Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika: Beşiktaş'ta kritik gün! Yönetim kurulu toplantısından ne karar çıkacak? - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaşyönetimi, bugün Vodafone Park'ta olağanüstü toplandı.Saat 11.00'da başlayan toplantıda bundan sonra izlenecek yol haritası belirlenecek. Tüm yöneticilerin tam kadro katılacağı toplantıda Fikret Orman, istifa kararı açıklayacak ve seçim sürecini izleyecek yönetimi belirleyecek. Sadece Fikret Orman istifa ederse olağanüstü seçime kadar Serdar Adalı başkanlık yapacak. Yönetim tam kadro istifa ederse seçim sürecini Divan başkanlığı yönetecek. Dün gece Fikret Orman'a yapılan ikna turları, Başkan'ın evine giden yönetimden ve teknik heyetten temsilciler Orman'ı henüz ikna edemediler. Bugünkü toplantının sonucu merakla bekleniyor.

        ORMAN'A COŞKULU KARŞILAMA:BAŞKAN BİZİ BIRAKMA!

        İstifa kararı alan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park önünde kulüp çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

        Vodafone Park önünde başkan Fikret Orman'ı bekleyen kulüp çalışanları, "Böyle ayrılık olmaz", "Başkan bizi bırakma" gibi pankartlar açarak başkan Fikret Orman'a destekte bulundu. Araçta indiği sırada alkışlarla statta karşılanan Orman, yoğun ilgi karşısında güçlükle stada giriş yaptı.

        FİKRET ORMAN: BENİ HIRSIZ YAPTILAR

        Aracından indiği esnada bazı taraftarların Orman’ın boynuna sarılarak ağlaması dikkatlerden kaçmadı. Siyah-beyazlılar, “Biz 15 sene şampiyonluk göremedik. Sen bu stadı yaptın. Bizi bırakma başkanım. Sen bunu hak etmedin. Arkanızda dağ var. 2-3 kişinin sözlerine bakma. Önce Allah sonra biz varız. Size güveniyoruz” diyerek Fikret Orman’ın kararından dönmesini istedi.

        Basın mensuplarına bir açıklama yapmayan Orman, kendisini bekleyen taraftarlara ise, “Bizi hırsız yaptılar. Ben emek verdim. Ben kanımı verdim. Paralar nerede diyorlar. Hiçbir kulüpte hiçbir başkana yapılmayan bana yapıldı” diyerek adeta isyan etti.

        REKLAM

        DÜN GECE NELER OLDU?

        Beşiktaş'taki 7,5 yıllık görevinden ayrılacağını açıklayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, Arnavutköy'deki evi dün gece de ziyaretçi akınına uğradı.

        İstifa kararının hemen ardından divan başkanı Tevfik Yamantürk ile buluşan ve detayları konuşan Fikret Orman, daha sonra yönetim ile görüşmeler yaptı. Başta 2'nci başkan Serdal Adalı olmak üzere yönetimdeki kurmayları, Orman'ın evini 2 gün önce ziyaret ederek başkandan kararını değiştirmesini isterken, dün de Abdullah Avcı'nın yardımcılarından olan Gökhan Keskin ve yöneticiler ziyaret etti. Uzun süren tüm ikna çabalarına rağmen Fikret Orman'ın kararından geri adım atmayacağı ifade edildi.

        TOPLU İSTİFA OLMASI HALİNDE...

        Beşiktaş'ın tüzüğünün 36'ncı maddesinin (c) fıkrasına göre sadece kulüp başkanı görevi bırakırsa, olağan seçime 6 aydan fazla süre olduğu için 2'nci başkan başkanlığında 30 gün içinde olağanüstü seçimli genel kurula gidilecek. Bu durumda başkanlık koltuğuna mevcut 2'nci başkan Serdal Adalı oturacak. Ancak bugün tüm yönetim kurulu istifa eder ve yedekler üyeler ile birlikte de çoğunluk sağlanamazsa bu durumda tüzüğün (d) fıkrasına göre başkanlık koltuğuna divan başkanı Tevfik Yamantürk oturacak ve siyah-beyazlı kulübü seçime divan yönetimi götürecek. Her iki ihtimalde de süreci yürütecek isim, kulübü 30 gün içinde seçime götürecek.

        TARAFTARLAR TOPLANDI

        Beşiktaş'ta idman öncesi bir grup taraftar basın açıklaması yaptı. Abdullah Avcı ve futbolcuların yanında olduklarını vurgulayan taraftarlar "Bu puslu havayı el birliğiyle dağıtacağız" ifadelerini kullandı. Taraftarlar Fikret Orman'a yaşattığı başarılar için teşekkürederken sosyal medya üzerinden yapılan hakaretleri kınadıklarını söylediler.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ