Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolarda son durum! 21 Mayıs döviz kurları - Döviz Haberleri

        Dolar/TL dün rupi öncülüğünde yükselen gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel 6.08'den 6.05 altına gerilese de 6 direncini kıramadı.

        Hindistan'daki seçimlerde iktidar partisinin başında olan Başbakan Narendra Modi'nin önde olmasıyla Hint rupisi yüzde 1'in üzerinde yükselmişti.

        Piyasalarda bir yandan YSK'nın henüz açıklanmayan ancak 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilen gerekçeli karar beklenirken, öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberleri yanlışlayarak teslimatının erkene alınabileceğini belirttiği S-400alımısonrası ABD ile ilişkilerin seyri yakından izleniyor.

        Analistler genel olarak piyasada volatilitenin düşük olduğunu ve gelişen ülkelerdeki olumlu havaya dikkat çekerken dün BDDK bir hamle yaparak gerçek kişilerin günlük 100 bin dolar ve üzeri döviz alımlarına 1 gün valör getirdi. Karar sonrası kurda anlamlı bir hareket olmadı.

        21 Mayıs sabahı dolar/TL 6.03 etrafında dalgalanarak başladı. Euro 6.74, sterlin ise 7.69 TL'den işlem görüyordu. Dolar kuru ilerleyen saatlerde 6.09 üzerine çıktı. Euro yeniden 6.80'e dokunsa da TSİ 11:30'da dolar 6.0680, euro ise 6.77 seviyesinde.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 19/11/2023 00:09:58

        TCMB gün içerisindeart arda hamle yaparak swap piyasasında Türk Lirası faizini yüzde 25.5'ten yüzde 24'e düşürdü. Merkez Bankası daha sonraki duyurusunda ise 9 Mayıs'ta ara verdiği repo ihalelerine yeniden başladığını duyurdu ve örtülü olarak yüzde 25.5'a çıkan faiz yeniden yüzde 24'e inmiş oldu.

        REKLAM

        ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı Google ve diğer Amerikalı teknoloji şirketlerinin Çinli telekomünikasyon devi Huawei ile işbirliğini bırakmasıyla yeni bir boyuta geçerken dün Fed Başkanı Powell açıklamalarda bulundu.

        Powell, özel sektör borçlarındaki artışa dikkat çekti ancak henüz 2008'dekine benzer bir risk oluşturmadığını ve izlemede olduklarını belirtti. Ticaret görüşmelerine ilişkin de konuşan Powell, "Müzakerelerin sonucu henüz bilinmiyor, yüksek belirsizliğe sahip ve bu konu üzerine hükümde bulunmak için henüz çok erken dedi.

        Bloomberg HT'nin haberine göre"Şu anki para politikasının halka doğru hizmet ettiğini düşünüyoruz" diyen Fed Başkanı, Fed'in halihazırda uyguladığı yüzde 2 enflasyon hedefi yerine bir aralık söz konusu olabileceğini işaret ederek, "Para politikasını tekrar gözden geçiriyoruz. Bunlardan biri bir aralık kullanmak” dedi. Powell ayrıca enflasyon için, "Dinamiklerin değiştiğinin farkındayız, mükemmel olmasa da iyi cevaplarımız var" değerlendirmesinde bulundu.

        Piyasalarda Çarşamba günü Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin konuşması ve açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları ana gündem maddeleri. FOMC tutanaklarındaki enflasyon cephesindeki tespitler izleniyor.

        Fed Başkanı Powell mayıs başındaki toplantı sonrası açıklamada enflasyonda ilk çeyrekte görülen düşüşün beklenmedik olduğunu söyleyerek, "Geçici faktörler devrede olabilir." demişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ