Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın 29 Mayıs altın fiyatları: Çeyrek altın ve gram altın fiyatı ne kadar? Son rakamlar - Altın Haberleri

        Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yatay devam ediyor. Altın fiyatları konusunda uzmanlar uyarıda bulundu. Çeyrek altının fiyatı hızla düşmeye devam ediyor. Güncel altın fiyatları ne kadar? Gram altın fiyatı, çeyrek altın fiyatı ne kadar? İşte 28 Mayıs altın fiyatları ile ilgili son gelişmeler...

        UZMANLAR ALTIN FİYATLARI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

        Analistler, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimin azalabileceğine ilişkin beklentilerle küresel piyasalarda risk iştahının arttığını belirterek, buna bağlı olarak uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, yurt içinde ise döviz kurlarının gerilediğini kaydetti.

        AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda azalan risk algısı ile değer kazanan dolar endeksinin altının ons fiyatındaki düşüşlerde etkili olduğunu belirterek, teknik açıdan ons altında 1.295 doların destek, 1.305 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

        REKLAM

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), dün bir hafta vadeli repo faizini yüzde 16,5 ile politika faizi olarak uygulayacağını duyurduğunu anımsatan Memiş, TCMB’nin bu hamlesinden sonra döviz kurlarındaki sert düşüşlerin etkisiyle altının gram fiyatının 190,2 liraya kadar gerilediğini söyledi.

        Memiş, dolar kurunun altının gram fiyatının yönü üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirterek, bugün altının gram fiyatının 190-197 lira aralığında dalgalanmasını beklediklerini bildirdi.

        Gram altın fiyatı ne kadar?

        Gram altın fiyatı 190,77 TL'den alınıp, 191,07 TL'den satılıyor.

        Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

        Çeyrek altın fiyatı 305,24 TL'den alınıp, 312,40 TL'den satılıyor.

        ALTIN/ONS ($)

        Alış fiyatı: 1.303,64 Satış fiyatı: 1.303,86

        ALTININ KİLOGRAMI 192 BİN 300 LİRAYA YÜKSELDİ

        Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altının kilogramı 192 bin 300 liraya yükseldi.

        Altın piyasasında, 8 işlemde 15 milyon 52 bin 575,76 liralık ve 34 işlemde 20 milyon 83 bin 207,75 dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

        Gümüş piyasasında ise 2 işlemde 371 bin 823,38 dolarlık işlem hacmi görüldü.

        Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Troy Kıymetli Maden, İstanbul Altın Rafinerisi, Halkbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası şeklinde sıralandı.

        BIST Altın Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,31 değer kaybetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ