Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Yozgat teravih namazı saatleri 2023: Diyanet Yozgat teravih namazı vakti bugün saat kaçta kılınacak, ne zaman?
        1

        Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Müslüman vatandaşlar kendi illerindeki teravih namazı saatleri hakkında arama motorlarındaki araştırmalarına hız verdi. Ramazan ayının ilk teravih namazı 22 Mart Çarşamba yani bugün eda edildi. Yozgat'ta ise teravih namazı saati merak ediliyor. İşte Yozgat 2023 teravih namazı saatleri...

        YOZGAT NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        2

        İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

        Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından 2023 Dini Günler Takvimi yayınlandı. Buna göre; Ramazan ayı 2023 yılında 22 Mart gecesi sahura kalkılmasıyla birlikte 23 Mart Perşembe günü başladı ve 2023 yılının ilk teravih namazı 22 Mart Çarşamba 2023 gecesi kılındı.

        3

        YOZGAT TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

        İlk teravih namazı yatsı namazının ardından 22 Mart Perşembe günü kılındı. Yozgat'ta 23 Mart Perşembe akşamı yatsı ezanı 20.20'da okunuyor. Buna göre; teravih namazı yatsı namazının hemen ardından kılınacak.

        YOZGAT TERAVİH NAMAZI SAATİ İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT, FARZ MI?

        Teravih namazı, Ramazan ayına mahsus 20 rekattan ibaret bir müekked sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatla kılmayıp evlerinde yalnız başlarına kılanlar sünneti terk edip hata işlemiş olurlar. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ