Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cadılar Bayramı'nda neden kostüm giyilir?
        1

        Artık neredeyse tüm dünyada kutlanan Cadılar Bayramı, tamamen popüler kültürün bir parçası haline geldi. Her sene 31 Ekim'de birçok ülkede Cadılar Bayramı kapsamında partiler veriliyor. Peki, neden Cadılar Bayramı'nda kostüm giyilir?

        2

        Pek çok tarihçi, geleneğin Kelt halkından geldiğine inanıyor. Keltler, 31 Ekim ile 1 Kasım arasında; sonbahar ekinoksu ile kış gündönümünde Samhain festivali yapıyordu. Keltler, bu festivalde hasatlarını korumak adına sofralarında iyi ruhlar için yer açıyordu.

        3

        Ancak aynı zamanda Samhain, "karanlık mevsim" olarak bilinen kışın resmi başlangıcını da işaret ediyordu. Encyclopedia Britannica'ya göre; Samhain sırasında "tanrıların dünyasının insanlara görünür kılındığına inanılıyordu".

        4

        Bu, tanrılarının insanlara oyun oynamaya eğilimli olduğuna inanan eski Keltler için bir korku sebebiydi. Festivale katılan birçok kişi, kendilerine talihsizlik getirebilecek kötü ruhlardan saklanmayı umarak hayvan veya canavar kılığına girerdi.

        5

        1900'lü yıllara kadar Cadılar Bayramı altın günlerini yaşayamadı. 1937 yılında maskeleri çok seven Ben ve Nat Cooper kardeşler, çeşitli figürlerin maskesini satan bir şirket kurunca Amerika'da da yeni bir sektör kurulmuş oldu ayrıca o zamandan beri Cadılar Bayramı partileri çeşitli maske ve kostümlerle renklendi.

        Kaynak: Mental Floss, BBC

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ