Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın ne kadar oldu? (29 Ocak 2016 Cuma) - Altın Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Gram altın, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz uygulamasına geçmesinin ardından 105,94 liraya kadar geriledi.

        Güne 106,44 lira seviyelerinden başlayan altının gram fiyatı negatif faiz haberi ile 105,94 liraya kadar geriledi.

        Spot altının ons fiyatı ise 1.108,50 dolara kadar geriledikten sonra saat 12:00 itibariyle 1.115 dolardan işlem görüyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) önceki gün faiz oranlarını değiştirmemesi sonrası oluşan iyimser havanın bugün BoJ'un negatif faiz uygulamasına geçmesiyle desteklendiğini kaydediyor.

        Küresel piyasalarda risk iştahının artmasının, yatırımcıların altından uzaklaşarak kısa vadeli kar amaçlı diğer yatırım araçlarına yönelmesine neden olduğunu belirten analistler, teknik açıdan 105 liranın destek, 108 liranın direnç konumunda bulunduğunu vurguluyor.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        ALTIN FİYATLARINDA SEYİR NE OLACAK?

        EkonomistMurat Sağman, HABERTURK.COM'a yaptığı değerlendirmede altındaki kalıcı yükseliş için temel üç gelişmenin olması gerektiğini vurgulamıştı.

        Bunlar;

        1-Jeopolitik negatif gelişmeler olması,

        2-ABD'de düşük faiz ortamının devam etmesi ve/veya tekrar bir parasal genişleme sürecinin başlaması

        3-Doların zayıflaması idi.

        2016'nın ilk işlem günüde başlayan, hisse senedi piyasalarında sert düşüşlere neden olan, Japon ve İngiliz borsalarının yüzde 20 üzerinde değer kayıpları ile ayı piyasasına girmesine neden olan küresel satış dalgası yatırımcıyı güveli liman varlıklarına yöneltmişti. Risk iştahının azalması ile dolar başta olmak üzere rezerv paralar, tahviller ve altın ilgi görmeye başlamış, yıla 1.060 dolar seviyelerinden başlayan altın 1.120 dolar üzerini gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ