Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son durum: Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 15 Ekim altın fiyatları - Altın Haberleri
        1

        Altın fiyatları haftanın ilk işlem günü olan bugün yani 15 Ekim Pazartesi günü yatırımcılar ve iş dünyası tarafından araştırılıyor. Dövizde görülen aşağı yönlü hareketin altın fiyatlarına etkisinin olup olmayacağı ise merak edilenler arasında yer alıyor. Öte yandan gram altın 229 liranın üzerinden satılırken çeyrek altın ise 375 liranın üzerinden işlem görüyor.

        Peki; bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın ne kadar, kaç TL? Çeyrek altın ne kadar kaç TL? İşte 15 Ekim Pazartesi güncel altın fiyatları....

        2

        Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,13 azalışla 229,7 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 377 lira, Cumhuriyet altını da 1.536 liradan satılıyor.

        Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı da şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,69 primle 1.228 dolardan işlem görüyor.

        3

        AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD ve Türkiye ilişkilerinin normalleşmeye başlayacağı beklentisinin dolar kurunun gerilemesine neden olduğunu belirtti.

        Dolar kurunda bu hafta tepki alımları gelebileceğini tahmin eden Memiş, "Bu hafta tepki alımlarıyla birlikte altının gram fiyatında toparlanma görebiliriz. Gram altının bugün 225-233,8 lira aralığında işlemler görmesini bekliyoruz." dedi.