Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ebru Yaşar'ın 'Ben Bilmem'i her yerde - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ünlü şarkıcı Ebru Yaşar, 4 yıl aradan sonra hayranlarıyla buluşturduğu yeni albümü "Gel de Sevme" ile zirveye yerleşti. Albümün ilk klibi "Yalnız Uyunmaz"a, ikinci klip ise 2021 yaz düğünlerine şimdiden damga vuran "Ben Bilmem"e çekildi.

        Söz ve müziği Özlem Güneykaya, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait olan şarkı, Seçkin Süngüç yönetmeliğinde Çatalca'da kliplendirildi. İki gün süren çekimlerde, tüm pandemi kuralarına uyuldu. Yolu sevgiden geçenlerin kalbine işleyen "Ben Bilmem", çiftlerin aşk şarkısı olurken, sözleri araçların üzerine dahi yazıldı.

        "BEN BİLMEM" SÖZLERİ

        Dağıldım, döküldüm

        Vurgun bu olsa gerek

        Sanırsın uzaktan mutluluk bana denk

        Kahrımdan ölsem senin kılın kıpırdamaz belli

        Ben nerde hata yaptım

        Bunu kim bilebilir ki?

        Ben bilmem

        Senden ayrı uyumam geceleri

        Darda kalırım da yakmam gemileri

        Sen öğret bana da aşksız gülmeyi

        Ben bilmem ki sensiz sevmeyi

        "BÖYLE BİR ALBÜME İHTİYAÇ VARMIŞ"

        Ebru Yaşar, "Böyle bir albüme ihtiyaç varmış onu görüyoruz. Albümde herkes kendi hitini buluyor. Herkesin favorisi farklı. Böyle olunca daha mutlu oluyorum. Bütün şarkılar çıkış parçası gibi oldu" ifadelerini kullandı.

        "ZAMAN YOLCULUĞU YAPTIRMAK İSTEDİM"

        Ünlü şarkıcı, ayrıca, "Çok sağ olsunlar. Çok iyi gidiyor, çok teşekkür ederim. Dinleyen, seven, alan herkese çok teşekkür ediyorum. Bir albüm yapayım, ruhlara dokunsun, gönüllere değsin, sonra pandemi döneminde bize umut vaad etsin istedim. Çünkü umut olmadan, heyecan olmadan hayatta yaşamanın hiçbir anlamı yok. Hani şarkılar bizi bir yerden bir yere götür ya... Zaman yolculuğu yaptırmak istedim. Klasik evlerinde dinleyebilecekleri bir albüm hediye etmek istedim" dedi.

        REKLAM

        "HERKESİN FAVORİSİ FARKLI"

        Sanatçı, albümünün satış rakamlarıyla her alanda bir numaraya yerleşmesi ile ilgili ise şunları söyledi:

        Böyle bir ihtiyaç varmış onu görüyoruz. İhtiyacı elimden geldiği kadar müzikseverlerle paylaşmak istedim. Onlara da böyle mutluluk verebildiysem ne mutlu bana. Heyecanım bitmiş değil. Albümde herkes kendi hitini buluyor. Herkesin favorisi farklı. Böyle olunca daha mutlu oluyorum hem de kafam karışıyor. Bütün şarkılar çıkış parçası gibi oldu. Zaten öyle hazırlamıştım. 'Hepsi bir hit olsun' şeklinde girişmiştim albüme. Öyle de oldu gibi. Birbirleriyle yarışıyorlar.

        EBRU YAŞAR'IN ÖNCEKİ ALBÜMLERİ

        1995: Bu Sahilde

        1997: Sevenler Ölmez

        1999: Seni Anan Benim İçin Doğurmuş

        2003: Aşkımız Buraya Kadar

        2006: Yeşillenirim

        2008: Seviyorum Seni

        2011: Delidir

        2013: Sanat-ı Ebru

        2017: Haddinden Fazla

        EBRU YAŞAR HAKKINDA

        Ebru Yaşar, 8 Ağustos 1977'de Ankara'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul'a geldi ve müzik hayatına başladı. İTÜ Türk Sanat Müziği Bölümü'nden mezun oldu.

        1995 yılının Mayıs ayında Ebru Yaşar "Bu Sahilde" adlı ilk albümünü Burhan Çaçan'ın şirketinden piyasaya çıkardı. İkinci klip "Vurulur Düşlerim" şarkısına çekildi. 1999 yılının Şubat ayında İbrahim Tatlıses'in yardımıyla Ebru Yaşar "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" adlı şarkısını piyasaya sürdü. Bu şarkı Türkiye genelinde büyük bir etki yarattı ve sanatçı kendini Türk müzik piyasasında ispatladı. Albüm aynı sene 1 milyon barajını geçerek yılın en çok satan albümü oldu.

        REKLAM

        4 sene sonra yani 2003 senesinin Mayıs ayında Yaşar "Aşkımız Buraya Kadar" adlı albümünü çıkardı ve bu albümünden "Aşkımız Buraya Kadar", Yeminim Var" ve "O Değil" gibi birçok hit şarkıya imza attı. 2006 senesinin Haziran ayında Yaşar "Yeşillenirim" adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albüm Ebru Yaşar'ın en çok satan albümlerinden biri oldu.

        27 Ekim 2008 tarihinde sanatcı İsmail YK ile düet yaptığı "Seni Seviyorum" adlı şarkıyı piyasaya çıkarmıştır. Yeni albümüyle kendinden söz ettiren Ebru Yaşar "Seviyorum Seni" albümünün ikinci klibini hareketli "Eğer" parçasının yeni versiyonuna çekti. Son olarak Sinan Akçıl imzalı "Kararsızım" adlı şarkıya klip çeken Ebru Yaşar yeni albüm hazırlıklarına da başladı. 24 Haziran 2011 Ebru Yaşar yeni albümü "Delidir" ile müzik dünyasına dönüş yaptı.

        "Delidir", üç gün içerisinde elektronik ortamda 57.000 kişi tarafından dinlendi ve izlendi.2012 yılının Haziran ayında kariyerindeki ilk single çalışması olan "Ağlayamıyorum"u yayınladı. 2013 yılının Nisan ayında "Sanat-ı Ebru" adlı albümünü piyasaya çıkartmıştır. Aralık 2014 ise sadece dijital platformlarda çıkan "Cumartesi" isimli single çalışmasını yayımlamıştır. 17 Mayıs 2017'de yeni albümü "Haddinden Fazla" çıkartmıştır. Albümün çıkış şarkısı Gülden Mutlu'ya ait "Nasıl Uyuyorsun" kliplendirilmiştir. 2019'da "Alev Alev" ve 2020'de "Kalamam" single'ları ile beğeni toplamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ