Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Kozmetikte en çok Türkler kazandırdı - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM / HABERTÜRK

        Sephora Türkiye Genel Müdürü Beyhan Figen, dünyanın ilk siyah parfümü olan Lady Gaga Fame’in dünyayla aynı anda Türkiye’de Sephora mağazalarında satışa çıkacağını açıkladı. Ekim ayının başında satışın başlayacağını bildiren Figen, 100 cc’lik parfümün fiyatının 179 TL olacağını söyledi. Lady Gaga’nın parfümünün esanslarını seçerek kan ve sperm kokusundan esinlendiği yönündeki haberleri hatırlattığımız Figen, “İçerik olarak garip bir şey yok. Çiçek kokulu bir parfüm. Sadece rengi sıra dışı biçimde siyah” dedi.

        KOZMETİKTE EN ÇOK TÜRKLER KAZANDIRDI

        LVMH Group bünyesindeki kozmetik zinciri Sephora’nın faaliyet gösterdiği 27 ülke arasında en çok ciro elde ettiği pazar Türkiye oldu. Türkiye’nin hem toplam büyümede hem de karşılaştırmalı yıllık ciro artışında birinci sıraya çıktığını belirten Sephora Türkiye Genel Müdürü Beyhan Figen, “Sephora, Türkiye pazarına gireli 5 yıl oldu. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeyiz. İlk sınavdan tam not aldık. Artık yeni bir sınava giriyoruz. Agresifiz ve pazar liderliğine oynayacağız” dedi. Figen, Sephora’nın parfümeri zincirleri arasında, pazarda 3’üncü sırada olduğunu ifade ederek, “Çok katlı mağazaları değerlendirmeye alırsak 4’üncüyüz. Ama pazarın yüzde 60-65’i parfümeri sektöründe. Türkiye’de 16 olan mağaza sayımızı yıl sonunda 18, 2013’te 23’e çıkarmayı hedefliyoruz. Dünyada ise 1694 Sephora mağazası var” diye konuştu.

        LÜKS SEGMENT YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

        Her yıl en az 5 mağaza açıp Akdeniz’e yoğunlaşacaklarını kaydeden Figen, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de kozmetik kullanımı henüz çok yaygın değil. Pazar büyümeye uygun. Biz de hızlı büyüyoruz ve bu durum grubun yeni yatırımlar için iştahını artırıyor. Genelde diğer zincirleri parfüm satışı büyütürken, bizde ilk sırada makyaj malzemeleri var. Çeşit bol ve sık yenileniyor. Lüks kozmetik pazarı Türkiye’de 350 milyon TL ve geçen yıl yüzde 15 büyüdü. Çift haneli büyümede en önemli etkenlerden biri parfüm fiyatlarının düşmesi. Avrupa ile yüzde 10-15 fiyat farkı kaldı. Çoğu marka, satışı desteklemek için yüzde 22’lik ÖTV maliyetinin büyük kısmını üstleniyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ