Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Bayern Münih, aşısız futbolcuların maaşını kesecek! - Futbol Haberleri
        1

        aşta NBA olmak üzere çeşitli spor dallarında gördüğümüz koronavirüs aşısı tartışmaları, futbolda da bir deve sıçradı. Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, aşı olmayı reddeden futbolcularının maaşlarında kesintiye gitme kararı aldı.

        2

        Bayern Münih'in Alman yıldızı Joshua Kimmich, yapılan tüm çağrılara rağmen aşı olmayı reddetmiş ve "Koronavirüsü tekmeliyoruz" anlamına gelen bir kampanyaya katılmıştı.

        3

        'Pandeminin doğurduğu sonuçlar nedeniyle yardıma muhtaç kalan insanlara yardım etme' şiarıyla hareket eden kampanyaya bağlılığı sorgulanan Kimmich, koronavirüs inkarcısı olmadığını dile getirdi.

        4

        Aşı karşıtları arasında da olmadığını vurgulayan Kimmich'e kulüp tarafından aşı olması yönünde uzun süredir 'baskı yapıldığı' iddialar arasında...

        5

        Thomas Müller takım arkadaşının aşı olmama kararına saygı duyduğunun altını çizerken fikrinin kısa süre içerisinde değişmesini umduğunu belirtti ve "Aşı olmanın daha iyi olacağını" söyledi.

        6

        Kulüp efsanesi Karl-Heinz Rummenigge ise bir adım daha ileriye giderek Kimmich'e aşı olması için baskı yapılması gerektiğini savundu.

        7

        Tartışmanın alevlenmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen Kimmich halen aşı olmazken kulüpte henüz aşı olmamış diğer dört futbolcunun adı da belli oldu.

        8

        Niklas Süle'nin koronavirüse yakalanmasının ardından aşısı bulunmayan Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting ve Michaël Cuisance izolasyona alındı.

        9

        Bild'in aktardığına göre Bayern Münih, aşı olmayı reddeden futbolcuların izolasyonda kaldığı sürelerde maaşlarından kesintiye gitme kararı aldı.

        10

        Bayern Münih'in teknik direktörü Julian Nagelsmann, koronavirüs aşılarını vurulmasına rağmen dört maçta takımının başında olamamıştı.

        11

        Koronavirüs nedeniyle 6 oyuncusunu Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Dinamo Kiev deplasmanına götüremeyen Nagelsmann konuya dair bir açıklama yaptı ve "Aşı olmayan oyuncular, maç ve antrenmanları kaçırma ihtimallerinin aşı olmuş arkadaşlarına göre daha fazla olduğunun farkında" ifadelerini kullandı.

        12

        Bundesliga'da mücadele eden kulüplerde futbolcu, antrenör ve diğer personeller arasında aşılanma oranının yüzde 94 olduğu belirtildi.

        16
        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ