Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cildinize bakın eğer bunlar varsa hemen önlem alın! İşte D vitamini eksikliğinin 5 işareti
        1

        *Kış aylarında D vitamini eksikliğini takviye alarak kolayca giderebilirsiniz.

        Akne

        Cildinizin kışın daha kötü göründüğü gerçekten doğrudur çünkü akne aynı zamanda D vitamini eksikliğinin belirtilerinden biridir. D vitamini derideki iltihaplanmayı azaltabilir. Bu nedenle, bir eksiklik akne veya rosacea nedeniyle ekstra kırmızı cildiniz olduğu anlamına gelebilir.

        2

        Donuk cilt

        Cildiniz donuk veya grimsi mi görünüyor? Bu aynı zamanda D vitamini eksikliğinin bilinen bir belirtisidir. D vitamini cilt tarafından güneş ışığına tepki olarak üretilir. Yeterince D vitamini üretmezseniz, cildiniz kendini gerektiği gibi yenileyemez ve bu da donuk görünmesine neden olur. Muhtemelen bu durumda gözlerinizin altında koyu halkalar da vardır.

        3

        İnce çizgiler

        D vitamini bir antioksidan görevi görür. Bu, kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olan faktörlerle savaştığı anlamına gelir. Bu nedenle, D vitamini eksikliğiniz varsa, ince çizgileri (ve nihayetinde kırışıklıkları) daha hızlı geliştirirsiniz. Ancak bu tabii ki D vitaminin kaynağı olan güneş ışığı ile biraz çelişkili. Güneşten gelen UV ışınları da cildinizin daha çabuk kırışmasına neden olur. Bu yüzden asla güneş kremi sürmeden güneşe çıkmamalısınız.

        4

        Kuru cilt

        Kış aylarında pek çok kişinin cildi kurur. Bu kısmen ısınmanın neden olduğu soğuk ve kuru havadan kaynaklanır, ancak D vitamini eksikliğinin de sonucu olabilir. Kuru cilt, D vitamini eksikliğinin açık bir işaretidir ve güneş ışığı, takviyeler ve hatta D vitamini içeren kremler ile kolayca çözülebilir.

        5

        Ter

        İnsanları oldukça rahatsız eden aşırı terleme D vitamini eksikliğinin bir belirtisi olabilir. Kışın üst dudağınızda boncuk boncuk ter veya ıslak bir sırtla mı dolaşıyorsunuz? Takviyeler alın veya öğleden sonra güneş ışığında biraz daha yürüyüş yapın ve yardımcı olup olmadığına bakın.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ