Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? Dolar kuru ne durumda? - Döviz Haberleri

        Önce ABD'den arkasından Türkiye'den gelen vize işlemlerinin askıya alınması kararı gece dolar kurunda hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Dolar ABD'nin vize kararına ilk tepki olarak Asya'daki işlemlerde 3.67 TL seviyesine çıkarken, gece yarısında Bloomberg Endeksi'ne göre 3.85 TL'ye kadar tırmandı.

        Daha sonra Asya piyasalarının açılması ile doların değer kaybettiği izlenirken, sabah saatlerinde 3.71 TL seviyelerinden işlem gördü. Öğle saatlerine kadar 3.68-3.69 TL bandında dengeli giden dolar, sonrasında ise yeniden 3.71-3.72 TL bandına yükseldi.

        Dolardaki değer artışı cumaya göre yüzde 2.75 civarında bulunuyor.

        EURO DA YÜKSELDİ

        Euroda da dolardakine benzer bir hareket izlendi. Vize restleşmesi ile geceyarısı 4.52 TL'ye kadar çıkıp rekor kıran euro, bugün 4.36-4.37 TL seviyelerinde hareket ediyor.

        REKLAM

        Euro'daki değer artışı da yüzde 2.8 olarak kaydedildi.

        NE DEDİLER?

        Kapital FX:

        Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, "ABD ile vize konusunda yaşanan gelişmeler TL'de sert değer kaybına neden oldu. Japonya ve ABD'deki tatil nedeniyle hacimlerin düşük kalması da hareketin sert olmasında etkiliydi. Öte yandan bu durum TL'de sadece jeopolitik ve Fed kaynaklı risklerin baskısının olmadığını ortaya koyuyor. ABD ile ilişkilerin nasıl ilerleyeceği piyasa üzerinde belirleyici olacaktır ancak kurda yön yukarı görünüyor" dedi.

        Şeker Yatırım:

        "ABD ve Türkiye'nin vizeleri karşılıklı olarak askıya almasının ardından dolar bu sabah itibariyle 3.71 TL seviyesinin üzerini gördü. Piyasalar vize krizi sonrası ABD ve Türkiye kandından yapılacak açıklamaları izleyecek. Veri tarafında ise içeride Ağustos ayı sanayi üretim verisi takip edilecek."

        REKLAM

        Integral Yatırım:

        "Fiyatlamalar piyasanın bu gelişmeyi iki ülke arasında ciddi bir kriz olarak algıladığını göstermekte. Bunun yanında CDS’lerde önemli bir artış yok ve Cuma günü bıraktığımız 175 seviyelerinde bulunuyor. Yani risk algısında önemli bir bozulma görülmüyor. Elbette ilerleyen saatler önemli olacak. İki taraf arasındaki açıklamalar söylemler takip edilecek. İlk etapta olumsuz tepkiyi almış olabiliriz. Kur şu anda en kötüsünü yansıtıyor da olabilir. İlerleyen saatlerde geri çekilmelerde olabilir. Ancak haber akışları önemli olacak. Tansiyon düşer ve bu konuda ılımlı açıklamalar gelmeye başlarsa kurdaki yükseliş geri alınabilir. Ancak tansiyonu yükselten bir süreç yaşanırsa kur bunu fiyatlamaya devam edecektir.

        Teknik olarak USDTRY paritesinde 3.65 direnci önemliydi ve kur bu seviyenin üzerinde bulunuyor. 3.65 seviyesi üzerinde seyirler ilerleyen süreçte korunursa 3.75 direnci yeniden test edilebilir. 3.65 desteğini kritik olarak izleyeceğiz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ