Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple yeni iPad’de iPhone X’un en iyi özelliklerine yer verecek - Teknoloji Haberleri

        iPhone X ile akıllı telefon serisine beklenen yeni soluğu getiren Apple, şimdi benzer bir değişimi tablet serisi iPad için yapmayı planlıyor.

        Bloomberg’ün haberine göre, firma 2018’in başında satışa sunacağı iPad’i yeni bir tasarım ve özelliklerle donatmak için çalışıyor. Tabletin dikkat çekici özellikleri ise daha ince ekran çerçeveleri ve kullanıcısını suratından tanıyan Face ID sistemi olacak.

        iPhone X’da kullanılan OLED ekranın ise yeni iPad’e eklenmeyeceği gelen haberler arasında.

        Apple’ın içerisinden kaynaklara dayandırılan habere göre, yeni iPad ‘home’ tuşuna ve parmak izi okuyucusuna sahip olmayacak. Tablet kullanım prensibi açısından iPhone X’u kılavuz alacak.

        REKLAM

        Yeni iPad’in ekranında iPhone X’teki gibi bir çıkıntı olup olmayacağı henüz bilinmezken, tabletin LCD ekranı cihazın tamamen çerçevesiz olmasını engelleyeceğinden bu çıkıntıyı görmeyecek olmamız kuvvetle muhtemel.

        Tablet boyutunda OLED ekranlar yapma uzmanlığına sahip tek firma Samsung iken, Bloomberg teknik ve finansal sınırlamalar nedeniyle Apple’ın üzerinde çalıştığı iPad’de bu ekranlara yer veremeyeceğini bildiriyor.

        Apple geçtiğimiz yıl satışa sunduğu 10,5 inçlik iPad Pro ile tablet serisine yeni bir soluk getirmiş ve bu sayede tablet satışlarının yüzde 14 artırmıştı. iPhone X’un özellikleriyle donatılacak yeni ve güçlü bir tabletin satışlara daha da pozitif etki yapması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ