Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Yerli otonun otonom altyapısı Progin'den - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        İnsanların fark edemediği fiziksel ortam değişikliklerini algılayan sensörler, hayatın her alanında kendine yer buluyor. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, nesnelerin internetinin (Iot) gittikçe yaygınlaşması da, sensörlerin kullanım alanını artırıyor ve belirli parametrelerin ölçümlerini daha verimli hale getiriyor. Progin Bilişim isimli yerli bir teknoloji girişimi ise, söz konusu teknolojiden faydalanarak trafik kazalarına karşı aktif güvenlik sistemi geliştiriyor.

        Progin Genel Müdürü İsmail Cem Atalay, “Yerli otomobil ve savunma sanayii için otonom hareketlilik sistem yazılım ihtiyaçlarını ilgili sektör standartlarına uygun olarak karşılamayı hedefliyoruz. Yerli otomobilin yarı-otonom hareketliliğini sağlamak adına harita destekli yol sınırları tespiti ve taşıt dinamiği kontrolü alanlarında 3 adet projemiz bulunuyor” dedi.

        REKLAM

        TRAFİK KAZALARINA YÜZDE 35 ÇÖZÜM

        Şirketin 2016’da kullanıma sunduğu radar sensörlü çarpma ve takip mesafesi uyarı sistemi, araçlara sonradan monte edilebilmesiyle öne çıkıyor. Transafe isimli ürün, ileri sürücü destek sistemi olarak olası kazaların önüne geçmeye imkân tanıyor. Atalay, harita bazlı yol takip uyarısı özelliği de bulunan Transafe’in, olası trafik kazalarını yüzde 35’e varan oranlarda engelleyebildiğini kaydetti.

        Bugüne kadar 3 milyon kilometreyi kapsayan testler yaptıklarını belirten Atalay, “Araçlardaki direksiyon, fren, gaz gibi bileşenlerin kazaları engellemek amacıyla otonom şekilde yönlendirilmesi, taşıtların bulut (cloud) ortamındaki coğrafi bilgi sistemleri konularında çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

        GÜNCEL PİYASA DEĞERİ 700 BİN DOLAR

        Progin Genel Müdürü İsmail Cem Atalay, Atalay, bugüne kadar 5 melek yatırımcıdan toplam 150 bin dolarlık yatırım aldıklarını ve güncel değerleme tutarlarının da 700 bin dolar seviyesinde olduğunu söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ