Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

EMEKLİ AYLIĞINDAKİ DÜŞÜŞÜ ÖNLEMEK İÇİN TELAFİ DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Belediyede çalışıyorum. SSK’dan 9500 gün primim var. 2024 yılında EYT’den emekli olma hakkım vardı ama emeklilik dilekçesi vermedim. Aralık ayında 25.000 lira görünen emekli aylığım şu an 22.000 liraya düştü. Ücret zamlarıyla emekli maaşımın tekrar artacağını biliyorum. İmar affı gibi benim durumumda olanlara da emekli aylığındaki kaybın telafisi için bir fırsat sunulur mu? Bu konuda yeni bir düzenleme gündeme gelir mi? (Metin A.)

SORULARINIZ İÇİN: akivanc@haberturk.com

Emeklilik dilekçesini 31 Aralık 2024 (kamu çalışanlarında 14 Ocak 2025) tarihine kadar verenler dilekçeyi 2025 yılı ve daha sonrasında veren kişilere göre ömür boyu yüzde 30 -31 oranında daha fazla emekli aylığı alacaklar. Emekliliğe hak kazandıkları halde sizin gibi çeşitli nedenlerle emekli olamayan kişiler aralık ayında e-Devlet’te görünen emekli aylığı ile ocak ayındaki aylık arasındaki farkı görünce büyük şok yaşadılar. Aralık ayında e-Devlet’te gördükleri tutara yüzde 15,75 oranında ocak ayı zammı uygulandığında aradaki fark yüzde 31-32 düzeylerine ulaştı. Şubat sonunda milli gelir verileri açıklandığında emekli aylıkları yeniden hesaplanacak. Milli gelirdeki artışın yüzde 30’u yansıtıldığında emekli aylığı farkı yüzde 30 – 31 düzeyine gelecek.

Sizin aralık ayında 25.000 TL olarak yuvarladığınız aylık ocak ayında yüzde 15,75 zamla 28.938 TL’ye ulaşacaktı. Onun yerine emekli aylığınız 22.000 TL’ye düştüğü için ikisi arasındaki fark yüzde 31,5’e ulaşıyor. Nisan ayında milli gelirdeki büyümenin yansıtılmasıyla bu fark yaklaşık yüzde 30,5 düzeyine gelir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ