Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Helikoptere karşı mızrak!
        1

        Güney Amerika'da bulunan Amazon ormanlarında çekilmiş olağanüstü fotoğraflar gün yüzüne çıktı.

        2

        Havadan çekilen fotoğraflar, hala Amazon'da yaşayan temas kurulamamış kabileler olduğunu gösteriyor.

        3

        Brezilya'nın Venezuela sınırına yakın bir bölgesi olan Yanomami'de yaşayan yerlilerin, kendilerine özgü bir yapıda toplu bir biçimde yaşadıkları görülüyor.

        4

        Yapıdaki her parçanın, farklı bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor. Aileler bu bölümlerde uyuyor, yiyeceklerlni saklıyor ve ateş yakıyor.

        5

        Avcılık ve toplayıcılık yaparak hayatlarını sürdüren yerli kabilelerin 500'den fazla bitki hakkında detaylı bilgileri olduğu belirtilirken, yerli insanların haklarını savunan Survival International isimli kuruluş bu durumu 'yeri doldurulamaz' olarak tanımlıyor.

        6

        Bölgede 100'e yakın yerli topluluğunun, yasadışı maden çalışmaları nedeniyle tehlike altında olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, havadan çekim yapan helikoptere mızrak fırlatan yerlilerin bu davranışının bu tehlikeyle alakalı olduğunu düşünüyor.

        7

        Yerlilerin, dış dünyadan gelen insanlarla iletişim kurmak istemedikleri ve dış dünyaya giden kendi kabile üyelerinden de sakındıkları belirtiliyor.

        8

        Bölgeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan altın madenleri ise yerli gruplar için en büyük tehditlerden birisi. 1993 yılında yasadışı maden aramak için bölgeye giden madencilerle yerliler arasındaki karşılaşma kanlı bitmişti. Madenciler, içerisinde bir bebeğin de bulunduğu 16 yerliyi öldürmüşlerdi.

        9

        Yerli haklarını savunan aktivistler, yerliler iletişim kurma fikrine karşı çıkıyor ve yerlilerin bakir doğada kendi istedikleri gibi yaşama hakkına saygı duyulmasını istiyor.