Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Ajax - Chelsea maçında VAR skandalı yaşandı! Ofsayt çizgisi yanlış çizildi! - Futbol Haberleri
        1

        Ajax, Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'ndaki üçüncü hafta maçında Chelsa'ye 1-0 mağlup olurken Ajax'ın VAR tarafından geçersiz ilan edilen golü büyük tartışma yarattı.

        2

        Mücadelenin 35. dakikası oynanırken Hakim Ziyech'in ortasında Quincy Promes topu ağlara gönderdi.

        3

        VAR'dan gelen uyarı üzerine mücadelenin orta hakemi Ovidiu Hategan, golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz saydı ancak bu karar, büyük tartışmaları beraberinde getirdi.

        4

        Ajax, Chelsea mücadelesinde VAR hakemlerinin yanlış kareyi kullandığını ve golün aslında nizami olması gerektiğini dile getirdi.

        5

        Chelsea'nin simgeleşmiş futbolcularından olan ve FIFA'nın elçilerinden biri olan Marcel Desailly, beIN SPORTS'ta söz konusu pozisyonu değerlendirirken VAR hakemlerinin bu teknolojiyi kullanma üzerine yetkin olmadıklarını söyledi.

        6

        “Ben bu işi FIFA’ya götürürüm” yorumunu yapan Marcel Desailly, VAR hakemlerinin topun Ziyech’in ayağından çıktığı andaki kareyi değil de, çıktıktan yaklaşık bir metre sonraki kareyi kullandığını belirtti.

        7

        Topun Ziyech’in ayağından çıktığı anda Promes’in ofsayt pozisyonunda olmadığını ifade eden Fransız futbol adamı, bu nedenle Ajax’ın net bir golünün iptal edildiğini iddia etti.

        8

        Sosyal medya hesabından pozisyonu paylaşan beIN Sports da kararın yanlış olduğunu savundu.

        9

        TEKNOLOJİ YETERSİZ KALIYOR MU?

        Premier Lig'in ilk haftasında Manchester Cityli Raheem Sterling'in West Ham United karşısında attığı gol de ofsayt nedeniyle geçersiz sayılmış ve İngiliz basını bu konuyu masaya yatırmıştı.

        10

        Daily Mail'in "VAR neden kusursuz olamaz?" başlığıyla yayınladığı haberde Sterling'in geçersiz sayılan golündeki hızının saatte 23.4 km olduğu tespit edilirken VAR uygulamasında kullanılan kameraların saniyede 50 kare çektiği belirtildi.

        11

        Yani kameraların her bir 'frame' arasında geçen 0.02 saniyede Sterling'in 13 santimetre hareket etmiş olabileceği tespit edildi.

        12

        VAR hakemleri ofsayt pozisyonlarında görüntü akışını topun kesin olarak ayaktan çıktığı andaki karede durdurduğu belirtilirken topun ayaktan tam olarak çıktığı anın 0.02'lik süre diliminde olduğu ve bu teknolojiyle tespit edilmesinin imkansız olduğu kaydedildi.

        13

        Ajax'ın golünden sonra VAR kararlarının kesinlik taşıyıp taşımadığı soruları yeniden alevlendi.

        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ