Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Bakan Nebati'den son dakika benzin fiyatı ve kripto para açıklaması - Haberler - Enerji Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Anadolu Medyası ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bakan Nebati benzin fiyatlarında bir indirim için yeni önlem alınıp alınmayacağının sorulması üzerine "Hayır. Petrol fiyatlarındaki artışı da hissettiririz düşüşü de hissettiririz. Bu konuda geri adım atmayacağız çünkü sonuçta bütçenin de bir takım zorlukları vardır. Kusura bakmasınlar, muhalefet haksızlık yapıyor. Petrolü ben üretmiyorum, petrolü ithal ediyorum. Petrol ithalat yapan bütün ülkeler fiyatları vatandaşına yansıtıyor hemen" ifadelerini kullandı.

        'ÇOK ÇOK UCUZUZ'

        Zaman zaman Türkiye'deki benzinin diğer ülkelere göre pahalı olduğu yönünde eleştiriler yapıldığının söylenmesi üzerine ise Bakan Nebati şunları söyledi:

        REKLAM

        "Yok, biz kesinlikle şu anda çok çok ucuzuz. Her türlü karşılaştırmada Türkiye dünyadaki en ucuz ülkelerin başında geliyor. Satın alma gücü paritesine göre değerlendirme yapılsa bile..."

        Bakan Nebati elektrikte ise KDV indirimini ve kademeleştirmeyi yaptıklarını ve faturalara yönelik yeni bir düzenleme yapılmayacağını bildirdi.

        KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

        Kripto para düzenlemesiyle ilgili bir soru üzerine Nebati, geçen haftanın başında teknik son çalışmaları yaptıklarını ve ilgili kurumların konuya ilişkin görüşlerini de topladıklarını ifade ederek, "Bundan sonrası Meclisin kendi takvimi içerisinde gündeme gelip, yasalaşacak. Dünyada zaten kripto parayla ilgili henüz oturmuş bir mevzuat düzeni yok. Bu mevzuatla Türkiye'de kripto paranın önünü açıcı, fakat zarar verici yönlerini bertaraf eden, genel kapsamlı, daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği bir adım attık" dedi.

        'KUR KORUMALI MEVDUAT HESABI DEVAM EDECEK'

        Nebati, Ukrayna-Rusya savaşına rağmen Türk lirasına olan güvenin arttığını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye'de de yansıyor. Euro/dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart'tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ