPhone XS Max’te de 64 GB, 256 GB ve 512 GB depolama kapasitesine sahip seçenekler sunuluyor.

        REKLAM

        iPhone X’in bir üst modeli olarak gelen iPhone Xs’in OLED ekranı 5.8 inçlik büyüklüğüne sahip. 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alternatifleriyle gelen iPhone Xs’in renk seçenekleri ise şunlar: Gümüş, Siyah, Altın.

        EN UCUZU IPHONE XR

        Apple’ın 2007 yılından şu ana kadar çıkardığı toplam 21 model arasında en büyük ekranlı iPhone olarak kayıtlara geçen iPhone Xs Max’te Gümüş, Siyah, Altın renk alternatifleri mevcut.

        iPhone 8’in bir üst modeli olarak kabul edilen ancak iPhone 9 olarak tanıtılması beklenen modeli adı 6.1 inçlik LCD ekranla gelen iPhone XR oldu. Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi ve Koral renk alternatifleri olan iPhone Xr’de 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği var. Üç yeni model de A12 işlemci ile çalışırken, iPhone XR’deki 3 GB’lik RAM’e karşın, Xs ve XS Max’te 4 GB’lik RAM bulunuyor. Yine iPhone Xr’de tek arka kamera yer alırken, XS ve XS Max çift arka kamerayla geliyor.

        REKLAM

        749, 999 VE 1099 DOLAR

        Yurtdışında yarından itibaren ön siparişe açılacak olan yeni iPhone modellerinden en ucuzu olan iPhone XR'nin satış fiyatı 749 dolardan başlarken, iPhone Xs'in başlangıç fiyatı ise 999 dolar oldu.

        Apple’ın 2007 yılından şu ana kadar çıkardığı toplam 21 model arasında en büyük ekranlı iPhone olarak kayıtlara geçen iPhone Xs Max’te Gümüş, Siyah, Altın renk alternatifleri mevcut.

        TÜRKİYE'DE 10 BİN TL'Yİ AŞACAK

        Türkiye'de ne zaman satışa sunulacapı henüz açıklanmamasına karşın, dolar kurunun bugünkü seviyesi ve vergiler ile perakende satış kanalındaki marjlar dikkate alındığında, yeni iPhone Türkiye'de de fiyat rekoru kıracak. Apple'ın birkaç saat önce Türkiye'deki iPhone 8 ve iPhone 7 modellerine yaptığı zam da dikkate alındığında iPhone Xs Max'in en düşük kapasiteli modelinin Türkiye'deki satış fiyatının 10 bin TL'yi aşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üstelik bu fiyat 64 GB'lik iPhone Xs Max için sözkonusu.

        REKLAM

        256 GB'lik iPhone Xs Max'in ilan edilen fiyatı 1249 dolar, 512 GB'lik iPhone Xs Max'in fiyatı ise 1449 dolar olacak. Mevzut kur ve vergi ile yerel perakende marjları hesaba katıldığında en yüksek depolama seçeneği sunan 512 GB'lik iPhone Xs Max'e Türkiye'de sahip olabilmek için 14 bin TL'lik bir bütçeyi gözden çıkarmak gerekecek.

        TÜRKİYE'DE NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

        Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone modelleri olan iPhone Xs, Xs Max ve iPhone XR'nin tanıtılmasının ardından gözler ne zaman satışa çıkacağına çevrildi. Apple'ın etkinlikte yaptığı duyuruya göre 14 Eylül tarihinden itibaren ön siparişe açılacak olan yeni iPhone'lar, 21 Eylül'den itibarensatışa çıkacak. ABD'li teknoloji devininyeni iPhone modellerini ilk olarak aralarında ABD, Almanya, Fransa, Kanada ve Japonya'nın yer aldığı 30ülkede satışa sunacak. Bu tarihin ardından 28 Eylül itibariyle yeni iPhone modelleri 29 ülkede daha piyasaya girecek. Ancak Türkiye bu ilk iki grup arasında yer almayacak.

        REKLAM

        iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR'nintüketicilere buluşacağı ilk 59 ülke arasında bulunmayan Türkiye'de yeni iPhone modellerinin ne zaman satışa çıkacağı henüz açıklanmadı. Ancakyeni iPhone'ların Xs ve Xs Max modellerinin kasım ayı içerisinde, iPhone XR'nin ise takip eden ayda Türk tüketicilerle buluşturulacağı tahmin ediliyor.

        TÜRKİYE'DEKİ TELEFONLARA REKOR ZAM

        Apple'ın yeni iPhone'ları tanıtmasının hemen ardından Türkiye'deki telefon fiyatlarına rekor zam yaptı. Fiyat değişikliklerinin ardından 64 GB'lik iPhone 8'in fiyatı 5199 TL'den 6499 TL'ye, 64 GB'lik iPhone 8 Plus'ın fiyatı ise 5899 TL’den 7499 TL’ye yükseldi. iPhone X ise satış listesinden çıktı.

        APPLE WATCH SERT DÜŞÜŞLERİ ALGILAYABİLECEK

        Apple'ın etkinliğinde tanıtılan bir diğer yeni ürün ise teknoloji devinin akıllı saati Apple Watch Series 4 oldu.40 ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyutta olan Watch Series 4, 21 Eylül'den itibaren satışa sunulacak. Apple'ın yeni akıllı saatinde 64 bit desteğine sahipçift çekirdekli S4 işlemci bulunuyor.

        watchOS 5 yüklü Apple Watch Series 4, sert düşüşleri algılayabilen yeni ivmeölçer ve jiroskopveyeni ECG uygulamasını kullanarak elektrokardiyogram (EKG) çekebilen, FDA tarafından De Novo sınıflaması verilmiş bir elektriksel kalp sensörü gibi sağlık özelliklerinin yanı sıra yeni aktivite ve iletişim özellikleri sunuyor.

        Yeni Apple Watch serisinin ülkemizdeki satış fiyatı da resmi Apple sitesinde güncellenerek paylaşıldı. Yeni serinin fiyatları 40 mm kasalı modelleriçin3.499 TL'den başlıyor. 44 mm kasalı modellerinfiyatı ise 3.749 TL.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ