Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Cebelitarık - Türkiye maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Yedi kilometrekare yüzölçümlü, 32 bin nüfuslu, FIFA 194’üncüsü Cebelitarık’ı yenmekten başka bir alternatifimiz olamazdı. 54 dakikalık dirençlerini oyuncu değişiklikleriyle kırdık.

        2

        Şimdi kalan 5 maçımızda 11 puan toplarsak grup ikinciliğimiz garanti. Eğer Hollanda ve Norveç’e yenilmez, diğer üç maçı da kazanabilirsek, 22 puan bize en azından ikinciliği garanti hale getiriyor. Bizim için çok kolay geçmeyen gecenin sonundaki matematik bu.

        3

        AHMET ÇAKAR: Cebelitarık Avrupa'nın en kötü takımı. TFF 1.Lig'de düşmemeye oynarlar. Ve Şenol Güneş haklı olarak da üç gün sonra oynayacağı Hollanda maçını düşünerek rotasyonlu bir kadro ile oyuna başladı. İlk devre zor geçti. Gol atamadık. Aslında daha maçın başında kazandığımız penaltıyı kullanabilsek, Enes golü yapsa maç hiç sıkıntıya girmezdi.

        4

        Bu grupta Cebelitarık'ı her takım yener. Asıl önemlisi salı akşamı oynayacağımız Hollanda maçı. Birçok kişi Şenol Güneş'i rotasyondan dolayı eleştirebilir ama bence doğru yaptı. Önemli silahlarımız Cengiz oynamadı, dinlendi.

        5

        Orada alacağımız bir puan belki de Dünya Kupası vizesi demek.

        6

        GÜRCAN BİLGİÇ: Hollanda maçı öncesinde eleştirileri tonunda tutmak lazım. Ama "Bizim Çocuklar"ın da beklentiler ile yaptıkları arasındaki farkı da görmeleri gerekiyor. Bir hayal dünyasında, bol Euro'lu primler arasında, pamuklara başlarını yaslıyorlar. Bu ülkede onlardan daha iyi koşacaklar var. Şenol Hoca'nın da ondan daha iyi yönetecekler olduğunu bilmesi gerekiyor.

        7

        ALİ GÜLTİKEN: Halil'in golü hem oyuncularımızı hem teknik heyetimizi hem de izleyenleri rahatlattı. Geçen maça oranla birçok yeni oyuncu ile oynadık.

        8

        Ama oyun düzenimiz açısından baktığımızda oyuncular değişse de kazanma irademiz değişmedi. Bu tür rakiplerle oynarken rakibin değil sizin ne yapacağınız önemli. Cebelitarık gibi bir takımın sizi rahatsız etmesi mümkün değil.

        9

        Bu tür maçlar basit gibi gözükse de oyuncunun mutlaka yüzde 100 motivasyon ile sahada yer alması gerekir. Özellikle Karadağ maçı gibi kimyanızı bozabilecek bir sonuçtan sonra kazaya sebebiyet vermeden geçilmesi gereken müsabakalar. Bunu yapmamız önemliydi. Bir sonrası için tekrardan bize basamak sağladı. Hollanda maçı için de iyi bir moral oldu.

        10

        İLKER YAĞCIOĞLU: İkinci yarıda yapılan değişiklikler özellikle Hakan Çalhanoğlu'nun sakin oyunu istediğimiz pozisyonları yakalamamızı sağladı. Sonuçta Halil'in ve Hakan'ın harika golleri sonrası rahatladık Kenan ile de fişi çektik maçı kazandık.

        11

        Şenol hocanın Kerem-Merih değişikliğini anlamayamadım. Bir de De Barr rakip takımın tek etkili oyuncusu bizim defansı bu kadar hırpaladıysa önümüzdeki Hollanda maçı için endişelenmemek mümkün değil..

        12

        BİLAL MEŞE: Avrupa Şampiyonası finallerinde A Milli Takımımız büyük bir ‘travma’ yaşamıştı. Bunun olumsuz yansımaları görüyoruz ki Dünya Kupası elemelerinde devam ediyor malesef! Sadece futbolcular mı? Elbette hayır... Tecrübeli hocamız Şenol Güneş de demoralize, vücut dili negatif, Karadağ maçından sonra bu iki faktör tavan yapmış adeta!

        13

        Derdimiz Şenol Güneş hocamızdan hesap sormak değil... Tamam, Karadağ karşısında büyük bir avantajı içimizi acıtan bir golle çöpe attık, biliyoruz! Ancak merak ediyorum; kaleci Altay, Hakan Çalhanoğlu, Alpaslan, Kenan Karaman ve Cengiz Ünder neden yedek? Bu ‘rotasyon’ mu, yoksa ‘değişim’ mi hocam? Yoksa ceza mı? Cezaysa neyin cezası?

        14

        Neyse ki, Şenol Güneş, baktı pabuç pahalı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Halil Dervişoğlu hamlelerini gerçekleştirdi.

        15

        54’te Hakan Çalhanoğlu, göbekten Halil’i topla buluşturdu, golcü futbolcu soluyla çatalı gördü, biraz olsun rahatladık. 65... İşte Hakan Çalhanoğlu farkı, ceza alanı dışından sert vurdu, farkı ikiye çıkardı, oyunun şeklini tamamen değiştirdi.