Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcoin'deki son durum dünyanın gündeminde! - İş-Yaşam Haberleri

        Bitcoin fiyatlarının yeni yılda yüzde 40 oranında değer kaybetmesiyle yatırımcıların kriptoparaların geleceğiyle ilgili merakı artıyor. Bitcoin'de son durum 22 Ocak sabah 09:00 itibarıyla 11-12 bin dolar bandını gösterirken uzmanlardan son dakika açıklamaları da gelmeye devam ediyor.

        Wall Street'in ünlü analistlerinden Tom Lee, geçen hafta yaptığı değerlendirmede Bitcoin fiyatlarının 2022 yılında 125 bin dolar düzeyine geleceği iddiasına bir başka Wall Street analistinden cevap geldi.

        CNBC yayınına katılan Wall Street'in deneyimli analistlerinden Peter Boockvar, kriptopara piyasasında destansı bir çöküş beklediğini belirtti.

        Boockvar, bunun ani birçöküşmü yoksa yavaş ve kademeli bir düşüş mü olacağından emin olmadığını söylese de piyasanın yüzde 90 küçüleceği tahmininde bulundu.

        FAİZCİLERE ÇATTI, BORSAYI DA VURACAĞINI BELİRTTİ

        Bleakley Yatırım Grubu'nda baş yatırım direktörü olan Boockvar, bu piyasanın başta Bitcoin olmak üzere dev bir balon olduğunu belirtirken sistemin şimdiden hava kaçırmaya başladığının da altını çizdi.

        "Bir şey böyle parabolik hareket çizdiğinde genelde başladığı yere döner." diyen Boockvar, gelecek yıl Bitcoin fiyatlarının 1000 dolar 3000 dolar arasına inebileceğini iddia etti.

        REKLAM

        Boockvar aynı yayında FED dahil tüm merkez bankalarını da dünyada yükselen faiz oranları nedeniyle bir çöküşün olabileceğini ve küresel bir finansal krizin etkilerini hafifletmek için politika yapıcıların kolay para çılgınlığına izin verdiğini söyledi.

        Kripto pazarın çökmesi durumunda yatırımcıların riskli aktif değerlere bakışının değişeceğini de söyledi. Borsaların bu yan etki nedeniyle büyük zarar göreceğini fakat bunun ekonomideki temel yanlışlıklardan dolayı değil psikolojik olacağını kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ